LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzelemmel kezdtük a tavaszi hajrát

Húsvét vasárnap, háromhétnyi szünet után folytatódott számunkra az NB II. A Vasas a Szeged idegenbeli legyőzésével (0-1) egy pontra zárkózott, nekünk a Soroksár ellen kellett visszaállítani a négypontos előnyt. A Budaörs ellen nagy hátrányból fordító és a tabella hatodik helyét elfoglaló Soroksár kemény, de egyáltalán nem verhetetlen ellenfélként érkezett a Nagyerdei Stadionba. Kíváncsian vártam, az edzőmérkőzések nélküli hosszú felkészülésből mit fogunk a pályán viszontlátni.

A kezdőnkből ezúttal kimaradt az U21-es Európa bajnokságon két mérkőzésen is pályára lépő Bárány Donát, nagy meglepetés nem volt az összeállításokban. Egyetlen érdekességet az jelenthette, hogy az őszi mérkőzéshez képest ezúttal Szécsi Gergő védte ellenfelünk kapuját, Szécsi Márk testvére.

Az 5. percben Szerető kapott jó indítást Korhut helyén Kinyik mellett magyar pályán ritkán látható szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, ha kicsit pontosabban passzol, a vendégek szerezhettek volna vezetést. A 10. percig kellett várni az első hazai veszélyeztetésre. Dzsudzsák második szándékból beívelt szabadrúgása került Pintér elé, aki a tizenhatos sarkáról a hosszút célozta meg, az ellenfélen megpattanó labda nem sokkal tévesztett célt.

A 12. percben azonban már gólnak örülhettünk. Dzsudzsák két védő között megindult, beadására Szécsi Márk érkezett és közelről, egy védőtől zavarva ugyan, de a kapuba pörgetett, 1-0! Öt perccel később Pintér majdnem kettőre növelte az előnyt, szépen vezette át keresztbe a labdát, de középre tartó bombáját a jól helyezkedő Szécsibe lőtte. A szöglet után ráadásul Bévárdi beívelését Kinyik fejelte nem sokkal mellé. Nem álltunk le, a 22. percben Ugrai csapott be több védőt is, de aztán önző módon inkább kapura lőtt, a lövést viszont blokkolták.

Az ezt követő időszak viszont inkább a Soroksárról szólt, Vargának több alkalommal kellett veszélyes helyzetben mentenie, a 31. percben pedig már csak Gróf állt Magyarival szemben, a lövést azonban kapusunk nagy bravúrral hárította. Ez kissé felébresztett minket, ismét mi tartottuk jobban a labdát, egy nagyon szép Pávkovics-Bódi-Korhut-Bódi összjáték után Bódi indította tökéletesen Bévárdit, aki egy átvétel után beívelt, a hosszún pedig üresen találta meg Ugrait, aki kapásból védhetetlenül a felső kapufát is eltalálva a kapuba bombázott, ezzel megszerezve első gólját a Lokiban. 2-0!

Dzsudzsák-Bódi összjáték után aztán majdnem háromra nőtt előnyünk, Szécsi szépen lépett ki az indítással, de ezúttal a testvérpárbajt Gergő nyerte, jól jött ki kapujából, védeni tudott. Az első félidő több eseményt már nem tartogatott, így a második félidőt kétgólos előnyből kezdtük. Dzszudzsák és Bévárdi nagyon aktív volt, de helyzet először a vendégek előtt adódott. Pávkovics rosszul keresztezett, Hudák üresen maradt középen, Kinyik lába között átment a bepassz, Hudák lövésénél pedig ezúttal is Grófnak kellett bravúrral mentenie.

Gyorsan cseréltünk, Ugrai és Bódi helyére állt be Bárány és Sós, és perceken belül előbb Sós, aztán Dzsudzsák, végül Pintér is lövőhelyzetbe került. Fölényünk nem változott, főleg a jobb oldalon igyekeztünk támadásokat vezetni, Bárány révén több lehetőségünk is volt, a 75. percben Bévárdi kiugrása után Szécsi nagy bravúrjának köszönhetően nem lett közte három. Gól helyett csere jött, 15 percet kapott Bényei, Pintér pedig ugyanennyi pihenőt.

A 78. percben már a kapuson is túljutott a labda, de egy soroksári játékos a gólvonalról mentette Sós lövését, ami előtt ezúttal is a Dzsudzsák-Bévárdi páros teremtett emberelőnyös szituációt. A szögletből előbb Pávkovics fejelhetett volna gólt, de Szécsi védett, a kipattanót Bárány a kapufára bombázta, onnan a visszapattanót még egyszer kapura tette, de Szécsi ezúttal is mentett, elképesztő mit úszott meg a Soroksár. Az utolsó percekre még kettőt cseréltünk, Haris és Kusnyír állt be Varga és Bévárdi helyére. A végén még egy szabadrúgást tolt fölé Gróf, de az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyert a DVSC.

A mérkőzésben bár voltak unalmasabb periódusok, az iramra nem lehetett panaszunk, helyenként NB II-es szinthez képest szép megoldásokat, jó játékot láthattunk mindkét csapattól. Ez annak is volt köszönhető, hogy a Soroksár is focizni jött, és gólhátrányban sem adták fel. Sőt, ha nincs Gróf két igen nagy védése, most nem biztos, hogy pozitívan írnék a mérkőzést követően. Mi kettő nullás előnyben sem hagytunk fel a támadásépítéssel. Külön kiemelném Dzsudzsák Balázs szerepét, aki visszavont középpályásként állandóan labda- és akcióközelben volt, kiválóan irányított. Az újabb gólokhoz Sós és Bárány is igen közel járt, de Szécsi Gergő remek napot fogott ki, talán az egész mérkőzés legjobb játékosa volt a vereség és a bekapott két gól ellenére.

Dzsudzsákon kívül dicséret illeti Bévárdit, aki remek beadásokkal és indításokkal játszotta meg a többieket, illetve Vargát, aki kiváló szűrőmunkát végzett. Gróf bravúrjaira nagy szükség volt, Pintér pedig főleg az első félidőben csillogtatta meg tudását, igaz, olykor pontatlanságokba is belefutott. A védelmünkben középen továbbra is látok bizonytalanságokat, ez volt ma az egyetlen negatívumunk, de közben csapatként a mai mérkőzésen ötösre vizsgáztunk. Nálad ki volt a három legjobb játékosunk? Szavazz!

Mivel üldözőink sem botlottak a hétvégén, nem pihenhetünk. Szerdán Tatabányán vendégszerepelünk a Dorogi FC ellen, majd egy hét múlva délben (!) fogadjuk hazai pályán a Nyíregyházát. Szurkoljunk együtt ezeken a meccseken is a csapatnak, hajrá Loki!

Csibu

Borítókép: Kovács Péter, haon.hu