LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szükség van minden pontra!

Vasárnap kora délután ismét hazai pályán szerepel a Loki, ezúttal a Felcsút látogat a Nagyerdei Stadionba. Biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk a falusi csapat ellen. Viszont bizakodásra ad okot, hogy ismét összeállhat a középpályán a Dzsudzsák – Bódi páros, amely lendületet adhat a csapatnak.

A két együttes formája elég ellentétes az utóbbi hetekben. A mieink három bajnoki óta nem tudtak győzni, míg a Felcsút három meccse veretlen, amelyből kettőt meg is nyert. A Loki múlt hétvégén Mezőkövesden mutatott elég gyenge produkciójának köszönhetően 1-0-ra kikapott, míg a tabellán a harmadik vendégek az MTK otthonában győztek 1-0-ra a fiatal Komáromi György góljával.

A Felcsút nem a DVSC legkedveltebb ellenfele, utoljára 2018-ban győztük le őket 2-1-re, akkor Könyves és Avdijaj voltak eredményesek. Utóbbi négy összecsapásunkon két döntetlen és két vereség a mérleg. Ami a várható kezdőcsapatunkat illeti, Dzsudzsák és Sós letöltötte az eltiltását, Bódi már Mezőkövesden is játszott, így a középpályánk jelentősen erősödik. Bárány viszont megsérült az előző bajnokin, rá nem számíthat Huszti Szabolcs. A támadósorból hiányzók miatt én arra számítok, hogy Németh Krisztián most először a kezdőben kap helyet. Hogy végül ki milyen pozícióban, az már leginább a szakmai stábon múlik.

Az elvárásokat tekintve, nagyon nehéz meccs vár ránk, sokkal esélyesebbek a vendégek, jobb formában vannak, erősebb a keretük. Nekünk is kellenének a pontok, hiszen nagyon közel a kieső zóna, bár a ZTE tett egy szívességet és a forduló nyitómeccsén legyőzte a Gyirmótot, így nem leszünk kiesők a forduló után sem, de ettől függetlenül nem dőlhetünk hátra. Egy pontban bízom, de ez is csak akkor lehet meg, ha nem a mezőkövesdi játékot nyújtjuk, hanem oda teszi magát a csapat és feltüzelten, győzni akarással lépnek pályára, ahogyan a Fehérvár ellen.

A találkozót vasárnap 13:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, legyünk minél többen, talán az időjárás is nekünk kedvez. Akik viszont otthonról követnék a mérkőzést, azok számára az M4 Sport élőben közvetíti.

Hajrá Loki!