LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tanultunk-e a hibáinkból?

Szombat délután az NB I újoncához látogatunk, aktuális ellenfelünk az a Kisvárda lesz, mely komoly harcban áll a bennmaradásért. Számunkra a tét pedig nem más mint a dobogós álmaink tovább görgetése. Ha ugyanis nemzetközi kupáról és éremről álmodunk, akkor ez az a meccs, amit kötelező megnyerni. De tudjuk, a kötelezők különösen a DVSC számára mennyire nehezek…

Hiszen tavaly hasonló helyzetben vártuk a Balmazújvárost egy februári mérkőzésen. Ugyanígy a 20. fordulóban jártunk, ellenfelünk pedig a bennmaradásért küzdő újonc volt. Mi ugyanígy a dobogón figyeltük az eseményeket. Kiket, ha őket nem? Gondoltuk. Akkor is voltak távolmaradóink (Jovanovic és Ferenczi eltiltását töltötte) és most sem lehet teljes a keretünk. Ezúttal Haris és Kinyik hiányoznak majd sárga- és piroslapok miatt, Csősz és Jovanovic sérültek, Tőzsér pedig nem tudott edzeni a héten.

Akkor a mérkőzés utolsó perceiben kaptunk kettőt, de elég visszalapozni az akkori összefoglalót, hogy kiderüljön: teljesítményünkkel rászolgáltunk a vereségre. (És akkor a tavasz másik Balmaz elleni 4-0-ját inkább csak zárójelben említem meg.) Persze bízhatunk benne, hogy nem lépünk kétszer ugyanabba a gödörbe, de az én szememben ez lesz a legsúlyosabb kérdés: tanult-e a klub és a csapat az egy évvel ezelőtti eseményekből?

Az mindenképp pluszpont, hogy az Újpest ellen az előző héten jó játékot nyújtottunk, de a győzelemhez gólok is kellenek, ez pedig csak maximális koncentráció mellett teljesíthető. A várható keretünk egyébként nagyban függ attól, megkockáztatjuk-e Tőzsér játékát, hiszen így Kusnyír jobbhátvédként játszhatna, csupán Haris pótlását kellene most megoldani például azzal, hogy Bódi ezúttal a pálya közepén játszik. A két szélen mindenképp Damásdi és Varga Kevin kaphat lehetőséget, és a csatárposztokon is adott a Szécsi-Takács duó. Tőzsér hiányában pedig talán ismét láthatjuk a pályán Bényeit, vagy azt a Cikost, akit még számunkra mindig érthetetlen okokból mellőz a stáb. A kapuban valószínűleg ismét Kosicky áll majd, de nem a védelmünktől tartok elsősorban.

Ahogyan a hazai találkozón is kaptunk gólt, úgy most is benne lesz ez a pakliban, Horváth Zoltánnak nagyon megy mostanában, a kérdés, hogy tudunk-e gólokkal felelni erre. Mert hiába a kiesés elől menekül ez a csapat, az elmúlt 4 mérkőzésen 3 győzelmet (Haladás, MTK, Felcsút) és 1 döntetlent (DVTK) is összehoztak, így egyáltalán nem szabad lebecsülnünk őket. Ősszel már találkozott a két csapat, ahol nehéz első félidő után végül 3-1-re győztünk. Koncentráljunk erre.

Az összecsapás a Kisvárda új stadionjában vagy az M4 Sport streamjén lesz megtekinthető szombat délután 17 órai kezdéssel. A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz. Szurkoljunk a Lokinak, és bízzunk benne, tanultunk a hibáinkból és most képesek leszünk győzelmet, ezzel együtt pedig fontos 3 pontot szerezni.

Hajrá Loki!
Csibu