LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Minden a terveink szerint alakul

Sikerrel vett nemzetközi megmérettetés, kettős győzelemmel léptünk át a TSV 04 csapatán, nagyon ígéretesnek ígérkező párosítás az EHF Kupa csoportköréért, illetve egy kötelező győzelem kategóriába sorolható bajnoki beharangozója, ezekről olvashattok mai cikkemben.

A visszavágót is megnyerte a DVSC a német TSV 04 Bayer Werkselfen otthonában, sőt, a hazai pályán kiépített nyolcgólos előnyünket további három góllal „fejelték meg” a debreceni lányok. Az összecsapáson összesen hatvanöt gólt láthattunk, tehát most nem a védekezésen volt a fő hangsúly egyik csapat részéről sem. Továbbjutásunk egy pillanatig nem forgott veszélyben, a szünetben ugyan minimális előnyben volt Robert Nijdam csapata (16-15), sőt a második félidőben elléptek három találattal is. Akárcsak a Hódosban, úgy Leverkusenben is megnyomta a Loki a második félidő középső harmadát, amivel végképp eldöntötte a nyitottnak már egyáltalán nem nevezhető kérdést. Köstner Vilmos vezetőedző most is rendesen forgatta csapatát. Eddigi rövidke debreceni pályafutásának legjobb meccsét játszotta Elke Karsten, illetve Karnik Szabinától is láthattunk szép megmozdulásokat. Az utolsó negyedórában Szabó Dorci védte a kapunkat, mezőnyben szerepet kapott Szabó Panna és Poczetnyik Luca is, mind a ketten gólt tudtak szerezni. Petrus Mirtill két góllal járult hozzá a győzelmünkhöz. Ezen találatok mind a három játékos esetében az első volt nemzetközi tétmérkőzéseket figyelembe véve. Kettős győzelemmel, 69-58-as összesítéssel jutottunk tovább a következő körbe. Könnyedén vettük tehát az első akadályt! Szép volt csajok! Amióta a csőd széléről visszatért a klub azóta nem vívtunk meg ilyen sikeresen nemzetközi párharcot. Sikerrel vettük a Lubin elleni hazai meccsünket (idegenben kikaptunk), illetve a Craiovát is megvertük a Hódosban, ami kevés volt a továbbjutáshoz. Vili bá és a lányok remek munkát végeznek!

Kisorsolták az EHF Kupa harmadik selejtező körének párosításait, csapatunk a szerb ZORK Jagodina együttesét kapta, hazai pályán kezdjük a párharcot, az első meccset november 9/10-én játsszuk, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A tét a sorozat csoportköre, Fortuna a segítségünkre volt a sorsolásnál, jelentős esélyünk van megnyerni a párharcot!

Még egy összecsapás vár a lányokra ebben a hónapban. A hazai bajnokság, azaz a K&H Liga 7. fordulójában a fővárosban, az MTK Budapest csapata látja vendégül a piros-fehér (vagy épp fekete) mezes debreceni lányokat. Golovin Vlagyimir együttese ebben az idényben nem szerepel túlságosan fényesen, hét mérkőzést követően mindösszesen három pontot gyűjtöttek, ez a mennyiség arra elegendő, hogy a tabella tizenkettedik pozícióját foglalhassák el, egy ponttal megelőzve a kieső helyen tanyázó Békéscsabát. Egyetlen győzelmüket pont a viharsarkiak ellen érték el hazai környezetben, továbbá szintén a fővárosban mérkőztek meg a DKKA csapatával is, a találkozó döntetlennel zárult, ezt a meccset akár meg is nyerhették volna a kék-fehérek. Az utolsó támadásuknál a lövést Fekete Bozsana vállalta magára. A labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, az ellentámadásból már nem született újvárosi találat, így elosztották a pontokat egymás között. Kevesebb sikerélménnyel zárult a Vác, Fradi, Érd, Győr négyes elleni meccsük, bár ezen ellenfelek ellen nem realitás a pontszerzés az MTK számára. Azonban legutóbb Mosonmagyaróváron vendégszerepeltek Pál Tamaráék, közvetlen riválisukkal mérkőztek meg amolyan „négypontos” meccsen. A szünetben háromgólos előnyben voltak a fővárosiak. A második játékrész jelentős többségében is ők álltak jobban, bár az MKC többször is felzárkózott döntetlenig, a vezetést csak az ötvennyolcadik percben engedték ki a kezeik közül, az utolsó percben még Fekete Bozsana eredményes tudott lenni, a hazai oldalról azonban jött válasz Horváth Bernadett gólja két pontot ért az óváriaknak. Ennek a győzelemnek köszönhetően előzte meg a tabellán az MTK-t a Móvár. A találkozó második felét volt szerencsém látni, remélvén meglátok valamit a két következő ellenfelük pillanatnyi formájáról.  Az biztos, hogy az MTK nem adta fel a meccset, küzdött a végsőkig, bár ez jellemző Golovin csapataira. Szervezettségükbe általában felfedezhető volt egy-egy hiba, ez főleg akkor volt szembetűnő, amikor gólt szereztek, de a visszarendeződést követően nem tudták kivédekezni a támadást.

Lányaink csaknem egy teljes hetet pihenhettek a Werkselfen elleni meccs óta, így most a sorozatterhelés súlya nélkül léphetnek pályára a Népfürdő utcai Elektromos csarnokba. A győzelmi elvárás persze most is jelen van, nem szabad pontot veszítenünk egy alsóházi csapat vendégeként függetlenül attól, hogy ez az utóbbi években nem mindig sikerült. Legutóbb csaknem napra pontosan egy esztendeje vendégeskedtünk az MTK-nál, akkor a szünetben még a házigazda vezetett, de a DVSC bő tíz perc alatt megfordította a meccset és nyert végül hat góllal (22-28). Kovács Anna és Jelena Desptovic, valamint Lotte Grigel is hatszor volt eredményes, utóbbitól már nem várhatunk gólokat, az előbbi két hölgy jó játékára azonban nagy szükségünk lesz, célunk nem más mint elhozni a két pontot a fővárosból. Golovin mesternek erre az idényre új csapatot kell építenie, hiszen meghatározó játékosok mondtak búcsút az MTK-nak. Karnik Debrecenbe, Lajtos Kisvárdára, Termány Érde távozott. Az érkezők közül a védekezésben Horváth Dóra (FTC), támadásban Szöllősi-Zácsik (Budaörs) lehet a kulcsfigura, bár Dávid-Azari (Budaörs) rutinja is sokat érhet. A kapujukban pedig a junior világbajnok Suba Sára (FTC-től kölcsönben) keserítheti meg az életünket. Házi góllövőlistájukat Tóth Eszter vezeti negyvenhat góllal. Büntetőből nagyon hatékony a huszonhetedik születésnapját vasárnap ünneplő játékos, eddigi mérlege 19/16, ami 84%-os hatékonyságot jelent. a korábbi debreceni beállós, Dakos Noémi, és a korábban említett szélső, Dávid-Azari egyaránt huszonegy-huszonegy alkalommal zörgette meg a hálót. Fekete Bozsanára is figyelnünk kell, a szélső már húsz gólnál jár a 19/20- as bajnoki kiírásban. Az összecsapást a klub Youtube csatornáján nézhetjük majd.  Győzni kell!

K&H Liga Női NB I 7. forduló:
2019. október 26. 18 óra.
Elektromos Csarnok, Budapest Népfürdő út 18-20.

MTK – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Andorka Miklós – Hucker Róbert!

Hajrá Debrecen! Hajrá DVSC! Mindent bele csajok!

Iceman