LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy lépésre az EL csoportkörtől!

Mozgalmas napok következnek a DVSC női kézilabdacsapatának életében. Előbb szerdán az MTK otthonában vizitál a piros-fehér hölgykoszorú, majd szombaton hazai környezetben, a Hódosban látjuk vendégül a Magura Cisnadie gárdáját. Ezt követően pedig szerdán a DKKA alakulatát fogadjuk a bajnokság 9. fordulójában.

Először is néhány mondatban összefoglalnám, mi is történt a Loki háza táján a pontvadászat kezdete óta. Megújult kerettel és új vezetőedzővel kezdtük a 2021/2022-es szezont. Így ahogy korábbi cikkemben is írtam, bizonyára lesznek hibák az idény elején, amiket a lehető leghamarabb ki kell javítani, hogy elkerüljük az arcpirító vereségeket. Legyőztük itthon a Kisvárdát, idegenben a Szombathely csapatát, majd a Budaörs is fejet hajtott a DVSC előtt a Hódosban. Hasonlóság ebben a három összecsapásban, hogy az első félidőben tapogatózó, ismerkedő játékot mutatott a Lokomotív, hogy aztán a második játékrészben robbantva behúzzuk a két pontot. Kovács Anna ekkor még nem tudott a csapat rendelkezésére állni korrekciós térdműtétje után. Vámos Petra azonban szépen termelte a gólokat, vezéregyéniség volt ezeken a mérkőzéseken. Az első rangadóra a negyedik fordulóban került sor, ekkor Vácra kellett utazni.

Akinek baj van a vérnyomásával, annak nem ajánlom, hogy nézze vissza az összecsapást. Nagyon darabos, lassú volt a támadójátékunk, de a védekezésünket sem lehet kiemelni pozitívumként. Az egész mérkőzés során futni kellett a házigazda után, a Hámori – Kácsor – Kuczora trió alaposan megnehezítette a dolgunkat. Hosszabb kispadunknak köszönhetően jobban tudott vezetőedzőnk cserélni, pihentetni, így a hajrára bedaráltuk a váciakat. Lelki pluszt jelentett az is, hogy Anna ismét játékra jelentkezett, bő tíz perc jutott átlövőnknek aki fontos két góllal járult hozzá a sikerünkhöz. A meccs hőse azonban Planéta Szimonetta lett, aki ötször zörgette meg a hazai hálót. Ő szerezte csapatunk utolsó két találatát, amely két nagyon értékes ponthoz segítette a DVSC-t.

A folytatásban az előző idény bronzérmese, az alaposan kicserélődött Mosonmagyaróvár látogatott Debrecenbe. Hasonló forgatókönyve volt ennek a meccsnek is mint a szezon első összecsapásainak. A szünetben még csak egy góllal vezettünk, ám a második játékrészben hengereltünk, csak nyolc gólt kaptunk, köszönhető ez nagyban Anca Giegerichnek, aki ihletett formában védett, a lövések 60%-át hárítani tudta. Támadásban pedig szépen eloszlottak a gólok: Korsós, Tóvizi és Kovács volt igazán elemében. Magabiztos, erőt demonstráló győzelmet arattunk, jelezve célunkat mely nem más, mint a a bronzérem megszerzése, azaz irány a dobogó.

Öt meccsen öt győzelem, ezzel a mérleggel indultunk harcba a bajnoki címvédő Ferencváros ellen a népligeti Elek Arénába. A fővárosi zöld-fehér alakulat sem a hazai pontvadászatban sem a BL-ben nem talált eddig legyőzőre. Élvezetes, jó dinamikájú, kimondhatjuk, Bajnokok Ligája színvonalú összecsapást játszottunk a fővárosban, ahol végül elvesztettük veretlenségünket, de emelt fejjel hagyhattuk el a küzdőteret. Legutóbb pedig az elmúlt évek bronzcsapata, az Érd látogatott Debrecenbe. Edina, Edina motyogtuk magunkban jópárszor, miközben rendre borsot tört az orrunk alá a narancs-fekete mezes alakulat, de ez a múlt. Horváth Roland immáron második idényét tölti vezetőedzőként a Pest megyei alakulatnál. A keret meg sem közelíti azt a színvonalat mint anno, de a célok is mások lettek mióta Csőzik László lett ott a polgármester. Hagyjuk is a politikát, inkább említsük meg az érdi lányokat is, akik hősiesen harcoltak, küzdöttek ellenünk míg az erejük futotta. Ismét a második félidőben, ezúttal a véghajrában érkezett a Loki henger. Két pont begyűjtve, küldetés teljesítve.

Pozitívum, hogy mindig akad, aki a csapat vezére tud lenni, mikor nem megy úgy a szekér. Kiemelném Korsós Dorinát, aki a Budaörs és az Érd elleni bajnokin is nagyon jól és hatékonyan kézilabdázott, a két meccsen összesen tizenháromszor volt eredményes tizenöt helyzetből (86,6%-os hatékonyság). Petrus Mirtill pedig a Fradi ellen játszott nagyot, öt helyzet öt gól, bravó lányok! Kovács Anna is egyre jobban elkapja a fonalat, illetve Karina is kezd visszatérni ahhoz a formához amiért anno oly hamar közönség kedvenc lett a Cívisvárosban. Negatívum az, hogy eddig  a javunkra megítélt büntetőkből nagyon keveset váltottunk gólra. Ezen a téren már az Érd ellen láthattunk javulást, fontos lesz ezt tovább még fejleszteni a kettős terhelés alatt kevesebb hiba fér bele. Eddig kifizetődő volt, hogy a második félidőben parádézunk a gyengébbre sikerült első után (mondjuk úgy, hogy fárasztottuk az ellenfelet). Jár a gratuláció a lányoknak és Szilágyi Zoltánnak is, eredményesen kezdtük a szezont, megalapozva egy sikeres idényt!

  • DVSC – Kisvárda 30:22
  • Szombathelyi KKA – DVSC 25:29
  • DVSC – Budaörs 30:21
  • Váci NKSE – DVSC 25:26
  • DVSC – Mosonmagyaróvár 28:19
  • FTC – DVSC 29:26
  • DVSC – Érd 34:26

A folytatásban sűrű menetrendre kell készülnünk. Szerdán az MTK csapatához utazunk ahol bizony meg kell izzadni a két pontért mindenkinek. Golovin Vlagyimir a kék-fehérek mellett a felnőtt válogatottat is vezeti, így az ő helyzete sem könnyű, de nem szabad abba a hibába esni, hogy félvállról vesszük az összecsapást. Szombaton pedig az EHF Európa Liga csoportköréért mérkőzünk meg a román Magura Cisnadie gárdája ellen. Hazai környezetben, a garantáltan teltházas Hódosban ki kell szurkolni a győzelmet, hogy nyugisabb helyzetből várhassuk a hétközi bajnokit a Kohász ellen, illetve a visszavágót.

Ismerkedjünk meg ellenfelünkkel. A Magura Cisnadie a tizennégy csapatos román bajnokságban nyolc fordulót követően öt győzelemmel és három vereséggel áll a tabella 5. helyén. Legutóbb a BL-ben vitézkedő Bukarest otthonában szenvedtek vereséget, de kikaptak az új román kirakatcsapat címre pályázó, listavezető Rapid Bukarest vendégeként is. Érdekesség, hogy az előző idényt is az ötödik pozícióban zárták, ennek értelmében egy körrel hamarabb kellett kezdeniük a nemzetközi porondon. Az általunk is jól ismert Banik Most csapatával játszottak. Idegenben legyőzték a cseheket, otthon kikaptak így az 52-52-es összesítésből mindössze a több idegenben lőtt góljuknak köszönhetően jutottak tovább. Aktuális ellenfelünk tavaly is szerepelt az EL csoportkörében, melytől hat vereséggel búcsúzott. A Siófok, a Podravka és a Koppenhága alakulata is nagy falatnak bizonyult. Játékoskeretüket böngészve két ismerős arcot fedeztem fel. A korábbi kisvárdai jobbátlövő Mariana Dmitrovic mellett a szintén jobbátlövő Elena Gjorgjijevska is megfordult hazánkban, a Fehérvár csapatában. A többiekről nem tudnék véleményt formálni, az biztos, hogy a Most elleni összecsapásokon a legeredményesebb játékosuk a jobbszélső Marilena Alexandrina Neagu volt, aki tizenhatszor volt eredményes. Figyelni kell Timea Judita Tatar-ra is, mert a beállósuk nyolc góllal vette ki a részét a továbbjutásukból. Az összecsapást a Sport TV élőben közvetíti!

Aki teheti vegye meg jegyét elővételben, hogy biztosan legyen helye a remek hangulatot ígérő találkozóra!
Cél a győzelem!
Mindent bele lányok!
Be kell jutunk a csoportkörbe!

Iceman

(képek forrása: DVSC Kézilabda FB, EHF.com, saját)