LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szorgalmi feladat Veszprémben

Miután a második félidőben alaposan megszórta ellenfelét és adott egy ötöst a Gyirmótnak a Loki, némiképp megnyugodhatnak a kedélyek a Nagyerdőn. Ugyanis nagyon fontos három pontot szereztek Huszti Szabolcs tanítványai, ráadásul gólkülönbséget is javítottak a bajnokságban. Viccesen fogalmazva kötelező háziját már teljesítette a csapat, így ennek jutalmaként hétvégén egy szorgalmi feladat és egy könnyebbnek ígérkező ellenfél vár a piros-fehérekre a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A legjobb harminckettőbe jutáshoz az NB III-as Veszprém otthonában kell kiharcolni a továbbjutást.

Többször is hangoztattuk, hogy idén a legfontosabb cél az, hogy bent tudjon maradni az élvonalban a Debrecen és a honi kupaküzdelemben való helytállás mondhatni már csak hab lenne a tortán. Most azonban azt mondom, hogy illene azért menni egy-két kört, hiszen ha már Fortuna kegyes volt hozzánk, ki kellene használni. Ugyanis az idei kiírástól fogva megszűntek a kiemelések és kaphattunk volna belépésként akár egy „nagyágyút” is, de ez alkalommal jó volt a sorsolásunk. Csak érzékeltetésképpen, a Budapest Honvéd például megkapta az eddig remek formában játszó másodosztályú Nyíregyházát.

A szombati kupameccsen vélhetően az eddig kevesebb lehetőséget kapó peremembereink fogják alkotni a kezdőcsapatunkat, így minden bizonnyal Gróf kap majd lehetőséget a kapuban. Mellette a nemrég sérülésből felépülőknek és a fiatal saját nevelésű titánjainknak is jó szolgálatot tehet ez a kilencven perc, hogy visszanyerjék a formájukat, illetve tétmeccsen magukra öltsék először a Loki mezt. Ettől függetlenül nem szabad abba a hibába esni, hogy lebecsüljük az ellenfelünket, hiszen a korábban már érték a Lokit kellemetlen meglepetések a kupában. Ezt viszont jó lenne elkerülni.

A harmadosztály nyugati csoportjában vitézkedő veszprémiek eddig igencsak figyelemreméltó két találkozót tudhattak magukénak ebben a sorozatban, hiszen a Jánossomorja és a Balatonalmádi elleni mérkőzésüket is egyaránt hét gólt szerezve nyerték meg. Nem lenézve ellenfelünket, nem tudom elképzelni, hogy folytatni tudják ezt a sorozatukat hétvégén. Mindent egybe vetve, azért nem árt majd figyelni a kupában már ötgólos Keresztes Zalánra és a bajnokságban már négy gólnál járó Major Norbertre is. Illetve ide tartozik, hogy a DEAC-ból igazolt a VLS-hez az a Zachán Péter, aki élvonalbeli tapasztalattal is bír és Izlandot is megjárta. Nem közvetlen helycserés támadásként pedig a Veszprémből Deczki Máté került vissza nevelő együttesébe, a DVSC-be majd kikölcsönözték a harmadosztályú DEAC-nak, így ő minden bizonnyal tud súgni a szakmai stábnak, ha szükséges. Vezetőedzőjük sem ismeretlen számunkra, hiszen korábban a Videotont az élvonalban megbízott edzőként irányító és a Lokomotívot is legyőző Pető Tamás trenírozza a csapatot.

Ennek a párharcnak a Loki az esélyese és ezt a pályán is érvényre kell juttatni, lehetőség szerint több góllal is. A szombaton délután három órától kezdődő találkozó ingyenes lesz. Aki azonban nem szánja rá magát egy kiadós utazásra, az élő streamen is nyomon követheti ezt a kilencven percet.