LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az első idegenbeli győzelemre várunk

Nem tévedés a cím, hiszen a Loki az idei bajnoki kiírásban csak az augusztusi nyitányon, a Kisvárda otthonában tudott értékelhető eredményt felmutatni. Akkor Bárány Donát góljával pontot mentett a Lokomotív a hajrában még Joao Janeiroval a kispadon. Nagyon bizakodóak voltunk a bravúros pontszerzés után, de aztán a kincstári optimizmusunk igencsak alább hagyott, látva a további idegenbeli fellépéseinket (Zalaegerszeg, Mezőkövesd), amelyekre nem emlékezünk szívesen.

Azóta persze sok víz lefolyt a Tiszán és edzőcsere is történt a DVSC-nél. Az azonban nem változott, hogy már várjuk nagyon-nagyon az első idegenbeli sikerünket, aminek már ideje lenni megszületnie. Ehhez viszont nagy segítségünkre lehet a szurkolók kedvence, a remekül indító Bárány Donát, aki három gólos eddig a bajnokságban és egy hosszabb kihagyás után visszatérhet a csapatba. Mindenesetre azzal mindenki egyetért szerintem, hogy az ő mentalitása és szerepvállalása nem lesz hátrányunkra. Különösen úgy, hogy rajta kívül nem igazán van klasszikus gólerős centerünk, habár Dorian Babunski is háromszor volt eredményes az idén, de Bárány jelenléte sokkal több veszélyt hordoz magában, mint macedón kollégájáé, akinek az erényeit csak nagy ritkán tudjuk kihasználni (de amikor igen, akkor jönnek is tőle a fontos gólok).

Ami a várható kezdőcsapatunkat illeti: nem lenne meglepetés, ha Srdjan Blagojevic változtatna a Kecskemét elleni kezdőn. A legutóbbi balul sikerült hazai 90 percünk alkalmával ugyanis voltak olyan teljesítmények, amelyek finoman szólva sem győzték meg a szakmai stábot. Így elsősorban a támadójátékot elősegítendő Horváth vagy Kyziridis esetleges szerepvállalását üdvözölnénk szerintem a legtöbben, de valamiért az egyénieskedő játékosokat szemmel láthatóan nem csípi a szakember. Az is igaz, hogy a védelmünkben sem ártana egy kis frissítés, hiszen például Romanchuk mellőzését sem igazán tudjuk hova tenni azzal együtt, hogy nem ismerhetjük a miérteket, amelyek a színfalak mögött zajlanak. Nem árulunk zsákbamacskát, kapusposzton is változást sürgetünk, üdvözölnénk, ha Megyeri ismét lehetőséget kapna. Az azonban biztos, hogy Baráth viszont sérülés miatt kihagyja a szombati meccset és a hírek szerint jó ideig harcképtelenné vált a válogatott középpályás, akinek hiánya érzékeny veszteség számunkra. Mellette Deslandes kiesése is hasonlóan bosszantó.

Latolgatva tovább az esélyeket én úgy érzem, hogy a „minden rossz sorozat meg fog szakadni egyszer” alapon, pontszerzésre minimum lehet sanszunk a Széktói Stadionban. Annak ellenére mondom ezt, hogy most a KTE játssza el a Kisvárda tavalyi szerepét és bombaformában van, hiszen bravúrok egész sorát mutatja be eddig Szabó István együttese és bizonyosan nem lesznek kiesési gondjaik. Otthonukban verték meg például a Ferencvárost, ami mindenképpen nagy fegyvertény.

Erejük elsősorban a csapatjátékban rejlik, amelyet a harmadik fordulóban is megmutattak Nagyerdei Stadionban, hiszen hiába voltunk előnyben Bárány góljával, végül a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat és egy balszerencsés Deslandes mozdulat után büntetőből pontot megmentettek Szabó Levente révén. Azt akkor bosszantó pontszerzésnek éltük meg (egyébként továbbra is), de látva a Kecsó azóta is tartó lendületét, szégyenteljesnek már közel sem nevezhető. Azt mindenesetre nem hittük volna a szezon előtt, hogy lesz olyan KTE – DVSC összecsapás, amit underdogként várunk…

A találkozót szombaton délután 17 órától játsszák, az M4 Sport élőben közvetít A játékvezető a számunkra teljesen ismeretlen Görög Márió lesz: a 30 éves spori most debütál az NB I-ben, korábban a másodosztályban is mindössze 37 mérkőzésen dirigálhatott. Munkáját Szert Balázs és Horváth Zoltán fogja segíteni.

Ha valaki kíváncsi ellenfelünk szurkolói blogjának beharangozójára, az itt elolvashatja.

HAJRÁ LOKI!