LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Cezúra vagy ceruza?

Szombaton Felcsúton zárjuk az őszi szezont, és a mérkőzés tétje nem kevesebb, mint hogy egy esetleges győzelemmel megelőzhetjük a házigazdákat, és az eredmények kedvező alakulása esetén akár a 4. helyen is telelhetünk. Bár alapvetően nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de az elmúlt hetek alapján akár össze is jöhet egy bravúr. Ez pedig azért is lenne igazán fontos, mert így a VB alatti szünetben megnyugtató helyzetben építkezhetne tovább Blagojevic mester.

A PAFC ellen az elmúlt években igazi hullámvasúton ülünk: hol mi aratunk felettük meglepetésszerű győzelmet, hol ők gázolnak át rajtunk váratlanul simán, de talán a leggyakoribb forgatókönyv mégis a döntetlen körüli, szoros végeredmény. Most is valami ilyesmire számítok, főleg úgy, hogy az utóbbi két mérkőzésen már a védekezésünk is stabilizálódni látszik, hála a személyi cseréknek. Ráadásul a hazaiak nem igazán találják eddig a formájukat a szezonban, sorra hullajtják a pontokat. Viszont ránk sem jellemző, hogy egymás után sok meccsen át egyenletesen jól szerepeljünk, így a túlzott optimizmusra egyelőre még nincs okunk. Legutóbb, a hazai mérkőzésünkön sokáig vezettünk mostani ellenfelünkkel szemben 1-0-ra, a végén azonban már az X-nek is inkább mi örülhettünk. Összességében talán most is kiegyeznénk ezzel az eredménnyel, bár az igazán nagy lépést a nyugodt téli szünet felé egy bravúrgyőzelemmel tehetnénk.

A kezdőcsapat terén nagy újdonságokra nem számítok. Érzésem szerint Bódi visszatérhet Kyziridis helyett, arra pedig nagy összegben mernék fogadni, hogy a sérült Bárányt Babunski váltja. Baráth játéka lehet még kérdéses, de sérüléséből visszatérve inkább érzem azt, hogy csereként áll majd be, főleg úgy, hogy a középpályánk az elmúlt két mérkőzésen a Manrique-Varga párossal kifejezetten stabil volt. Viszont Baráth játékára előbb-utóbb már csak azért is szükségünk lesz, mert a távollétében nem játszattunk helyette más fiatalt, így az elmúlt mérkőzéseinken nem igazán gyűltek ezek a játékpercek, márpedig a szezon végén nagy összeg múlik ezen.

És hogy mi a szombati találkozó tétje? Ha nyerünk, akkor ez a téli szünet lehet egy cezúra, egy olyan határvonal, amikor már eltávolodtunk annyira a mögöttünk lévőktől, hogy előrefelé tekinthetünk, megcélozva a tabella első felét. Ha kikapunk, akkor sajnos inkább a ceruza vár ránk, amivel ismét nagyban számolgathatjuk, mennyire közel esik hozzánk a kiesőzóna és milyen eredmények kellenek ahhoz, hogy ne kerüljünk hosszabb távon bajba. A döntetlen valahol a kettő között lenne, riválisaink eredményeinek függvényében.

Mindenesetre, az talán kijelenthető az elmúlt időszak alapján, hogy a látottak bizakodásra adnak okot, legyen bármi is a mostani végeredmény. A csapatnak ugyanis van karaktere, látszik a fejlődés, a játékosok odateszik magukat és küzdenek, az edzőnk pedig a helyén kezeli a sikereket és kudarcokat is. Egy szerethető csapat kezd formálódni Debrecenben, jó lenne ezt most szombaton és aztán a téli szünetben is meglovagolni, pár jó igazolással ugyanis elérhetőnek tűnik, hogy a ceruza legfeljebb a dobogós helyek kapcsán kerülhessen szóba. Ahhoz viszont a nagytakarítás és pár új játékos mellett az is szükséges, hogy a csapat éhes maradjon a sikerre és ne szálljon el senki két-három jobb meccs után az elért eredményektől.

Az összecsapás szombaton 14:15-kor kezdődik a Pancho Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti. Aki teheti, buzdítsa a helyszínen a csapatot, mert ez is kellhet ahhoz, hogy szépen zárjuk az őszi szezont.

Hajrá, Loki!

Enderson