LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Itt a lehetőség revansot venni

A Loki meglepően jól kezdte az 2018/2019-es szezont. Számok nyelvén annyit tesz, hogy 3 forduló elteltével 7 pont díszeleg a tabellán jelen pillanatban a vasutasok neve mellett, ami több mint jó teljesítmény, főleg, ha a tavalyi kezdésünkkel vetjük össze mindezt, ami ezzel szemben inkább kétségbeejtő volt. De mindent egybevetve azt hiszem, az eddigi produktumunkat szó nélkül aláírta volna mindenki a szezon előtt. A következő forduló azonban egy kisebbfajta erőfelmérő lehet, a regnáló bajnok MOL Vidi FC (leánykori nevén: Videoton FC) ellen plusz teher nélkül és a pontszerzés igényével léphetnek pályára a mieink.

Annyit azért rögtön hozzátennék, hogy a Loki „sorsolása” nem lett a „legszerencsésebb” (az MLSZ irányítottan, az előző bajnokságban elért helyezések alapján alakítja ki a menetrendet), ugyanis az előző szezon top 4 csapata ellen kétszer játszunk majd idegenben, ami nem éppen a mi esélyünket növeli, viszont ha a DVTK elleni szervezett csapatjátékot nyújtjuk, akkor nem lehetetlen küldetés a pontszerzés a felcsúti Pancho Arénában vagy épp a Groupama Arénában sem. Az pedig külön megérne még egy misét, hogy mennyire sportszerű az, hogy az MLSZ egyes csapatok számára lehetővé teszi a halasztást és a meccsek tologatást, míg mások számára tiltja, de ez most más lapra tartozik.

Továbbá az is a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy kedden Marko Nikolic csapata egy nagyon értékes döntetlent harcolt ki Svédországban, a Malmö vendégeként a BL selejtezőjében, ezáltal esélyesként léphetnek pályára a jövő heti visszavágón. Ez pedig bizonyosan változtathat majd a prioritásokon és adott esetben második sorral, de legalábbis felforgatott kezdővel állhatnak ki ellenünk, viszont ez nem jelenti azt, hogy sokkal könnyebb lenne a dolgunk. A piros-kék mezesek ugyanis magyar szinten igencsak mély kerettel rendelkeznek, így szerintem két közel azonos erősségű garnitúrát is ki tud állítani a hazai csapat, többek között az ex-debreceni Sós Bencével a fedélzeten.

Nekünk mindenesetre megvan az a lélektani előnyünk, hogy teher nélkül tudunk játszani. Csak magunkkal kell foglalkozunk, na meg döntő pillanatokban jól kell koncentrálnunk és akkor akár még egy számunkra kedvező eredmény is kinézhet a találkozóból. Ezen cél elérésében és a csapat összeállításban Herczeg Andrást több sérülés is akadályozza, hiszen Jovanovic, Bényei és Tabakovic bizonyosan nem fog pályára lépni, ugyanis műtét után lábadoznak. Könyves és Ferenczi ugyan már csatlakoztak a társaikhoz, de még túl nagy a lemaradásuk ahhoz, hogy élesben lássuk őket. Így viszont továbbra is bízhatunk abban, hogy az új igazolásaink hathatós közreműködésével meglepetést tudunk majd okozni, amire 2014. október 19-e óta nem volt példa, így időszerű lenne újra borsot törni a fehérváriak orra alá.

A negatív szériánk immár tíz meccse tart a Vidi ellen, ami azt jelenti, hogy a legutóbbi tíz, egymás ellen lejátszott bajnoki meccsek mindegyikét ők nyerték meg. Külön érdekesség, hogy a 2000-es évek közepén épp az ellenkezője volt tapasztalható ennek, hiszen akkoriban még mi számítottunk a Videoton mumusának. Most azonban nagy lehetőségünk van arra, hogy hosszú idő után ne vesztesen hagyjuk el a pályát ellenük.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz, akinek munkáját Georgiou Theodoros valamint Szécsényi István fogják segíteni. Az M4 Sport jóvoltából élőben lehet majd követni a mérkőzést 20 órai kezdettel.

HAJRÁ LOKI!