LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Loki – Honvéd

DVSC_BudapesthonvedTavaly oda-vissza vertük a kispestieket, mindkétszer 2:1-re. Az akkori gólszerzők közül azonban már csak Coulibaly tagja a csapatnak, és ezzel szerintem róla el is mondtam mindent. Olyannyira hiányoztak a korábbi csatárok, hogy a két csapat első idei találkozóján úgy kaptunk ki 1:0 arányban az akkor még Massimo Morales edzette piros-feketék otthonában, hogy nemhogy gólt nem rúgtunk, még helyzetünk sem volt.

Akkor legalább volt mire fogni a dolgot, Kiss Zoli és Yannick eltiltása, illetve Bernáth és Kabát sérülése miatt ugyanis eléggé cserecsapattal álltunk ki. Szűcs, Spitzmüller, Rezes és Szilágyi személyében 4 olyan játékos is kezdő volt, aki még az NBII-ben sem nagyon szokott brillírozni, túlságosan sok illúziónk tehát nem lehetett a színvonalát illetően. Az azért elvárható lett volna, hogy egy sovány 0:1-et hozzunk ki a meccsből, az azóta is tartó negatív sorozat – idegenbeli nyeretlenség – tudatában azonban utólag nem panaszkodhatunk.

Ezúttal viszont nem lesz kibúvó, hiszen mindenki egészséges, és eltiltottunk sincs jelen pillanatban. Mindenképp győznünk kell, ezért valószínűleg a Paks ellen bevált társaságot engedi majd gyepre Zdenek Scasny.

Az új edzővel, úgy néz ki, új szelek is fújnak Debrecenben, több mint egy év után lehetett ugyanis Ramos újra a kezdőben az előző héten úgy, hogy a posztján előrébb rangsorolt játékos sérült és eltiltott sem volt. Hasonlóan újdonsült jelenség a kezdőcsapatban Fodor Marcell, ám az ő szerepeltetése Nikolov Kecskeméten bemutatott tötymörgése miatt indokolt. Bár még csak a 2. fellépésére készül Loki-mezben, jó lenne, ha végre Salami is előrukkolna valami focira emlékeztető produkcióval, különben mehet malmozni Coulibaly mellé a kispadra.

kezdő 1

kezdő honvéd

A Kispestnél szintén edzőváltás történt a télen, Massimo Morales helyére Supka Attila érkezett. A Lokit tulajdonképpen csúcsra vezető tréner eddigi mérlege 1 döntetlen és 2 vereség a XIX. kerületben. Esetünkben a látszat vagy nagyon csal, vagy pedig 100%-ban igazat mond. Utóbbira utal, hogy bár a Hidegkutiban még vezetést szereztek Botisék, utána egy alapszituációból – szögletből – , majd kétszer az ötösről mattolták őket, méghozzá lecsorgó labdákra lecsapva, amiket már rég ki kellett volna vágni… Ezzel szemben előbbit támasztja alá, hogy mindhárom összecsapáson volt koncepció a játékukban, a Ferencváros ellen otthon simán benne volt a pakliban a győzelem – de minimum egy döntetlen – , míg a Vidi elleni szintén hazai kupameccs végén már 1:1 állt az eredményjelzőn Zelenka jóvoltából. Bemutatkozása parádésra sikeredett, viszont ellenünk maximum csereként számít majd rá Supka. Egyébként ő, és a gólpasszt adó Lovric is új igazolás. Ezek tükrében az MTK elleni zakó akár egy szimpla ballépésnek is betudható. A tendencia javuló, nem árt tehát észnél lenni.

Mindent összevetve, szerintem sima 2:0.