LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csak így tovább

Borsodi_design_posztNo, Bajtársak! A helyzet a következő: van egy új edzőnk a régi csapat mellé, és most mindenki (?) tőle várja a megváltást. Na mi erre az egyetlen elfogadható reakció? Hát persze, hogy a sörivás meg a kódbeküldés. A cím pedig arra utal, hogy a csapattal ellentétben mi a lehető legjobb irányba haladunk, már majdnem 300.000 összegyűjtött forintnál tartunk! Itt meg is állok egy kicsit, úgy érzem erre kortyolnom kell egy Borsodit, olyan büszke vagyok Rátok, kedves Bajtársak – mostantól legyen inkább Sörtársak, kinek baj a sörivás?, hülye is vagyok, hogy eddig ezt használtam – (és persze magamra), hogy ilyen frankón toljuk a banda rekeszét, akarom mondani szekerét.

Na, akkor a söröcske elfogyasztása után nézzük csak meg, hányadán állunk: van azt mondja nekünk itt egy Diósgyőrünk, akik dacára az országos munkanélküliségi rekordnak, az etnikai sokféleségnek, az NBII-es szereplésnek, meg még sok minden másnak, egységesnek tűnnek abban, hogy legalább egy dologban legyenek jók. Ha ez nem lehet más, csak a sörivás, ám legyen, megbocsátjuk, lévén, hogy amúgy is borsodiak. Szegényeknek nem jut más osztályrészül, mint a mániás depresszió okozta teljesítménykényszer, nem csoda hát, ha a BAZ megyei szurkolóhad immár csaknem 800.000 Ft-ot gargalizált össze feljutni készülő bálványai megsegélyezésére.

Aztán vannak itt még olyanok, hogy Ferencvárosi TC, akik mindkét számban (nevesítve labdarúgás és sörivássalpénzgyűjtés) a dobogót tűzték maguk elé, s optimális rendszerezésű munkamegosztással egyelőre ezt képesek is tartani, kb. fél millánál járnak ezidőtájt. Azt hiszik, ez így is marad, hö-hö-hö!

Na, ki mondja meg nekem, hogy ki mondja meg nekem, hogy ki a következő? Aki megmondja, nyer tőlem egy Borsodit! A nyertes pedig nem más, mint: én. Akkor én most elárulom Nektek – miután magamnak megmondtam – hogy én megmondom, hogy a  következők mink vagyunk, szemílyesen (hogy egy kicsit személyesebbé tegyem a hangvételt). A közel 300 kilónkkal több mint kétszer annyink van, mint a minket üldöző (cöcö, még poénnak is rossz) „nagy” rivális Szparinak. Most, hogy belegondolok, lehet, hogy Kondás Elemér erre értette, hogy reális célunk a második hely elérése! Mekkora koponya a csávó! Megyek is, és teszek a taktika sikeréért! (Hisz minden csak az akaraterőnkön múlik.) Tegyél Te is hasonlóképpen! (Az utánozó most nem majom, és főleg nem lila.)