LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

6. vs. 15.

loki - mtkAz NBI jelenlegi, 25. fordulójában ez nem jelent mást, mint Loki – MTK párharcot. A kék-fehérek elég nagy kakiban csücsülnek, és bár a mi szánkat betömték a nyalókával a hétvégén, nem ártana, ha mostani ellenfelünkkel szemben is tudnánk gólkülönbséget javítani. Az is nagyon jó, ha csupán eggyel, a lényeg a több lőtt, mint kapott gól. Ezt bizonyára nálunk is tudják és így gondolják, meg hát amúgy is van már vagy bő 15 éve, hogy a fővárosi kékek folyamatosan az élvonalban szerepelnek, küldjük hát el őket egy (rövidke) NBII-es kirándulásra!

Persze attól, hogy mi ma esetleg megverjük őket, nem biztos, hogy eltávoznak az NBI-esek sorából, de ne rajtunk múljon! Másrészt, Kondás Elemér is bizonyíthatja, hogy a legutóbbi diadal Angyalföldön se nem véletlen, se nem kezdők szerencséje, se nem bunda (ilyen vélemények is akadnak) nem volt, hanem színtiszta szakértelem (na jó, bevallom ez egyelőre még erős jottányit). Az utóbbi pár évben amúgy nem muzsikáltak valami szimfonikus zenekar módjára, mikor hozzánk jöttek, és elviselném, ha megtartanák eme áldásos szokásukat.

A kezdőcsapatukból biztosan kimarad Dragan Vukmir, aki öt sárgája miatt nem léphet pályára ellenünk, szerintem Pátkai Máté fog játszani helyette. A vendégek tizenegye várhatóan így fog kinézni:

mtk kezdő

A geometrikusan tökéletes felállás ne tévesszen meg senkit, az csak azért ilyen, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett a játékosok (illetve az ő neveik). De persze lehet, hogy Garami József benéz a blogunkra meccs előtt, nagyon megtetszik neki a dolog, és csak azért is ebben a gyémántkompozícióban küldi gyepre kezdőcsapatát. Személy szerint nem szívesen vállalkozom egy olyan együttes taktikájának vagy szerkezeti elképzeléseinek megtippelésére, aki kieső létére, hazai pályán 4-5-1-gyel áll ki egy gárda ellen, legyen az akár a híres-neves örök rivális blablabla FTC.

Ami minket illet, sérültjeink közül még nem épült fel senki, Mijadinoszki azonban visszatérhet letöltött eltiltását követően, aminek örülünk is, mert az előző fordulóban helyette lehetőséget kapó Szűcs nem keltette azt a benyomást, mint aki nélkül nem is létezhetne többé védelem a futballban.

loki kezdő

Fodor Marci múlt heti teljesítménye kellemes csalódás volt, így hát mára megelőlegezzük neki a bizalmat. Cicó valószínűleg marad védekező szerepkörben, eddigi feladatait továbbra is Szakály igyekszik majd ellátni a maródiak okán. Yannick helye tutibiztos, ahogy a többi, most nem említett lokistáé is. Talán Farkas feltüntetése jelenthet még meglepetést, de érzésem szerint azért kapott húsz percet a XIII-ban, hogy melegítsen egy kicsit a mai találkozóra, amellett persze, hogy váltsa a halvány Szakályt. Értékelném, ha így, vagy valami hasonló konfigurációban nyomatnánk, mert nem szeretném, ha a testgyakorlók után mi is itthon gürcölnénk öt középpályással és egy csatárral…

Rajtad tehát a világ szeme Elemér, mutasd meg, hogy az Oláh Gabin is Te, és csak Te vagy az úr!

Hajrá, Loki!