LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Terítsenek!

kondaselemerElérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a pókerben a versenyben maradottaknak fel kell fednie lapjaikat. Aki könnyűnek találtatik az kiszáll a küzdelemből. Foci nyelvre lefordítva mindez azt jelenti, hogy a négy talpon maradt csapat közül, amelyik vereséget szenved ebben a fordulóban, az elbúcsúzhat a dobogótól. S olybá tűnik, hogy nem kalkuláltam rosszul, mikor 10 pontban határoztam meg a pódiumhoz szükséges penzumot. Négyet már begyűjtöttünk, így pusztán az maradt tisztázatlan, képesek vagyunk-e hozzátenni a fennmaradó hat egységet? Két fordulóval a finis előtt a Ferencváros és a Debrecen van helyzeti előnyben, de révbe csupán az a gárda érhet, amely hat pontot kaszíroz. Eme helyzetértékelésemet maga Prukner mester is osztja.

Olyan kiélezett versenyfutás zajlik, amelyből az elmúlt években rendre mi kerültünk ki győztesen. A különbség pusztán abban leledzik, hogy a bajnoki cím helyett a tét ezúttal dobogó. A derbi napjához közeledve egyértelműen jobb formát mutatunk riválisunknál, hiszen a trénerváltás óta még veretlen a társaság. A megszokott huszáros hajrá körvonalazódik, csak hát némi fáziskéséssel. Ám létezik olyan álláspont, miszerint nem is kéne kivívni a nemzetközi szereplés jogát. A magyarázat pedig a csapat lehangoló állapota, amely ebből kifolyólag csúfos leszereplésre van kárhoztatva, s ezért nem érdemes kidobni a pénzt az ablakon. Személy szerint ezzel nem tudok azonosulni. Ilyet az mond, aki soha életében nem sportolt komoly szinten. Mivel ezt nem lehet így előre lezongorázni. Valljuk be őszintén két éve sem sokan fogadtunk volna a sikeres BL-menetelésre, mert korábban egy papíron erősebb Loki már az első megmérettetés alkalmával elhullott. Változatlanság esetén valóban nem valami fényesek az esélyeink egy eredményes szereplésre, de az uborkaszezon alatt – akármekkora közhely – rengeteg víz lefolyik még a Dunán. Amúgy is, ha a játékosoktól mindig azt várjuk, hogy soha ne adják fel, akkor mi se tegyünk másként.

zte_loki2

A Csank-legénység rapszodikusságát jól példázza, hogy tavasszal még nem értek el kétszer egymás után ugyanolyan eredményt. Ebből kiindulva most győzelem vagy zakózás következik. Kamber játéka kérdéses, amennyiben az orvosi stáb közvetlenül a kezdés előtt pauzára ítéli a légióst, úgy Horváth András kerül bevetésre a pálya közepén. A házi góllövőlistát Rajcomar vezeti 9 találattal, ám az idén mindössze kétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Turkovs ellenben remek szériát fut, az elmúlt négy meccsen háromszor is beköszönt. Vendéglátóink mestere minden bizonnyal elmorfondírozik majd azon, hogy a rutinos Kocsárdi, avagy az újonc Simonfalvi találkozzon Janikával. Érvek mindkét megoldás mellett szólnak, főként mivel a hátsó alakzat rengeteget bizonytalankodott az elmúlt fordulóban, amely egyébként sem életbiztosítás tavasszal. A levegőben erősek, ezért nem ildomos a félpálya átívelésére apellálni. Tavaly könnyűszerrel kerültek a védősorunk mögé, így alaposan megtréfáltak bennünket. A napvilágot látott pénzügyi nehézségek ugyan rányomják a bélyegét a zalaiak teljesítményére, de hazai pályán idén még veretlenek, így valamelyik együttes sorozata megszakadhat péntek este.

zte-loki1

Ami a leginkább lényeges, hogy Cicó vállalni tudja a játékot. Bernáth, Varga és Komlósi viszont továbbra sincs bevethető állapotban. Hozzájuk csatlakozott a szolnoki győzelem két áldozata. Szűcs hiánya miatt önmagában senki nem fog padlót, de így a hátsó fertályban vészesen redukálódott a variációs lehetőségek száma. Kondás egyébként ráncba szedte az elhárítást, irányításával nem nyeltünk be egy gólnál többet. A rögzített szituációknál pedig különösen érzékletes a javulás. Kreativitás tekintetében felülmúljuk a hazaiakat a centrumban, amely erényünket meglovagolva ráerőltethetjük akaratunkat az Egerszegre. A szárnyak lezárása elsőrangú prioritás. Emellett mindkét oldalon akadnak pompás rúgótechnikával megáldott játékosok, így a második hullámban rejlő potenciál kiaknázása kulcsfontosságú lehet. Más célunk nem lehet, mint a három pont megszerzése, ezért támadó szellemben kell pályára lépni, ami mindig hordoz magában buktatókat. A futómennyiség-fegyelem-vállalkozókedv „vasháromszög” terén mutatkozó különbség a találkozó végkimenetelét döntően befolyásoló tényezővé léphet elő. Nincs mit szépíteni, az idény legfontosabb, s talán legparázsabb összecsapása következik. Helyezzünk nyomást a Fradira!

(A kép forrása: sportandmedia.com)