LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Cél a győzelem

A vasárnap délutáni mérkőzésen a Paks látogat az Oláh Gábor utcába, ahol remélhetőleg ismét szép számú közönség fogadja majd a csapatokat. Az előjelek nem rosszak, hiszen a Loki a szenzációs győzelmi széria után játszott egy döntetlent, míg az atomvárosiak csak kettő győzelemmel rendelkeznek, de a vereségeik száma is csupán ennyi. Hazai pályán nem is lehet más cél, mint a győzelem.
Az előző fordulóban megtorpant a debreceni csapat, hiszen csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes Siófokon, természetesen a meddő támadójáték, az ötlettelenség és a bátortalanság nem is hozhatott mást. Ennek a meccsnek az elemzése már megtörtént, nem is megyünk bele, de jobb játékot várunk. A paksiak a tavalyi nagyszerű szezon és az erőn felüli nemzetközi szereplés után nem muzsikálnak olyan jól. Hiba lenne őket lebecsülni, még úgy is, hogy a bajnokságban az eddigi négy debreceni mérkőzésen három hazai győzelem és egy döntetlen született.
A Pakstól egy szervezett, jó játékot láthattunk eddig, de ebben az idényben került egy kis porszem a gépezetbe. A támadójátékkal nincs nagy probléma, hiszen a nyolc forduló alatt tizenhárom gólt lőttek, de a védelem nem mindig áll a helyzet magaslatán, valamint Csernyánszki se nyújt magabiztos teljesítményt, ezt a tizenöt kapott gól bizonyítja. Ne várjuk azt, hogy emiatt majd könnyen bezsebeli a csapat a három pontot, mert a Paks nagyon jó csapat. Biztosan javítani akarnak, függetlenül attól, hogy Debrecenbe jönnek, Kis Károly se számít egyszerű meccsre. Legutóbbi győzelmüket a negyedik fordulóban Újpesten aratták, azóta összesen három pontot szereztek, otthon kikaptak a Győrtől, az előző fordulóban az emberhátrányban futballozó Diósgyőrt sem sikerült megverni. Hivatalos honlapjuk szerint egy 4-4-2-es felállás várható, ami érdekes, hogy az eddig középső védőként játszó Fiola a védekező középpályás posztján fog szerepelni. Ez még előnyünkre válhat, mert lehetséges, hogy egy kicsit idegenül fog mozogni, mint tudjuk a középpályás védekezés rendkívül fontos. A támadó játékosokat nem kell bemutatni, hiszen Kiss Tamás, Böde és Hrepka is jó játékosok, akik bármikor képesek gólt lőni.
A Lokinak meg kell mutatnia, hogy a siófoki döntetlen csak egy kisiklás volt, nem is az eredmény számított egy héttel ezelőtt – hiszen mindenki tudta, hogy nem lesz harminc győzelem a csapat neve mellett – hanem a csapat szenvedése. A játékosok és Kondás Elemér is tanultak belőle, biztos, hogy azt a játékot fogjuk látni, amit elkezdtünk megszokni. Valószínűleg a szokásos hadrendben fogja pályára küldeni a csapatot a Mester, egy szűrővel és két csatárral. Az is biztos, hogy nem fogjuk a kezdőben látni a mindenki által várt Alisicset, Selimet és Nikolicsot, de nem is ziher, hogy velük földöntúli játékot mutatna a Loki. Még Selim játékára elég sok esély mutatkozik, hiszen Rezes megsérült, Yannick pedig kezdőként nem játszik olyan jól, mint csereként. Ha már a hiányzóknál tartunk, akkor meg kell említenünk, hogy Simac sem lesz bevethető, hiszen a siófoki meccsen kiállítatta magát. Sok debreceni szurkolónak Szakály neve hallatán egy bizonyos „a” betűs szó jut eszébe, nem valószínű, hogy csapatkapitányként a cserepadon kezdene. Egyébként mi is szívesen megnéznénk, hogy mit mutatna Alisics irányító poszton. A csatársorban Coulibaly helye biztos, mellé mindenféleképpen kell még egy ember, mert egyedül nem sokat vizet zavar általában.
Tehát elmondhatjuk, hogy a rossz sorozat után egy javítani akaró Paks érkezik a debreceni katlanba, ahol meglepődnénk, ha a vendégek dominálnának. Az ellenfelet nem szabad lebecsülni, szervezetten, egymást kisegítve kell játszani. Sok futással, üresbe mozgással és kényszerítőkkel zavarba hozható a paksi védelem. Őrizzük meg a hazai száz százalékos mérleget!

36A vasárnap délutáni mérkőzésen a Paks látogat az Oláh Gábor utcába, ahol remélhetőleg ismét szép számú közönség fogadja majd a csapatokat. Az előjelek nem rosszak, hiszen a Loki a szenzációs győzelmi széria után játszott egy döntetlent, míg az atomvárosiak csupán két győzelemmel rendelkeznek, de a vereségeik száma szintén ennyi. Hazai pályán nem is lehet más cél, mint a győzelem.

 

Az előző fordulóban megtorpant a debreceni csapat, hiszen csak egy gólnélküli döntetlenre voltunk képesek Siófokon. Természetesen a meddő támadójáték, az ötlettelenség és a bátortalanság nem is hozhatott mást. Ennek a meccsnek az elemzése már megtörtént, nem is megyünk bele, de jobb játékot várunk. A paksiak a tavalyi nagyszerű szezon és az erőn felüli nemzetközi szereplés után nem muzsikálnak olyan jól. Azonban hiba lenne őket lebecsülni, még úgy is, hogy a bajnokságban az eddigi négy debreceni mérkőzésen három hazai győzelem és egy döntetlen született.

37A Pakstól szervezett, jó játékot láthattunk eddig, de ebben az idényben került egy kis porszem a gépezetbe. A támadójátékkal nincs nagy probléma, hiszen a nyolc forduló alatt tizenhárom gólt lőttek, de a védelem nem mindig áll a helyzet magaslatán, valamint Csernyánszki se nyújt magabiztos teljesítményt, ezt a tizenöt kapott gól bizonyítja. Ne várjuk azt, hogy emiatt majd könnyen bezsebeli a csapat a három pontot, mert a Paks nagyon jó csapat. Biztosan javítani akarnak, függetlenül attól, hogy Debrecenbe jönnek, Kis Károly se számít egyszerű meccsre. Legutóbbi győzelmüket a negyedik fordulóban Újpesten aratták, azóta összesen három pontot szereztek, otthon kikaptak a Győrtől, az előző fordulóban az emberhátrányban futballozó Diósgyőrt sem sikerült megverni. Hivatalos honlapjuk szerint egy 4-4-2-es felállás várható, ami érdekes, hogy az eddig középső védőként játszó Fiola a védekező középpályás posztján fog szerepelni. Ez még előnyünkre válhat, mert lehetséges, hogy egy kicsit idegenül fog mozogni, mint tudjuk a középpályás védekezés rendkívül fontos. A támadó játékosokat nem kell bemutatni, hiszen Kiss Tamás, Böde és Hrepka is jó játékosok, akik bármikor képesek gólt lőni.

38A Lokinak meg kell mutatnia, hogy a siófoki döntetlen csak egy kisiklás volt, nem is az eredmény számított egy héttel ezelőtt – hiszen mindenki tudta, hogy nem lesz harminc győzelem a csapat neve mellett – hanem a csapat szenvedése. A játékosok és Kondás Elemér is tanultak belőle, biztos, hogy azt a játékot fogjuk látni, amit elkezdtünk megszokni. Valószínűleg a szokásos hadrendben fogja pályára küldeni a csapatot a mester, egy szűrővel és két csatárral. Az is biztos, hogy nem fogjuk a kezdőben látni a mindenki által várt Alisicset, Selimet és Nikolicsot, de nem is ziher, hogy velük földöntúli játékot mutatna a Loki. Még Selim játékára elég sok esély mutatkozik, hiszen Rezes megsérült, Yannick pedig kezdőként nem játszik olyan jól, mint csereként. Ha már a hiányzóknál tartunk, akkor meg kell említenünk, hogy Simac nem lesz bevethető, hiszen a siófoki meccsen kiállíttatta magát. Sok debreceni szurkolónak Szakály neve hallatán egy bizonyos „a” betűs szó jut eszébe, ennek ellenére nem valószínű, hogy csapatkapitányként a cserepadon kezdene. Egyébként mi is szívesen megnéznénk, mit mutatna Alisics vagy Bouadla irányító poszton. A csatársorban Coulibaly helye biztos, mellé mindenféleképpen kell még egy ember, mert egyedül nem sokat vizet zavar általában.

Elmondhatjuk tehát, hogy a rossz sorozat után egy javítani akaró Paks érkezik a debreceni katlanba, ahol meglepődnénk, ha a vendégek dominálnának. Az ellenfelet nem szabad lebecsülni, szervezetten, egymást kisegítve kell játszani. Sok futással, üresbe mozgással és kényszerítőkkel zavarba hozható a paksi védelem. Őrizzük meg a hazai száz százalékos mérleget!