LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Keleti hírek

 103Az átigazolási időszakban történt egy-két, nem sok, de néhol érdekes, néhol pedig meghökkentő dolog. A hírek nagy része csak felhajtás volt a sportmédia által, a valóságot és a realitást a klub közleményeiből tapasztalhattuk meg. Összeboronáltak minket minden eligazolni vágyó játékossal, boldog-boldogtalannal, miközben csak „másodosztályú” játékos igazolt el tőlünk. Egy kis ínyencséget is kaptunk, mert „miért ne?” alapon. Áttekintjük és elemezzük azokat a történéseket, amelyek az elmúlt néhány hétben következtek be.

 Először talán kezdjük a legrövidebb és a legjobb hírekkel: Szima Gábor egyértelmű nyilatkozatából megtudhattuk, hogy legnagyobb értékeink maradnak, tehát Varga sem és Adamo cimbora sem igazol el. Halkan megjegyzem, hogy január harmincegyig még befuthat elutasíthatatlan ajánlat, de a fenti nyilatkozatból arra következtetünk, hogy most nem a játékosok értékesítése a legfontosabb, hanem a bajnoki cím.

A kisebb, de nem érdektelen játékosmozgásból egyelőre csak egy valósult meg, amely őszintén szólva nem éppen a meglepő kategóriába tartozik. Sok sikert kívánunk Fodor Marcinak, de akinek a posztján egy Korhut Mihály játszik, szó szerint nem tud labdába rúgni, hiába a nemzetközi tapasztalat. Az önbizalomhiánnyal küszködő játékos távozása az előre borítékolható kategóriába tartozik. A hátvéd fejben nem tudott felnőni a feladathoz, miközben ő maga szeretett volna jóval több játéklehetőséghez jutni, így mindkét fél számára előnyös döntés született. Zoran Szpisljak már idény közben kinyilvánította, hogy szívesen látná a balbekket csapata soraiban. Bartha Csaba ugyanakkor Mijadinoszki megszerzését forszírozta, ám távozását követően kétség sem férhetett hozzá, hogy melyikőjük óhaja teljesül. Malinauskas még a csapattal edz, de bőszen keresi új klubját, ha nem sikerül neki, akkor inkább adjuk kölcsönbe, hátha javuló tendenciát mutat. Észérveket nehéz volna felsorakoztatni a maradása mellett.

Mijadinoskitól már korábban megváltunk, több is veszett Mohácsnál, sokkal örömtelibb, hogy őt egy saját nevelésű fiatal, Ludánszki Bence pótolja. Nagy reményeket fűzünk hozzá, legyen töretlen a fejlődése és néhány éven belül az egyik kezdő belső védő lesz. Eugene Salami visszatérésének híre nem ébresztett bennünk vérmes gondolatokat, habár az egymás közti játék során elég jól mozgott, talán viheti valamire. Kardos Norbert is visszatért egy éves kaposvári kalandjából, de ebből nem igazán profitálhatott, ugyanis nem lépett pályára bajnokin a felnőtt keretben, Ligakupa meccsen viszont játszott. Ahogy megérkezett, azonnal indult tovább Kecskemétre próbajáték miatt. Amikor rákérdeztem egy ottani ismerősömnél, csak ennyit válaszolt: „edz, de semmi extra”. Nem olyan rég Vinicius is csatlakozott hozzá, a klub szerint minden bizonnyal a hírös városban folytatják kölcsönben, kecskeméti részről viszont még bizonytalanok ebben az ügyben. Mindkettőjüknek jót tenne egy kis NBI-es tapasztalat.

Még egy eseményről kell szót ejtenünk, ez pedig az átigazolási pletykák kacsa csoportja. Felröppentek olyan hírek, amit a szurkolók egymás fülébe súgtak, hogy Koman a Lokiba tart, sőt már a Nemzeti Sport is kész tényként közölte. A klub pedig cáfolta. Az eseményeket minősíteni nem akarjuk, pedig lehetne arról hosszasan értekezni, hogy valóban nem igaz a hír, esetleg a klub nem akarja kiszivárogtatni, amíg nincs eredménye a puhatolózásnak. Ezt valószínűtlenebbnek tartjuk, mert megszerzésére nem sok esély van, főleg, hogy a Torino másfél millió euróért akarja vinni. Kölcsönszerződésről szó lehetne, mint Feczesinnél, szerintünk ez be is válna, de inkább pontot teszünk ennek a végére. A másik két hírcsárda gyanús pletyka Nemanja Nikolics és Böde Dániel leigazolása. Az előbbié egyszerűen nonszensz, a Videoton egymillió körüli összegért lenne hajlandó egyáltalán elgondolkodni. A második pedig, hogy nem fognak eladni egy olyan csatárt, aki csereként beállva gólokat rúg és meccseket nyer meg a csapatának. Böde félmilliós ára is túlzás, de ez már inkább elfogadható (lealkudható), ráadásul külföld felé kacsingat, de lehet úgy jár, mint Torghelle: elfogy a benzin valamelyik nagyobb városnál. Az előrejelzések szerint ez Győr lesz. Utoljára hagytuk Sidibét, akit látni véltek, ez pedig elindította a szóbeszédet. Örülnénk neki, de feltehetően külföldön marad.

Ezek az átigazolások, illetve transzferhíresztelések történtek, nem sok, de szerencsére a kereten nem kell változtatni, így nem is indokolt a túlpörgés a piacon. A jósgömb nem mutat semmit meghökkentőt január maradék részére, de ennél a homályos szerkezetnél nem lehet tudni.

Elnézést kérünk a hosszabb szünetért, igyekszünk orvosolni a problémákat és változtatni a stratégián. Türelmeteket és megértéseket köszönjük!

(A kép forrása: cznem.hu)