LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Letészem a lantot

107Szög, cipő, miegymás. Egy újabb visszavonult játékos, akinek neve hallatára felidéződik bennünk egy szebb, dicsőbb kor. Ilyenkor nem emlékszünk a rosszra, a fájdalomra, mert ezek az emlékek távoli ködberévedésével eltűnnek, így nem marad más, csak a békés Nepál. Ő ott volt az első bajnoki cím megszerzésekor, mintha tegnap történt volna, de mégis; évszázadoknak tűnik kettőezer-öt tavasza, hiszen azóta rengeteg esemény történt. Ezeknek Ő is részese volt. Kiss Zoltán – Rocky – vonult vissza a futballtól, hogy a magánéletben tevékenykedjen.

 Kiss Zoli pályafutása során majdnem az összes poszton megfordult, hol támadott, hol védekezett, azt tette, amit éppen kértek tőle. Univerzális, csupa szív játékos volt, aki mindent megtett a pályán. Nem volt embertömegeket ámulatba ejtő cselezőkészsége, de győzni akarása és ellentmondást nem tűrő játéka elismertette a közönséggel.

Harmincegy évesen döntött úgy, hogy felhagy ennek a gyönyörű sportágnak az űzésével. Kilencvennyolctól volt a Loki felnőtt labdarúgója, nem volt tizennyolc éves, amikor bemutatkozott az elsőosztályban. Élete második NBI-es meccsén pedig győztes gólt rúgott csereként beállva a Diósgyőrnek. 224 mérkőzésen lépett pályára – amivel a nyolcadik helyen áll az NBI-es szereplési örökrangsorban – ezeken tizenkilenc gólt szerzett. Próbára tette magát külföldön is, egy kis ideig a Germinal Beerschot tagja volt, majd legutóbb a görög Panszerraikoszban játszott egy félévet, miután a klubbal elváltak az útjaik. 2004 áprilisa és 2006 októbere között viszont az a megtiszteltetés érte, hogy ötször is kifuthatott a gyepre válogatott mezben, de mind az öt meccsen csak csereként jutott szóhoz. Ő is a máltai szégyenmeccs egyik áldozata, hiszen az volt az utolsó fellépése a nemzeti csapatban. A Debrecen nemzetközi szereplésében nagy szerepe volt, talán élete legfontosabb gólját szerezte a Kalmar ellen. Ez is kellett a Bajnokok Ligájában való szerepléshez, a következő évben pedig az Európa Ligában játszhatott.

(http://indavideo.hu/video/Debrecen-Kalmar_2-0?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer)

Kiss Zoli gólja 3:50-től

Az nso.hu-nak nyilatkozott visszavonulási szándékáról, mert a magánvállalkozásai túlságosan lekötik. Az Ő döntése volt, mi tiszteletben tartjuk, boldogan fogunk visszaemlékezni a klubnál eltöltött időszakára. Minden tekintetben példa a következő generációk számára. További szavak helyett álljanak itt elért sikerei: ötszörös magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, ötszörös Szuperkupa-győztes és Ligakupagyőztes.

Minden jót és további sikereket kívánunk!

(A kép forrása: dvsc.hu)