LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az utolsó percig

b1Jelentheti ez azt, hogy az ellenfélnek addig kell koncentrálni, amíg a bíró bele nem fúj a sípjába. Ami viszont fontosabb, hogy nekünk, szurkolóknak nem szabad feladnunk a csapatba vetett hitünket, mert ők sem teszik ezt. A legutolsó pillanatig küzdenek a három pontért, még ha nem is játszanak jól. Ezért szeretjük őket.

Ez a tavasz arról szól, hogy az éppen aktuális ellenfelünk miként bizonygatja a meccs előtti héten, hogy ők lesznek azok, akik legyőznek minket. Ezt tapasztalhattuk a Fradi ellen, és ez volt ezen a héten is. Ezzel nagy probléma nincs is, csak éppenséggel a nagy mellény nem vezet eredményre. A csapat titka ebben rejlik, hogy mi alázatosan megyünk fel a pályára. Ha valaki mégis elbízza magát, Kondás Elemér helyre teszi.

A két csapat felállása nem okozott meglepetést, nálunk a szokásos alakzat, csak Bódi hiányzott, de ő nagyon. Védekező játékát Rezes nem tudta pótolni, de még a támadásban is kevesebbet nyújtott, mint Ádám rosszabb napjain. A Kecskemét Tökölivel kezdett elől, Alempijevic a középpályán kapott szerepet, Gyagya pedig súlyos sérülése miatt nem léphetett pályára. Az ide-oda hullámzó támadófocit már a meccs előtt sejteni lehetett, és meg is kaptuk, habár inkább csak a második játékrészben.

Az első tíz perc a puhatolódzásról szólt, mindkét csapat próbálta a rövid passzos labdakihozatalt erőltetni, a védők sem rugdosták el a labdákat. Ezek egyik oldalon sem hoztak átütő sikert, így néhányszor felíveléssel is próbálkoztak a játékosok. A különbség viszont abban mutatkozott, hogy a kecskemétiek labdavesztés után inkább visszazártak, míg mi letámadtunk. Ennek az első negyedóra végén jött el a gyümölcse, amikor Selim szerzett labdát, Szakályhoz passzolt, aki elől behátráltak a védők, ő pedig tizenhatról eltekerte a labdát a bal alsóba, mint a Fradi ellen. Nem tudom mi történt, vagy esetleg mit ivott, de a jövőben hasonlóképpen folytassa! Ezután átvettük az irányítást, beszorítottuk a vendégeket. Selim veszélyes szabadrúgásai gólt érdemeltek volna, de Adamo helyzete is jelezte fölényünket. A védelmük szétesett, a jobb szélen Nagy Zoli többször is be tudott törni, főleg annak köszönhetően, hogy Kulcsár sokszor elvitt előle embereket. Támadásban nem sokat mutattak, még Bori és Alempijevic oldalváltása se hozott eredményt. Ezt a nagy fölényt látva egy gondolat jutott az eszembe: gólt kellene lőni, mert… Nem telt bele egy-két perc és jött a gól. Bertus szépen lőtt a bal alsóba, el kell ismerni. Nagy Zoli fennmaradt a támadásnál, Szakálynak kellett volna visszaérnie (ez látszott a visszajátszáson), de nem mozgósított nagy energiát, hogy utolérje Bertust. Hidegzuhany és szünet.

Csere nem volt, a játék folytatódott. A Kecskemét pedig váltott; támadófoci, megpróbáltak már a mi térfelünkön labdát csenni, ami főleg Novakovic rossz kirúgásainak köszönhetően sikerült is. Megzavart minket ez a kezdés a vendégek részéről, rossz és pontatlan megoldásokat választottunk, a középpályás védekezésünk is többször elcsúszott. Gratulálok azoknak, akik tíz perc után már fütyülni kezdtek, ez biztos sokat segít a játékosoknak… Kondás mester a hatvankettedik percben érezte, hogy eljött az idő a változtatásra, Yannick és Meye be, Rezes és Kulcsár le. Ez a két csere már a szünetben is aktuális lehetett volna, mert nem igazán mutattak sokat. A kecskeméti mezőfölényt velük se tudtuk megtörni, de Korhut és Simac távoli lövése jelezte, hogy azért mi is igyekszünk támadni. Az utolsó negyedórában a középpálya megszűnt létezni, átvettük az irányítást, először Simac fejelt kapura Szakály beadásából, amit Németh üggyel-bajjal védett, majd a csapatkapitány harcolt ki büntetőt egy szép cselsorozat után. Amiről jobb is nem beszélni, mert Adamo kihagyta. Le is jött, Nikolic váltotta. A csapatnak volt tartása, ismét megmutatták, hogyan is tudnak küzdeni egymásért és a szurkolókért. Ha a csatároknak nem megy, akkor a védő szerez gólt. Nagy Zoli eldöntötte ezt a pokolian nehézzé váló mérkőzést, amit Bernáth meg is jósolt a szünetben.

b2

A mai meccsből le kell vonni néhány tanulságot, amit a szakmai stáb biztosan meg fog tenni. Tanácsokat nem akarunk adni, de szerintünk van egy-két játékos, akiknek pihenniük kellene, mert nem igazán mutattak olyan teljesítményt, ami a kezdőbe predesztinálná őket. A jövő hétre előre gondolva, a középpálya erősítésre szorul, mert ma is és egy héttel ezelőtt is akadtak problémák. A Videoton elleni párharc kulcsa a pálya középső részének birtoklása lesz.

Percek, események

9. perc: Balogh rúgja fel Rezest utolsó emberként, sárgát kapott. Nálunk piros.

15. perc: Szakály mesteri tekerése, ismét vezérhez méltó teljesítmény. 1-0

32. perc: Tököli egy hatalmasat lökött Nagyon, sárga lap. Reagálás a sporinak: Mi volt? Milyen lökés? Na, de Töki…

40. perc: Bertus precíz lövésével egyenlített a hírös város csapata. 1-1

79. perc: Szakály kiharcolja a büntetőt, Coulibaly kihagyja.

91. perc: Nagy Zoli a szöglet utáni lepattanót vágja a jobb alsóba. 1-2

Pontosztás

Novakovic: Jóformán semmit nem kellett csinálnia, talán a gólnál hibázott, de ez nem befolyásolja az osztályzatát. 5

Nagy Zoli: Kiemelkedően játszott, jól védekezett, szépen lépett be a támadásokba, na meg persze a gólja se volt kutya. Ne felejtsük, túltette magát a Fradi elleni hibáin. 8

Simac: Nem kellett extra teljesítményt nyújtania, hozta azt, amit kell. 5

Mészáros: Mint Simac, bár most lassabb volt a szokásosnál. 5

Korhut: Inkább védekezett, de volt egy jó távoli lövése is. Lefedte a bal oldalt. 6

Rezes: Nem tudta Bódit helyettesíteni, ez mindent elmond. 5

Varga: Valószínűleg kisebb sérüléssel bajlódott, kicsit pontatlan volt, de akaratát mindig értékeljük. 6

Selim: Csodás irányító, sokat vállal, ebben persze benne vannak a hibák is. Rengeteget fut, a végére nagyon elfáradt. Egyszer jöjjön már össze neki a gól! 7

Szakály: Ma is úgy játszott, ahogyan elvárnánk tőle, bár a kecskeméti gólnál nem ért vissza. 8

Kulcsár: Semmit nem csinált. 4

Coulibaly: Küzdött, helyzetbe került, de kihagyta a büntetőt. Ez nagyon rossz pont. 5

Meye: Nem zavart sok vizet.

Yannick: Vele kicsit megélénkült a bal oldal, sőt még védekezett is. Hasznosan szállt be.

Nikolic: Nem kapott sok időt, mutatta magát és harcias volt.

(A képek forrása: dvsc.hu)