LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A focihoz ész is kell

002A tavaszi szezon beköszöntével a beharangozókon és az összefoglalókon kívül visszatér a harmadik szokásos sorozatunk, amely kihagyhatatlan a bajnoki fordulókat követően. A hétvége legszebb és legmókásabb pillanatai mindig mosolyt csalnak az arcunkra, most sem lesz másképp. Újabb gólok, esztelen momentumok és angol komédiába illő jelenetsorok tanúi lehettünk. Itthon mindig történik valami.

 

A hét Loki játékosa (Sándor Tamás – díj)

Nehéz a döntés. Szakály, aki kétszer egymás után mesteri gólt lőtt? Nagy, aki lövésével eldöntötte a Kecskemét elleni meccset? Nincs mit tenni, választani kell: Nagy Zoltán, mert nélküle nem győztünk volna.

A hét gólja (Czvitkovics Péter aranyérme)

Ha már előbb Nagyot választottuk, akkor itt most ildomosabb Szakályt választani, mert a gólja másodszorra is lenyűgöző.

A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

Kivételesen nem a bajnokságból, hanem a kupából választottunk egy esetet. A kaposvári afrikai légió egyik tagja úgy vadászta le Illést, ahogyan az antilopot szokás.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Lubos Ilizi egy hatalmas bravúrt mutatott be, ha más nem, akkor legalább ő mutat valami profizmust.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán – díj)

Artner Tamás: „Ez magyar betegség, hogy amikor megvan a harmadik gól, már nem törekszünk a negyedikre…” Hacsak ez lenne a gond…

A forduló edzői húzása (dr Mezey György – díj)

Sousa mestert illeti a díj, aki a diósgyőri védőket Torghellével kifárasztotta, majd beállította a kontrajátékra alkalmasabb Nikolicsot, ő pedig el is döntötte a találkozót. Ismét lecsapott a szerb-magyar vércse.

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

Aleksidze a Siófok elleni hazai meccsen beállt, majd két perc múlva mehetett zuhanyozni, mivel két sárgát szedett össze. Csak levegőzni akart egyet.

A hét meglepetése (Mourinho – díj)

Nem a Fradi győzelme, hanem az, hogy teljesen megölték a Pécs játékát. Valami mocorog a kilencedik kerületben?

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill – díj)

A Kaposvár és a Pápa meccs vége felé olyan jelenetsor játszódott le, amit utoljára akkor éltem át, amikor általános iskolásként a hóban a pöttyös gumilabdát rugdostuk ész nélkül az égbe.

A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita – díj)

Nagy Olivér egy gyönyörű csellel csapta be ellenfelét, sajnos videó nincs róla, de aki látta, örüljön neki. Nem lehet leírni.

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

A zalaegerszegi Kovács Gergő, mesteri gólpasszt adott az ellenfélnek. Azt már tíz évesen is elvárták a játékostól, hogy ne középre rúgja a labdát. Ő dafke.

A forduló válogatottja

002