LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Teher nélkül

kondi2Ma hatkor Ligakupa visszavágó a Kecskemét ellen. Veszítenivalónk nincsen. A nagy hátrány leveszi a terhet a vállunkról, csak lazán, az esélytelenek nyugalmával játszhatunk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy flegma játékot produkáljunk, a pályán meg kell halni és mindent megtenni azért, hogy tiszta lelkiismerettel hagyhassuk el a játékteret. Emelt fővel kell elviselni, ha valaki jobb nálunk.

A kecskemétiek a nagy előny tudatában elkényelmesedhetnek, úgy gondolhatják, hogy félgőzzel is lehozzák a meccset. Ebben bízhatunk. No, meg abban, hogy a hírös városiak kerete nem túl bő, így a variációs lehetőségek is minimálisak. Ezáltal nagy az esély arra, hogy több olyan játékos is a kezdőben kap helyet, aki Kecskeméten is pályára lépett. Azt se felejtsük el, hogy a Haladás elleni kilencven perc is benne van a lábakban. Így esetleg a koncentrációjuk csökkenhet, aminek következtében elkövethetnek olyan hibákat a meccs elején, amelyek az egész mérkőzést meghatározhatják. Ehhez persze nélkülözhetetlen az általunk gyakorolt presszió az első perctől fogva.

kondi1

A vendégek felállásáról sok szót ejteni nem érdemes, a taktikájuk pedig a masszív védekezésből kiinduló kontrák vezetése lesz. Erre fogadni mernénk. A mi kezdőnk és felállásunk viszont kemény dió. Valószínűleg Kondás Elemér nem fogja játszatni az Újpest ellen pályára lépőket, inkább azok kaphatnak szerepet, akik „felvették a zakót”. A fenti ábra az általunk megálmodott taktikát és felállást tartalmazza, amelyen látható, hogy mi is a kevesebb szerepet játékosokra építenénk, megerősítve a védelmet Mészárossal és Korhuttal. Őket persze a félidőben vagy a hatvanadik perc környékén lecserélnénk, de ez az eredménytől is függene. Ramos rombolása, labdaszerzése nélkülözhetetlen a középpályán, mellette, illetve kicsivel előtte Illés kezdene, aki végre megmutathatná, hogy Zalaegerszegen miért szerették annyira. Farkas és Yannick pedig a szélről befelé cselezve tüzelhetne, Rezestől pedig azt várnánk, hogy játssza be azt az üres területet, amely a kecskeméti védelem és középpálya között lesz. Elől ifjú tehetségünk Szécsi kezdene, aki teher nélkül megmutathatná vagányságát.

Ez csak egy fiktív felállás, egy lázálom, de szívesen látnánk egy ehhez hasonló kezdőt a Kecskemét ellen. Kondás Elemér az edző, nem mi, ő tudja, hogy kik azok, akik szívüket-lelküket ki fogják tenni a pályán. Ez lesz a lényeg, nem az eredmény. Rosszul játszani lehet, de lélektelenül soha.

Hajrá Loki!

Kommentben szívesen várjuk a ti kezdőtöket is!

(A kép forrása: dvsc.hu)