LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nincs lazsálás!

dvscsióA huszonharmadik fordulóban a Siófok vendégjátékát láthatjuk a Nagyerdőn. Amint a bíró lefújta az Újpest meccset, abban a pillanatban Siófok felől érkező sötét fellegek kezdtek gyülekezni a fejünk felett. Nehezebb mérkőzés lesz, mint ahogy a két csapat helyezése mutatja. Fájdalom leírni, de az elmúlt másfél évben nekünk a Balaton partiak ellen nem termett babér. Azokkal a mérkőzésekkel nem szabad törődnünk, el kell felejteni, a visszavágásra sem szabad gondolni. Úgy kell felfognunk a mérkőzést, mint ha ez a szezon legfontosabb, vagy legalábbis a legnehezebb meccse lenne. Valahol viszont az is, hiszen a télen veszélyes kalandnak ígérkező Ferencváros, Videoton, Újpest triót aránylag könnyebben sikerült legyőzni, míg a Kecskemét és a Pápa ellen alaposan megszenvedtünk, ráadásul az utóbbi még pontot is elrabolt tőlünk.

A siófokiak nyerő szériában vannak, három mérkőzésen diadalmaskodtak egymás után, előtte viszont elpáholta őket a Győr. A saját szempontunkból fontos, hogy azokat a csapatokat mi is megverjük, akiket a jelenlegi legnagyobb riválisunk is. A Siófokot a bunkerfutball jellemzi, néhány kapu elé odatolt betonelemmel kiegészítve, azonban kontráikban benne van a gól, főleg most, hogy az új csodafegyver, Simon Attila kóricál elől. A hasonló felfogású csapatok fő fegyverei a pontrúgások, aminek levédekezésével akadtak gondok nekünk az Újpest ellen. Az ellenfélnél két meghatározó játékos, Melczer és Haraszti sárga lapok miatt hiányozni fog, őket valószínűleg Heffler és Nagy István fogják pótolni, elképzelhető még Huszák kezdése is, csak kérdés, hogy mit tartalmaz a kölcsönszerződés.

dvscsioó2

Kondás Elemár valószínűleg nem fog meglepni minket, és az Újpest ellen jól muzsikáló kezdőt fogja pályára küldeni. Nikolic posztjában azonban nem lehetünk biztosak, hiszen az is elképzelhető, hogy fellép Adamo mellé. A masszív védekezésnek megvannak az ellenszerei, tanulnunk kell az őszi meccsből, amikor is egyszer sem sikerült fogást találni az ellenfélen. Keresztbemozgások, beindulások, kényszerítők és gyors, pontos labdajáratás a recept, hadd fusson az ellenfél. Távoli lövésekkel és szélről jövő beadásokkal kell operálnunk már az első perctől fogva, nyomás alatt kell tartani a siófoki védelmet, egy szusszanásnyi időt sem szabad hagyni. Előbb-utóbb hibázni fognak, nem lehet kilencven percet teljes koncentráltságban futballozni, illetve védekezni. Ez a támadórésze a csapatnak, viszont védekezni is kell. A siófoki akciók egyik kulcspontja Sowunmi, aki Simon mögött helyezkedve kéri el a megszerzett labdákat, tartja meg és indítja a társat. Őt kell kivenni a játékból, akár emberfogással is. A mi szempontunkból nem hátrány, hogy a két kezdő siófoki szélső eltiltását tölti.

Pokolian nehéz meccs vár ránk, szenvedni fogunk és a győzelem sem biztos. Nem szabad félvállról venni a Siófokot, hiába ellenszenves sokaknak a játékuk, de eredményes. Tisztelni kell őket, de nem kell félni tőlük. Alázattal és koncentrációval, maximális helyzetkihasználással meg fogjuk verni őket.

Hajrá Loki!