LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A következő nagy csata

batelokiedzés.1Ma este jön a második lépcsőfok a BATE Boriszov ellen a Bajnokok Ligájának selejtezőjében. Az albánok kiverésével egyet előreléptünk, azonban a mostani ellenfelünk nem is csak egy egyszerű akadály, hanem egy végeláthatatlan magasságú fal. A fehérorosz csapat nem ismeretlen, hiszen többször volt csoportkörös mindkét kupasorozatban, így tapasztalatuk van bőven. Félni, megijedni azonban nem kell és nem is szabad.

A fehéroroszok eddig két tétmeccset játszottak, míg mi már négyen vagyunk túl. Ez talán kedvező a szempontunkból, habár a Győr ellen érzékeny veszteséget szenvedtünk. Persze nem jelenthetjük ki, hogy mi lennénk a mérkőzés esélyesei, mert teljesen egyértelmű, hogy a BATE az. Játékoskeretük értéke kétszerese a miénknél, ez is mutatja, hogy előttünk járnak. Az mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy nem igazán vesznek bennünket komolyan, sőt valószínűleg le is néznek minket. „A Debrecenről nem sokat tudok, a magyar csapatok az utóbbi években kiszorultak az európai sorozatokból. Hallottam viszont az ellenfélről, hogy száztíz éve alapították, és sokszor megváltoztatták a nevét.” – ezt nyilatkozta a Fehérorosz Hírügynökségtől Igor Hadasevics a Nemzeti Sportnak. Ebből leszűrhető, hogy igazából se a Debrecenről, se a magyar fociról nem tudnak semmit. Reméljük a BATE edzője is így van ezzel.

Az előző körben a fehéroroszok a macedón Vardart búcsúztatták, voltak nehéz pillanataik. A szkopjei csapat idegenben lőtt két gólja követendő példa lehet a számunkra. A védelmük zavarba hozható, a középpályások keveset segítenek vissza, egy jó átfordítással jobbról balra Yannick helyzetbe is hozható, de minimum annyi ideje lehet, hogy beadja az érkezőknek. A BATE valószínűleg egy kalap alá vesz minket a macedón bajnokkal, így már a meccs elejétől kezdve támadólag fognak fellépni. Gyorsan el akarják majd intézni a meccset, ezt nem szabad engednünk. A fehéroroszoktól hiányozni fog öt játékosuk is, mert az olimpián vesznek részt, de még így is nagyon erősek, főleg Hleb és Vasziljuk leigazolása miatt. Előbbi képes pótolni a játékszervező Renant, utóbbi pedig rendkívül gólveszélyes.

bateloki

Nálunk a legnagyobb hiányzó a Győr elleni hazai meccsen súlyos sérülést szenvedő Novakovics, de Verpecz méltó helyettese lesz. Felkészült rá. Az is biztos, hogy hiába kapott rúgást a lábára Józsika, ő játszani fog ma este. A középpályánkon nagyon sok fog múlni, itt kell megakasztani a fehérorosz támadáskezdeményezéseket. Nem szabad engedni, hogy nyomás alatt tartsák a védelmünket. Gyors kontrákkal lehet operálni, de a meccs egészén az ilyen taktika végzetes lehet. Kellenek rövidebb periódusok, amikor mi járatjuk a labdát és mi diktáljuk a játék ritmusát. Mindenesetre lövőhelyzeteket kell kidolgozni, mert a macedónok is szereztek így gólt. Okos, türelmes és agresszív játékkal kézben tarthatjuk a meccset, habár az ellenfelünk az erősebb és esélyesebb, de félnünk nem kell.

(A kép forrása: dvsc.hu)

HAJRÁ LOKI!