LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tartalékos hadrend

sssA Bajnokok Ligája meccs miatt senki sem várja, hogy alapcsapattal fogunk kezdeni Kaposváron. Nálunk most jött el az a pillanat – amely a Videotonnál múlt héten -, hogy a bajnoki meccs feláldozható. Egy nem várt eredmény javítására ott van még huszonnyolc mérkőzés, amelyeken kiküszöbölhetjük a csorbát, viszont a BATE elleni visszavágó rendkívül fontos. Most ez a helyes döntés, mert ki az, aki a Bajnokok Ligája csoportkörének lehetőségét elvetné egy NBI-es győzelem miatt? Erre csak egy válasz létezik.

Mégpedig az, hogy senki. Túl nagy a tét, nem akarunk ismét kulcsembereket veszíteni, nem kockáztatjuk, hogy egy Bruce Lee filmeken felnövő, harcos kedvű kaposvári ámokfutásba kezdjen és pörgőrúgásokkal tizedelje a kedden vélhetően kezdő játékosainkat. Ezért kapnak szerepet azok, akik eddig nem vagy nagyon keveset játszottak, az örök tehetségek, a kiöregedő játékosok és az állandóan sérüléssel bajlódók. Tehát a kevésbé szerencsésebbek, de most kell megmutatni, mert a lehetőség adott.

Az ellenfél nem kezdte szerencsésen a szezont, kikaptak a Hungária körúton és a játékuk is katasztrófa volt. Rengeteget kell dolgoznia Prukner Lászlónak, hogy ez a csapat értékelhető teljesítményt nyújtson a jövőben, mert jelenleg nagyon gyengék. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kaposvár hazai pályán mindig tud pluszt kiadni magából, emlékezzünk a tavalyi meccsre, habár azóta elég sok minden történt. Arra viszont nem építhetünk, hogy majd szerzünk egy gólt, mert nem sokra képes az ellenfél.

Tehát dominálnunk kell, még ezzel a csapattal is, mondhatnánk inkább, hogy a DEAC-cal is. Persze nem akarjuk, hogy ez úgy tűnjön, mintha előre magyarázkodnánk az eredmény miatt. A mai kezdő, amely pályára lép a legerősebb DVSC. Így kell kimenni a pályára és így kell ott játszani. Gólra törően, veszélyesen, ötletesen és agresszívan. Minden csak elhatározás kérdése, ha képesek vagyunk ráerőltetni az akaratunkat a Kaposvárra, akkor pontos játékkal könnyen az ellenfelünk kapuja elé juthatunk, ahol már csak rajtunk múlik, hogy belőjük-e a helyzeteinket. A feladat adott, bizonyítani kell.

HAJRÁ LOKI! MINDENT BELE!

(A kép forrása: dvsc.hu)