LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Álom után valóság

simac_bruggeCsütörtökön végérvényesen felébredtünk édes álmunkból, melyben szeretett csapatunkat már-már ismét egy európai sorozat főtábláján láttuk. A Bruges-ben elszenvedett nagyarányú vereség után ma már a magyar valóságba visszacsöppenve, az NB1 soros fordulójában vagyunk érdekeltek. A Lokomotív ezúttal a Szusza Ferenc-stadion felé zakatol, reményeink szerint a tavalyihoz hasonlóan csúnyán átgázolva a hazaiakon. Hogy a keretben bekövetkezett változások, és a feszített tempó miatti fáradtság közepette milyen teljesítményre lehet képes a DVSC, arra vasárnap délután kapunk választ.

 

A fentebb említett tavaszi mérkőzésen idegenben volt képes a Loki öt gólt berámolni Balajcza Szabolcs kapujába, melyre a hazai liláktól mindössze egy büntetőből érkezett válasz. Akkor, április elsején macska-egér harc folyt a pályán, hogy szeptember másodikán nem ez lesz a helyzet, arra nagy összeget lehetne feltenni. Bár a hazaiak öt mérkőzésen mindössze egy győzelmet, és egy döntetlent tudtak elérni, egyetlen mérkőzésen sem tudták kettő-, vagy több góllal megverni őket az ellenfelek. A legfontosabb meccsüket megnyerték a Fradi ellen, a legutóbb viszont városi rangadót buktak el az MTK-val szemben.

Eredményei mellett a játéka is elég rapszodikusra sikerült az Újpestnek: voltak meccsek, amelyen kifejezetten szép és élvezetes támadásokat vittek végig, máskor pedig csak nyomozták a labdát, vagy a kapujukhoz szorulva bekkeltek. Az új edző, Jos Daerden elképzelései egyelőre nem tűnnek megvalósultnak, így még pont jókor kerülnek az utunkba. A védelem oszlopai az idei csapatnak egyértelműen a kapus Balajcza, Vermes Krisztián, illetve az egy évet csapatunkban is eltöltő Szélesi Zoltán. Nekik erősségük lehet a jó helyezkedés, ugyanakkor fürge csatárok ellen nem egyszer kerültek már bajba. A középpályássor irányításáért Remili Mohamed és Dusan Vasziljevics a felelős, előttük pedig többnyire Kabát Péter, valamint az izraeli Zarisz próbál minél eredményesebben csatázni az ellenfél védősorával. A támadásaikat érdemes már a középpályán megakasztani, a csatárok ugyanis pontos labdák nélkül aligha hozzák magukat helyzetbe.

loki-ute12

A Loki háza táján csak úgy repkednek a különböző kérdések és hírek. A legfrissebb információ talán az, hogy az átigazolási időszak utolsó napján távozott az egyik védekező középpályásunk. A legtöbb szurkoló ezen mondat hallatán valószínűleg Varga Józsira asszociálna, azonban végül nem ő, hanem kisebb meglepetésre Luis Ramos hagyta el csapatunkat. A cserébe kapott Varga Róbert Újpesten aligha játszhat még, Kondás Elemér emellett nyilatkozatában tett egy utalást a válogatott játékosaink esetleges pihentetésére, így az utóbbi hetekhez hasonlóan, most is elég nehéz megtippelni, hogy milyen kezdő futhat ki a gyepre. Ami a játékosok személyétől függetlenül vélhetően szükségeltetik majd, az az agresszív letámadás, a csatárok váratlan húzásai, valamint a középpályán az irányító játékos – vélhetően Szakály – jó játéka.

Amennyiben a Bruges elleni itthoni, valamint idegenbeli meccsek első félidejében mutatott játékunkat produkáljuk, nagy problémát nem jelenthet az Újpest legyőzése sem. A játékosok fejében ugyanakkor nem árt rendet tenni, három fölösleges piros lap egy teljes idényre is elég lenne, nem hogy egy hónapra…

HAJRÁ LOKI!!!

(A kép forrása: dvsc.hu)