LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Becsületbeli ügy

ferenczi_nyiregySzerepelhet akármelyik osztályban a két együttes, találkozhatunk akármilyen sorozatban, vagy barátságos meccsen, a szurkolók szemében alighanem az egyik legnagyobb téttel bíró összecsapás mindig a Nyíregyháza elleni rangadó. Ennél jobb lehetőség nem is kellhet kilábalni a gödörből, ráadásul a bajnoki szereplés miatt a kupagyőzelem egyre inkább kívánatossá válik együttesünk számára. Lebecsülni nem szabad őket, azonban a győzelmen kívül bármilyen eredmény hatalmas csalódást jelentene mindegyikünk szemében.

 

A győzelem már csak azért is kötelező, mivel kevesebb mint egy hónappal ezelőtt a DEAC ifjú titánjai egyszer már megtanították kesztyűbe dudálni a piros-kék alakulatot, míg holnap valószínűleg annál azért erősebb kerettel fogunk felállni. Persze alapesetben ez nem lenne egyértelmű, viszont az elmúlt hetek sajnálatos eseményei után azt gondolom, a lehető legerősebb kerettel, a lehető legnagyobb előnyt meg kell szereznünk a visszavágóra. Ennek érdekében holnap egy fegyelmezett, a középpályán jól szűrő, hatékony csapatnak kell pályára lépnie. Magát a kezdőt elég nehéz megtippelni a rengeteg sérült, illetve a sorozatos bajnoki meccsek miatt, ez a csapat azonban reálisnak tűnik:

loki-nyíregy

A fenti csapat erőssége lehetne a sok futás (bár Lucas nem erről híres, de Cicó és Selim is nemrég épült fel, talán némi pihenőt kaphatnak), elől Adamo kb. az egyetlen ép csatárunk maradt, mögötte Szécsi játszhatná az árnyékék szerepét. A védelem felállítása hozza talán a legtöbb kérdést, mennyire merünk tartalékolni a győri bajnokira. A középpályásokon értelem szerűen ismét sok fog múlni, Bódi és Ferenczi akár helyet is cserélhetne, így ellenkező lábbal cselezhetnének befelé, és helyzet esetén lőhetnének, vagy kiugrathatnák a csatárokat. Ez a verzió inkább Bódinak feküdne, Ferenczi nem nagyon játszott még a jobb szélen. Alkalomadtán a tavaly rengetegszer sikeres beindulásokat is újra elő lehetne venni a kalapból, persze kérdés, hogy mennyit enged nekünk a Nyíregyháza. Középen az irányítónak – Lucasnak – kell adnia a kreativitást. Brazil létére eddig ebből sok mindent nem mutatott, de talán majd most. Félidőben, vagy a 60. perc körül azután jöhet a helyére felépült csékánk, Szakály is. A blogon többször is megénekeltük már a változások szükségességét, márpedig hol próbálhatnánk ki új dolgokat, ha nem a kupában? Mikor kezdjük el beépíteni Ferenczit, Szécsit, vagy Engelt, ha nem a második és harmadik számú hazai sorozatban?

Amennyiben a szokásos sablon játékunkat hozzuk – szélsők megpróbálnak elfutni, középre adni (rendszerint sikertelenül) -, ebben a meccsben is bőven benne lehet egy esetleges bukta, márpedig a szurkolóknak egy kudarc a Szparitól bőven felér négy-öt vereséggel bárki mástól. Ez azonban meg se forduljon a fejünkben….

HAJRÁ LOKI!

(A kép forrása: haon.hu)