LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Azért a héten is van minek örülni

second-birthday-part-deuxTöbb mint egy évtizede nem látott sikertelenségi széria a bajnokságban, a szezonban összesen már 6 vereséggel, szerdán zakó Nyíregyen, amire szintén nem mostanság volt utoljára példa, azonban mi most is megtaláljuk az okot a pozitív hozzáállásra. Ezt pedig a blogunk második születésnapjában találtuk meg, ugyanis pár órája múlt két éve, hogy Látens kiírta az oldalra az első sorokat, útjára bocsátva ezzel a Loki farsínén zakatoló mi kis bloggőzösünket. Bár néha – mint pl. most – nem vagyunk ugyanazon a vágányon a stábbal, egy valami biztosan közös bennünk: a legjobbat akarjuk a DVSC-nek, s amit teszünk, azt minden körülmények között érte tesszük.

Így lehetett az, hogy Látens, akkor még inkább több lelkesedéssel, mint profizmussal, teljesen egyedül fel mert pattanni egy vonatra, amiről akkor még nem tudta, merre tart – igazából most sem, de legalább már sejtjük -, csak azért, mert nem tudta elviselni, hogy egy akkorra már komoly népszerűségre szert tevő blog (az NST) bimbódzó projektjének keretében már több NBI-es csapat szurkolói között is akadt pár, akik útjára indították saját ilyen jellegű kezdeményezésüket, ellentétben a regnáló bajnokkal. Történt, hogy ekkor ugyanabban a kollégiumban laktunk, ráadásul ugyanazon az emeleten, s mivel máshonnan is ismertük már egymást, azonnal igennel feleltem, mikor megkérdezte, hogy volna-e kedvem csatlakozni. Gyakorlatilag így született a blog.

Teljesen pirosfülűként, eleinte fogalmam sem volt, hogy mit és hogy lehet ide írni, s bevallom, az első bejegyzéseim szinte remegő kézzel születtek, azóta azért már belejöttem/belejöttünk. Legalábbis ezt mondatja velem a tény, hogy megéltük a 2. szülinapunkat, immáron több százaknak tetszünk az arckönyvön, s kommentekben is rendszeresek a visszajelzések.

Nem roboghatunk el szó nélkül amellett sem, hogy a kezdetek óta sikerült találni magunk mellé más (Loki-)őrülteket is, bertcristiano, JuveFan18971991, nyida és SiD13 személyében, s persze meg kell említenem Bundasan-t is, aki a kisLoki rovatunkat vezette jó ideig. Remélhetőleg a gárdánk sokáig együtt marad, esetleg bővül, s ugyanezt várjuk az olvasótábortól is, melynek ezúton is köszönjük az eddigi pozitív és negatív kritikákat is.

A csapathoz hasonlóan mi is átmentünk sok mindenen az utóbbi időben, voltak frappánsabban és izzadtságszagúbban sikerült cikkeink egyaránt, de mindig igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból. Még ha a végeredményből ez nem is tűnt ki teljesen egyértelműen minden esetben. Úgyhogy most szeretném megragadni az alkalmat, hogy megkérdezzem, van-e a valami, amit kifejezetten hiányoltok az oldalról, olyasmi, amivel mindenképpen foglalkoznunk kéne, de eddig valamiért elkerülte a figyelmünket.

Azért, hogy könnyebb legyen válaszolni, pár sorban leírom, hogy mi mit tervezünk a közeljövőben. Tény, hogy mostanában szünetel az Interjú rovat, ám ez nem véletlen. Vegyétek úgy, hogy francia nyelvű továbbképzésen vagyok, hogy a következő esztendő folyamán frankofón játékosaink anyanyelvükön válaszolhassanak kérdéseinkre, s oszthassák meg velünk gondolataikat – a T/1-ben természetesen ti is benne vagytok. Ezen kívül fel szeretnénk éleszteni a Történelem és a DVSC-DEAC rovatokat is, s ha úgy gondoljuk, hogy lesz mit analizálni, az Analízisbe is fognak kerülni további cikkek. Ennek fényében várjuk tehát a hozzászólásokat.

Bár úgy tűnik, hogy a csapat az utóbbi hetekben nem nagyon szabadul a vágányzár alól, egy valami miatt mi mégis örülünk, hogy most töltöttük a kettőt. Ez pedig nem más, mint a szülinaposnak kijáró KÍVÁNSÁG. És mivel nem vagyunk babonásak, eláruljuk, hogy ez alkalomból azt szeretnénk, hogy picsázzuk el a Győrt. Teljesen érdektelen, hogy 0-4-gyel vagy esetleg egy Sztevanovicsról befelé pattanó gyengécske Rezes-góllal, csak valahogy húzzuk be a három pontot. Ezt kérjük. Talán utóbbi még jobb is lenne, mert akkor Pinyőnek tuti szétrobbanna a feje, azon meg mindig jót lehet röhögni. De persze a LOKI a legfontosabb!