LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A Coulibaly-saga

coulibaly1Az egész január elején kezdődött, amikor Coulibaly szokásához híven önkényesen meghosszabbította szabadságát, ám ezúttal túl lőtt azért a célon, mert az eddigi 4-5 nap helyett több, mint két hetet késett. És emellett már a vezetőség sem ment el tétlenül, nagyon helyesen pénzbüntetést kapott. De ekkor még nem sejtettük, hogy az ügynek még lesz folytatása.

Márpedig lett, és mára eléggé elfajultak a dolgok. Az eddigi sorozatos késéseivel talán a vezetőség is, de a szurkolók mindenképp úgy voltak, hogy megengedheti magának, hisz mégis sokat tesz a csapatért, és ő a házi gólkirályunk évek óta. Csakhogy a jelenlegi más helyzet. Hiszen ki ne tudná, hogy június végén lejár a támadó szerződése, így január 1. óta szabadon tárgyalhat bármelyik klubbal az esetleges nyári klubváltásáról. Emiatt is volt gyanús, és elfogadhatatlan a januári kéthetes késés. Tudniillik nem szólt senkinek arról, hogy hol van, utólag úgy magyarázta távollétét, hogy Afrikában beteg volt, majd a Párizsból Debrecenbe tartó úton a nagy havazás miatt nem tudott ideérni időben. Ez rendben is lenne, csakhogy feltalálták már a telefon nevű készüléket, és az internet világa is eléggé elterjedt mára, amiken keresztül lehet jelezni, hogy mi a szitu. Ő ezt nem tette meg, a ködösítések sorozata tehát már ekkor elkezdődött.

Aztán teltek múltak a napok, hetek, Coulibaly szépen becsatlakozott a felkészülésbe, játszott az edzőmeccseken, és úgy tűnt, elsimul az ügy. Idei első komoly tétmeccsünkön, a Vidi elleni Liga Kupa elődöntő első meccsén is szerepelt, mi több, végig is játszotta. Az ügy utána kezdett fordulatot venni. Történt ugyanis, hogy a Kecskemétre készülő keretbe nem került be, arra hivatkozva, hogy az edzéseken, illetve a mérkőzéseken rendszeresen mérik a játékosok teljesítményét, és a francia csatár eredményei a leggyengébbnek bizonyultak. És egyúttal máris cáfolták a még meg sem jelenő pletykákat, hogy szó sincs arról, hogy a lejáró szerződése miatt ne játszana. Ez különösképp furcsa volt két nappal a Vidi meccs után, de elhittük, hogy ez a valódi ok.

coulibaly2

Legenda, vagy zsoldos?

Talán mindenki azt gondolta, hogy a Vidi elleni visszavágón szerepet kap, hiszen mikor lendüljön ismét jó formába fizikálisan és mentálisan, ha nem egy ligakupa meccsen. Azonban kedden támadónk sérültet jelentett, és kihagyta az edzéseket, így ezúttal sem került a keretbe. Ezek után persze nem volt meglepő, hogy a Pécs elleni meccsen sem volt a nevezettek közt, csakhogy a bili hétfőn borult, amikor Coulibaly állítólagos nyilatkozatot tett a Bors című napilapnak. Ezek az állítások, amiket itt tett, több sebből véreznek. Először is, amióta Szima Gábor a Loki tulajdonosa, soha senkinek egy fillérrel nem tartozott, és ezt több olyan játékos is lenyilatkozta, akik nálunk játszottak, de később eligazoltak. Ez már eleve sántított. A másik, hogy vezetői utasítás miatt nem játszik. Ha igaz, amit a Kecsó meccs előtt leírtak a honlapon, akkor ez megint ellentmondás, de ha valóban így is lenne, az sem lenne egy elítélendő dolog, mert ha egy játékos távozni akar, akkor inkább próbáljunk a hátralévő fél évben egy fiatalt beépíteni helyette, és most megtalálni az utódját, mintsem a nyáron és a következő szezonban kísérletezve ezzel. A harmadik ellentmondásos dolog, amit állított, az az, hogy senki nem akart vele tárgyalni a klubtól. Ez megint csak fura állítás, bár lehet igazságalapja, és lehet, hogy nem is akarjuk megtartani. Viszont erre továbbra sem az a megoldás, amit tett. Egyébként az állításait szintén a napilapban cáfolta a klub, és tették hozzá, hogy nemhogy két havi bérrel nem tartozunk neki, hanem még decemberben jó előre elkérte két havi fizetését, amit meg is kapott. Ha ez igaz, akkor könnyű ezt bizonyítani, hiszen az átutalásnak maradt nyoma.

Jött azonban a mai nap, és újabb fordulat az ügyben: Coulibaly nem jelent meg a csapatnál, annak ellenére, hogy behívatták volna. Mindössze egy sms-t küldött, hogy külföldön tartózkodik. Csakhogy újabb ellentmondás, hogy a dehir.hu egyik olvasója látta őt ma délután három óra tájt a városban, valamint másik szurkoló azt erősítette meg, hogy terepjárója a háza előtt áll. Szóval úgy tűnik még sincs külföldön, azaz újra hazugságot állított. A honlapon megjelent cikk szerint az elmúlt két hónapban szerződésének szinte minden pontját megszegte, és nem is maradnak szankció nélkül ezek a dolgok.

Nos mindezekből úgy tűnik, gólkirályunkat és a klub 3. leggólerősebb játékosát már nem látjuk többet a csapatban, de azt kell mondani, hogy ilyen viselkedés után, ez nem is baj, sőt. Úgy tűnik elfelejtette, hogy itt lett belőle valaki, mert ezelőtt a francia alacsony osztályokban, foci mellett bérkiegészítő munkaként targoncavezetőként dolgozott, nálunk pedig a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában szerepelhetett, a csapat legjobban kereső, és legjobban megbecsült játékosa volt, és közel volt ahhoz, hogy a legeredményesebb góllövő legyen az örök ranglistán. Úgy tűnik, mindezek nem számítanak neki, és legenda helyett kiutált zsoldos lesz belőle Debrecenben.

Személyes véleményem szerint a késése már eleve amiatt volt, mert valahol próbajátékon szerepelt, és előszerződése van egy csapathoz. Ha ez így is van, nem is lenne baj, de akkor ezt illik közölni a vezetőséggel, és ha itt marad, akkor a hátralévő fél évet becsületesen végigdolgozza, és békésen válik el a két fél. Ő nem ezt választotta sajnos. Az ügynek mindenesetre még nyilvánvalóan lesz folytatása.

(A képek forrása: nb1.hu, nso.hu)