LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Még nem dőlt el semmi

loki_dunauj11Bár a bajnokságot őszi elsőséggel zártuk, az év még nem ért véget. Vár még ránk 4 igen fontos mérkőzés, kettő a bajnokságból, kettő pedig a magyar kupából. Ez utóbbinak első találkozójára került sor november 26-án kora délután Dunaújvárosban, metsző hidegben.

A másodosztályú alakulat (mely egyébként harcban van bajnoksága elsőségéért) ellen csapatunk tartalékosan állt fel. A kezdők közé csak Szakály és Lázár fért be (ők is valószínűleg azért, mert ki kell hagyniuk ötödik sárga lapjuk miatt a következő bajnoki mérkőzést) a Honvéd elleni győztes meccsen kifutó 11 játékos közül. A Poleksic – Lázár, Ludánszki, Brkovic, Ferenczi – Spitzmüller, Trninic – Szécsi, Szakály, Rezes – Volas felállás több veszélyt is rejtegetett magában. Egyrészt egyértelműen védekező felállásunk előrevetítette, hogy nem akarunk nekiesni a 2000-es évek elején fénykorát élő együttesnek. Másrészt Rezes és Szécsi finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után: az elmúlt fél évben nemigen láttuk őket jól játszani.

A kezdő sípszót követően a hazaiak már a 9. percben jelezték: nem adják olcsón a bőrüket. Godslowe Ukwuoma a 16-os bal oldalán teljesen tisztán kapott egy labdát, amit a kapu felső részébe helyezett, 1-0! A felállásunkból is sejthető volt, hogy a középpályán gondok lehetnek a támadások segítésével és félelmünk igazolódott is, egészen a 35. percig kellett várni az első helyzetünkre, Volas 15 méterről lőtt fölé. 1-2 dunaújvárosi lehetőség még kimaradt, illetve Ferenczi és Villám kapott 1-1 sárga lapot, majd a félidő véget ért.

A második játékrészre sokkal határozottabban érkeztünk, több szélső elfutásunk is történt, és bár a 60. percben Volas egyedül vihette a labdát a kapusra, kimaradt a helyzete. Egy perccel később azonban javított és egy kapusról kipattanó labdát vágott közelről a kapuba, 1-1! Ekkorra egyébként már Szakály is begyűjtött egy lapot, valamint Seydi beállt a Lokiba Szécsi Márk helyére. A következő 20 percben leült a mérkőzés, úgy tűnt, mindkét csapatnak megfelelő a döntetlen, és a talaj sem kedvezett a támadó focinak. Három csere is követte egymást, nálunk Selim állt be Trninic helyére. Bár Szakálynak több jó lövése is volt még, az eredmény már nem változott a hátralévő időben, így döntetlenről várhatjuk a hazai visszavágót. A továbbjutáshoz tehát elegendő lesz egy 0-0 is, de azért illene győztesként túljutni a Dunaújváros csapatán.

Hajrá Loki!

(A kép forrása: dvsc.hu)