LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nézz, drágám, kincseimre

7462A következő sort megritkítva még az is kijön, hogy Lázár nincs. Ennyi hiányzóval egy középcsapattá degradáltuk magunkat, bár, ha belegondolok, Szakályék jól időzítették a kimaradásukat, még az is lehet, hogy szándékkal. Arra számítottam, ami az első félidőben történt. Óvatos és unalmas meccs, a félidei összefoglalóban három föld körüli pályára állt lövés is helyet kap, na meg a gólunk, amiről majd később. Fókuszáljunk inkább a második játékrészre és foglaljuk össze az utolsó előttit az utolsó ellen, remélve, hogy igaz a hír, miszerint Csabit nem tiltották a stadionbu ki.

Új, tavaszi sereg-számla

Kényszer-szülte összeállítások ütközete volt. Kaposváron a játékospolitika most már végleg a másodosztályba száműzi a csapatot, minálunk pedig egy szűk csapatnyi sérült vagy eltiltott játékost kellett pótolni. A 4-4-2 standard most úgy alakult ki, hogy Rezes, Bernáth, Brković és Ludánszki kapott lehetőséget a maródiak helyein. Pruknernek – most már tényleg visszahúzhat a fradiba, helyet is csináltak neki – nézeteltérése lehet Oláhval, ugyanis a mellőzött játékos fogta magát és a harmadik csere után egyszerűen otthagyta a találkozót.

Héja-nász az avaron

Na az nem volt. Az első félidőből elég, ha a gólunk megmarad. Kulcsár megindul, befelé passzol, Rezes elengedi és a mélységből induló Ludánszki egyszerre ziccerbe kerül és nem hibázik. Esztétikus, az én szememben többet ér mint száz bombagól. Ettől eltekintve semmi meglepő nem történt. Óvatosak voltunk és a kinyíló Kaposvárra vártunk, hogy mögéjük tudjunk kerülni, ez a recept már jónéhány hete, de hát működik, egy szavunk sem lehet. Nem összemérve a két csapat minőségét, de a BL-győztes Inter vagy a Torres-Gerrard-féle Pool játszott hasonló stílusban: egy emberre hegyezték ki a támadójátékot, a csapatt visszahúzódott és próbálta kiszolgálni a megszerzett labdákból. Visszetérve. Gólt rúghattunk volna még vagy hármat, Kulcsárból pedig mém lesz a trollfocin, ha ennyi helyzetet kihagy.

Intés az őrzőkhöz

Szinte biztos vagyok benne, hogy Kondás sem ment el szó nélkül amellett, hogy mennyire képesek vagyunk egy egyenlíteni akaró ellenfélnek átadni a területet. Igaz, hogy alapvetően erre játszunk, de kötve hiszem, hogy a labda harmadik kozmikus sebességgel való elrugdosása is a stratégia része. A Kaposvár kitámadt, mi viszont nem vezettünk kontrát az utolsó 5 percben, tehát veszítettünk az üzleten, erre jó lesz figyelni.

A meccs statisztikáit röviden itt nézzük meg.

Kész a leltár

Novaković – 5
Nem volt sok dolga, a gólról nem tehetett, ennél sokkal gyengébben kell védenie, ahhoz hogy Plexi legyen helyette.

Bernáth – 5
Sok kockázatot nem vállalt, amit kellett, megcsinálta, de ő csak a harmadik számú jobboldali védőnk. Ezen a meccsen ez is bőven elég volt.

Brković – 5
Még a gólt sem tudom ráfogni, viszont kirívó ostobaságot tőle sem láttam, ugyanakkor a helyzet hasonló: átlagnál jobbat nem kellett nyújtania.

Máté – 6
Azért kap hatost, mert sokkal magabiztosabb volt, mint megszoktuk. A levegőben nehéz megverni, jól fogta össze a védőket, a kapott gól ellenére.

Korhut – 6
Stabil pontja a csapatnak, kevesebb támadó feladata van, nem szeretjük a felállt védelem elleni játékot. Viszont jól húz a pálya közepe felé a labdával.

Bódi – 4
Ajjaj. Nekem az egyik kedvencen, de a bizalmat nem érzem a csapat részéről. Keveset van játékban, így egy-két rossz megoldása sokkal rosszabb színben tűnteti fel.

Ludánszki – 7
Gólja miatt jár a hetes. Egyébként is jól mozgott, bár sokszor bátortalan volt, inkább választotta a biztosabb megoldást. Mindenesetre a kellemes meglepetést ő okozta, csak így tovább.

Selim – 7
Ez még mindig nem a csúcs, viszont már gólt lőtt, ami nála jó jel. Okos megoldást választott a tizenhatosnál és előtte is kőkeményen végigmelózta a találkozót.

Rezes – 6
Ha nincs az „átlépős” csele, csak egy gyenge ötöske. Hozzáteszem, Rezes mércével mérve ez egy nyolcas teljesítmény volt, de még mindig sokszor indul meg ész nélkül és hagyja el a ladbát.

Sidibe – 4
Ez teljesen rossz. Indiszponált, akaratgyenge játék, egyetlen mentség, hogy nem a kedvenc posztján. Engem nem érdekel, ha nem megy neki, de akkor legalább haljon meg a pályán.

Kulcsár – 6.5
Hét, ha legalább egy nyomorult helyzetet belőtt volna, sőt akkor nyolc. Kihagyhatatlan a csapatból, Szakály is kiemelte, milyen fontos munkát végez, de kihagyhatatlan helyzeteket puskáz el.

Dombi – 40
Egy közepesen rossz beadásából gól lett. Legenda. Egyébként jól tudja Elemér, hogy ő egy kicsit felrázza a csapatot az ilyen álmos mecsceken.

Trninić, Volaš beálltak, de nem volt sok lehetőségük.