LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fagyos kupameccs

lokipaseborito

A nyolc közé jutásért rendeztek ma Magyar Kupa visszavágó mérkőzést az Oláh Gábor utcán, ami egyben a 2013-as év utolsó hazai mérkőzése volt, így jó 1500 néző tekintette meg a fagypont alatti Dunaújváros elleni mérkőzést. Egy-egy gól jutott a két félidőre, így végülis magabiztosan jutottunk tovább, rövid összefoglaló következik a meccsről.

Meglepően erős csapattal álltunk fel, hiszen a kaposvári bajnokin játszók közül négyen is a kezdőben kaptak helyett, emellett az alapcsapatba tartozók közül még Lázár és Szakály is kezdett. A vendégcsapat számunkra legismertebb játékosa az ősdebreceni Böőr Zoltán volt, meg persze a trollfoci celeb Milinte.

532(2)

Az első félidő csendesen csordogált, a meccs elején még a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, de körülbelül a 15-20. perc tájékán vettük át teljesen az irányítást, olyannyira, hogy a 80. percig nem is volt helyzete onnantól a Dunaújvárosnak. Eleinte Kulcsár lesrefutásai (amiből legalább három téves volt) voltak említésre méltóak, majd Volas és Kulcsár rögtönzött háziversenyt rendeztek, hogy ki tud nagyobb helyzetet kihagyni, nos előbbi nyert, a kapuval szemben mellélőtt ziccerben. Aztán a 24. percben egy szép góllal szereztünk vezetést, egy oldalról beívelt szabadrúgást Lázár csúsztatta a kapufára, és mivel Mátén kívül senki nem mozdult a kipattanóra, védőnk elemi erővel bombázta a labdát Milinte kapujába.

A félidőre kezdett hidegebb lenni, már bőven 0 fok alatt volt a hőmérséklet, így mindenki várta, hogy minél hamarabb folytatódjon a mérkőzés. A félidő elején Lázár kapott egy könyököst, nem kizárt, hogy orrtörést szenvedett, mindenesetre elővigyázatosságból lecserélte őt Kondás Elemér. Közben újabb helyzeteket puskáztunk el, majd a 67. percben Volas egy gyönyörű fejesgóllal lényegben eldöntötte a mérkőzést. Ezután még Szécsi előtt adódtak lehetőségek, de rendre rossz megoldást választott, illetve egyszer lesről talált a kapuba. A meccs utolsó tíz percére a maroknyi vendégtábor szórakoztatta a közönséget, ugyanis félmeztelenre vetkőzve buzdították csapatukat, egyébként az egész meccset végigszurkolták, reszpekt nekik, hogy ennyit utaztak hétközben egy kupameccsre.

paseszurkolok

Játékos osztályzatok

Nenad Novakovic – 6.5

Jóformán semmi dolga nem volt, a második félidő végén viszont ziccert védett. Azt leszámítva pár hazaadás, illetve veszélytelen vendégtámadás miatt kellett játékba avatkoznia, nem véletlenül melegített szinte végig a félidőben.

Lázár Pál – 6.5

Az első félidőben többet segítette a támadásokat, mint amennyit védekeznie kellett, igaz így is összeszedett egy szokásos sárgát a meccs elején. Sérülése remélhetőleg nem komoly, és pályára tud lépni pénteken Mezőkövesden.

Króner Martin – 6.5

Nem állították megoldhatatlan feladat elé, de azért néhány esetben bizonytalankodott, ami betudható a korának. Van benne potenciál, de ennél jóval több lehetőséget kéne kapnia ahhoz, hogy néhány év múlva kezdő ember lehessen.

Máté Péter – 7.0

Már a hétvégi bajnokin is volt lehetősége a gólszerzésre, ott egy szépen kivitelezett lövés után a gólvonalról tisztáztak, ma viszont betalált, méghozzá nem is kis gólt szerzett. Védekezésben is magabiztos teljesítményt nyújtott.

Korhut Mihály – 6.5

Lázárhoz hasonlóan kis túlzással többet volt az ellenfél térfelén, mint a sajáton, több alkalommal is jól tört előre, egy ízben be is fejezhette volna az akciót, de hosszan tolta meg a labdát, így oda lett a lehetőség. Hátul is magabiztos volt.

Szécsi Márk – 6.0

Nem tetszett a játéka, a kapu előtt mindig rossz megoldást válaszott, több esetben sem értette meg magát a csapattársakkal, igaz nem eredeti posztján, csatárként játszott, hanem a vonal mellett hol a bal, hol a jobb oldalon.

Spitzmüller István – 6.0

Csak a szokásos, a megszerzett labdákat oldalra, vagy hátra lepasszolgatta, párszor próbálkozott előretörésekkel is, de hiába. Érdekes lehet a helyzete tavasszal, ha Damahou visszatér, lehet jobb lenne neki a Létavértes feljutásában segédkezni.

Szakály Péter – 7.5 – A mérkőzés legjobbja

Egyértelműen a legjobb volt, játéka kimagaslott a mezőnyből, pedig most nem a balszélen, hanem a középpálya közepén játszott. Jól osztogatta a labdákat, emellett az első gólnál ő ívelte be a szabadot, és Volas góljánál is ő adta be a szögletet.

Ferenczi János – 5.5 – A mérkőzés citromdíjasa 

Nem tudni mi van vele, de mióta az év eleji sérüléséből visszatért, játéka meg sem közelíti a tavasszal mutatottat, amikor teljes joggal került be a kezdőbe. Mostani játékával is kilógott, csak sajnos lefelé, msádok félidei cseréje indokolt volt.

Kulcsár Tamás – 6.5

Az első félidőben öt vagy hat alkalommal állították meg lesen, bár legalább a felénél nem kellett volna lest inteni. Ma is puskázott el helyzetet, de volt pár jó megmozdulása is, Volassal nagyon érezték egymást, és többször is jól játszottak össze.

Dalibor Volas – 7.0

Kihagyott helyzetein kívül ma nem igazán lehetett rá panasz, motiváltan lépett pályára, látszott rajta, hogy nagyon gólt akar szerezni, ez a gólja utáni gólöreméből is kitűnt. Ezzel a mentalitással, és egy picivel jobb játékkal valamint helyzetkihasználással visszaverekedheti magát a kezdőbe.

~o~

Bernáth Csaba – 6.5

A sérülés miatt lecserélt Lázárt váltotta, de nem különösebben volt észrevehető beállása után.

Dombi Tibor – 6.0

Ma nem tudott hozzátenni a csapat játékához.

Ibrahima Sidibe

Kulcsárt váltotta egy negydórára, egyetlen emlékezetes megmozdulása, mikor nagy helyzetben eltörte a labdát, pedig ha Volashoz passzol, akkor ajtó-ablak ziccer lett volna.