LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Citromdíj #22 – Pölöskey Péter

A rovat keretén belül besült igazolásokat elevenítünk fel. Azok a korábbi labdarúgóink kapják ezt a díjat, akiknek a leigazolása célszerűnek tűnt, nagy remények fűződtek hozzájuk, ám nem tudták beteljesíteni a küldetésüket, sőt kimondottan leszerepeltek. Sorozatunk huszonkettedik epizódjának alanya pedig nem más, mint Pölöskey Péter.

c22polo

Nem szokásunk olyan labdarúgónak citromdíjat osztani, aki még jelenleg is a csapat kötelékébe tartozik, de Pölő annyira potenciális jelölt erre a díjra, hogy már most megkapja, pedig még szerződés köti hozzánk. Na de kezdjük az elején.

Főhősünk 1988. augusztus 11-én született Budapesten. Kezdetben a BKV Előre focistája volt, majd megfordult Szombathelyen, a 2008-2009-es szezont pedig az akkor még NB2-es Fradinál töltötte kölcsönben. A zöld-fehéreknek megtetszhetett a fiatal játékos játéka, mert következő évben szerződtette őt az immár első osztályú klub. NB1-es karrierje nagyon jól kezdődött, hiszen első bajnokiján csereként beállva duplázott a Zalaegerszeg ellen, az akkoriban „szétfutjuk az NB1-et” mottóval riogató angolosított Fradiban. Abban az idényben még háromszor lépett pályára a bajnokságban, tehát hiába a jó kezdés, végül megrekedt a kispadon. A következő szezon sem Pölőről szólt a kilencedik kerületben, kilenc bajnoki és újfent két gól jutott neki. Az igazi áttörést a következő szezon, a Döme-féle korszak hozta meg neki. A 2011-2012-es szezonban huszonhárom bajnokin lépett pályára, és elérte az öt gólos álomhatárt. A Fradi leszerepelt, a szurkolók pedig szép lassan kiutálták Pölőt. A következő szezont még a Fradinál kezdte, az első bajnokin pályára is lépett, viszont lecserélésekor állítólag bemutogatott valamit az őt szidő Fradi tábornak, emiatt végleg kiutálták őt a csapatból. Szerződést bontott velük, így szabadon igazolhatóvá vált, elment hát haknizni Angliába, hátha próbajáték során meggyőzi valamelyik klub menedzserét. Járt a Leedsnél, de nem járt sikerrel.

2012 szeptemberében aztán Debrecenben bukkant fel próbajátékon. Alig két nap alatt sikerült meggyőznie a stábot, hogy helye van neki a Lokinál, így szerződést kapott. Sokan már ekkor a fejüket fogták… Az ősszel hál’ isten keveset láttuk a pályán, amikor meg pályára lépett, abban nem volt sok köszönet. Bezzeg a téli felkészülés alkalmával jócskán villogott az edzőmeccseken, kettesével szórta a gólokat az alacsonyabb osztályú ellenfelek ellen, így pár vérmesebb szurkoló már rögtön a kezdőbe követelte volna őt. Tavasszal ez meg is történt, hiszen kezdetben a Coulibaly-affér, majd később az új játékrendszer beiktatásával szépen lassan alapemberré vált.

Pölő első bajnoki gólja a Lokiban – majdnem az utolsó is

Szóval jött az a bizonyos új formáció, és Pölő a támadósor jobb szélén, amolyan szélső, bemozgó támadóként találta magát. Igazán jó meccsére nem nagyon emlékszem ezen a poszton, rosszra annál inkább. Vegyük például a Pápa vagy a Vidi elleni tavaszi bajnokikat, ahol borzasztóan játszott. Na jó, akadt azért jó meccse is, igaz csak egy. A tavasz elején a hazai Pécs elleni bajnokin gólt szerzett, illetve kiharcolt egy büntetőt, és az azzal járó piros lapot. Ennyit köszönhetünk neki. Meg még egy Kispest elleni fejesgólt.

Pölő a Kispest ellen büntet

Nyáron szerencsére kellőképp megerősítettük a csapatot, így nem nagyon volt szükség Pölő szolgálataira. Azért Kondás mester még pályára küldte a szuperkupa meccsen, ennek most isszuk a levét, hiszen az érvényben lévő szabályok szerint egy idényben maximum két csapat színeiben léphet pályára tétmérkőzésen egy játékos, és mivel az őszt Pécsen töltötte, így tavasszal vagy ott, vagy nálunk játszhat csak. Még szerencse, hogy azelőtt elpasszoltuk egyébként, mielőtt Budot és Horváthot nem várt események miatt elküldtük, mert nem kizárt, hogy ez esetben itt maradt volna az ősszel is, és több meccsen pályára lép. Így szerencsére megúsztuk őt. Az őszt tehát a Mecsekalján töltötte, és egészen parádésan kezdett, ahogy az új csapatainál általában lenni szokott. Első két bajnokiján két gól, egy gólpassz, hogy onnantól kezdve jó formán semmi érdemlegest ne csináljon. Nyolc bajnokin lépett pályára az ősszel a PMFC színeiben.

Azért arról se feledkezzünk meg, hogy eközben a Facebookon igen nagy népszerűségnek örvendő Trollfoci sztárja is lett, ami elmondás szerint egyáltalán nem zavarja. Legutóbb az szolgáltatta a témát az oldalnak, hogy több portál – köztük a Pécs hivatalos honlapja is – szétkürtölte, hogy meghívót kapott Pintér Attila válogatott összetartására, de jó másfél óra múlva kiderült, hogy tévdes történt, és Pinyő valójában az MTK-ban játszó öccsét, Zsoltot hívta meg. Erre szokták azt mondani, hogy mindenkinek jár öt perc hírnév, vagy jelen esetben kilencvenkét perc válogatottság…

polotrollfoci

És hogy mi a helyzet jelenleg Pölővel? Csapatot keresnek neki. Vagyis kerestek. Mert ugye kiderült, hogy a szabályok szerint vagy nálunk, vagy Pécsen tölti a tavaszt. Nekünk nem kell, így marad a Pécs, zajlik az egyeztetés a két klub között. Reméljük hosszabb távú megállapodás születik.

(A képek forrása: dvsc.hu, Trollfoci)