LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Aranyserleg vagy ezüstérem?

kte_blogra_cimfotoEz több lesz, mint egy meccs a sok közül. Szombaton eldől, hogy Bajnokcsapat fog-e játszani a Nagyerdei Stadionban rendezett első tétmeccsen, vagy csak egy Majdnem-Bajnokcsapat. Szombaton eldől, hogy nyáron milyen meccsre veszünk jegyet: BL-selejtezőre vagy EL-selejtezőre. Szombaton eldől, el lehet-e veszíteni a bajnoki címért folytatott harcot 8 pont előnyről. A mérkőzés jelentőségéből egy kicsit sem veszek el, ha azt mondom, életről és halálról dönt! DVSC-Teva – KTE-Phoenix Mecano beharangozó

Ám mielőtt elkezdenénk, essen pár szó a remek keddi Ligakupa-meccsről, amit a Portugál Nemzetközösség ellen játszottunk. Valahol sejteni lehetett a végkimenetelt, mivel hazánkban egyedül a Videoton és a Fradi veszi komolyan ezt a kiírást, rendszerint ők azok, akik az első csapatukat küldik rendszeresen csatába, dacára annak, hogy ezt a Kupát direkt a második csapatoknak és a tehetséges magyar fiataloknak találták ki.

portugál_vidi2Szóval nézzük meg a Videoton kezdőcsapatát: Juan Calatayud Sánchez- Alvaro Rodrigues Brachi, Paolo Vinícius Souza Dos Santos, Juhász Roland, Ianique Santos Tavare Stopira- Marco Antonio Simoes Caneira, Vitor Hugo Gomes Da Silva- Filipe Vilaca Oliveira, Evanildon Fernandes Gomes, José Arturo Alvarez Fernandez, José Luis Mendes Andrade.

Ehhez a kezdőhöz inkább nem fűznék semmilyen kommentárt, szerintem szükségtelen.

Mi pediglen így álltunk fel: Verpecz- Ludánszki, Morozov, Szatmári, Ferenczi- Dombi, Spitzmüller (csk.), Damahou, Kovács Ádám- Tisza, Volas

A mérkőzésről nem igazán lehet sokat beszélni (a semmiről ugyanis nehéz), mindenesetre körülbelül megfelelt a végeredmény a pályán levő játékosok erőviszonyainak, azzal a különbséggel, hogy talán kicsit sok gólt kaptunk. Szinte benne volt a levegőben, hogy szeretnénk kiesni, és a bajnokságra és a Magyar Kupára koncentrálni, ami rendben is van, hiszen a Ligakupa senkit sem érdekel, de azért lehetett volna bennünk minimális tartás… Mindenesetre érdekes, hogy a klub belépődíjat kért egy olyan meccsért, ahol Spitzmüller a csapatkapitány. Nekik kellett volna fizetniük, hogy mi nézzük. Már a félidőben három portugál gólt jegyezhettünk fel, és bár sikerült szépítenünk egy Ludánszkiról bepattant labda révén, a Vidi lőtt még kettőt, megúsztuk 1:5-tel. Kondás Elemér szerint „alighanem eldőlt a továbbjutás”. Bárcsak a játékunk lett volna ilyen taktikus! A meccs egyetlen pozitívuma, hogy újra szerepet kapott Joel Damahou, robusztus védekező középpályásunk és Mészáros Norbert, legjobb hátvédünk. Előbbi 90 percet, utóbbi 45-öt játszott, mindketten kimagaslottak a csapatból (ha ez nagy szó).

De több szót tényleg nem érdemel, ideje beharangozni a Loki-Kecskemétet!

Mint azt mindenki tudja, aznap búcsúzunk el az Oláh Gábor utcai Stadiontól, amihez mindannyiunkat számos emlék fűz. Itt lettünk hatszor bajnokok, itt vívtuk az első nemzetközi meccseinket, itt értük meg a tavaszt az UEFA-Kupában 2004-ben, ami utoljára a Videotonnak sikerült 1987-ben. Itt vertük meg a Fradit 6:1-re, a Diósgyőrt 5:0-ra, de reggelig sorolhatnám, úgyhogy legyen elég annyi, hogy sokunknak ez az Álmok Színháza, az „Oláh Trafford”, nekem pedig egyet jelent a Lokival ez a létesítmény. De remélhetőleg könnyen megszokjuk majd a Nagyerdei Stadiont is. 😉

Nemcsak hogy sporttörténelmi meccsre készülünk tehát, hanem az idei bajnoki cím sorsát is eldöntő összecsapásra, ez pedig szilárd meggyőződésem! Csapatunk az elmúlt három fordulóban mindössze két pontot szerzett (Győr otthon: 2:2, MTK idegenben 2:5, Paks idegenben 0:0), így sikeresen leapasztottuk 8 pontos előnyünket 3 pontra a Győrrel szemben, ami mindössze egy győzelem. Belekerültünk tehát egy egyelőre kisebb gödörbe, ami már a játékunkon is meglátszik. Elképzelés nélkül futballozunk már 2 hete, a labdákat előre fele ívelgetjük, a helyzetkihasználásunk gyatra, de amúgy sem játszunk gólra törően. Ez alól kivétel persze a DVTK elleni 4:2, ahol olyan jó focit láthattunk, ami bizakodásra adhat okot.

Miért kell győzni? Egy győzelemmel elejét vehetjük a további önbizalomvesztésnek és olyan lendületre tehetünk szert, amivel meglehet a Pápa elleni idegenbeli meccs is. Akkor pedig minek állnánk meg, az új stadion nyitómeccsén megtépázhatnánk a lilákat és akkor a Győr sorozatos győzelmei esetén is maradna 3 pont előnyünk a hátralévő két fordulóra, ahol a Honvéd elleni hazai találkozón rögtön bajnokot is avathatnánk. Melyik játékos ne akarna bajnok lenni?! Melyik szurkolónak nem ez minden vágya?! De ne szaladjunk ennyire előre! Ehhez a Kecskemétnek is lesz egy-két szava…

Miért nem szabad pontot veszteni? Szinte biztos, hogy az ETO otthon fogja tartani a 3 pontot ezen a hétvégén az Újpest ellen. Az ő vereségükkel amúgy sem szabad számolnunk, mert ez lúzer hozzáállás. Ha leikszelünk vagy ne adj Isten kikapunk, olyan mély hullámvölgybe kerülünk, amiből nem mászunk már ki a szezon végéig. De a Győr se rontja már el onnan. Lendületből megnyeri a hátralévő meccseket, hiszen nekik sem nehéz a sorsolásuk. Remélem, sikerült rátok ijesztenem! Megtörténhet, ezért muszáj nyernünk. Ez rangadó. Nem kisebb rangot ad, mint magát a bajnokot!

loki-kecsó2

Hazai oldal: Valószínűleg Novakovics áll majd a kapuban, de a védelem összeállítása már nem ilyen evidens. Mészáros egy egész félidőt kapott a Vidi ellen, és nagy szerepe volt abban, hogy nem lett még súlyosabb a vereségünk. Bárcsak mások is olyan gyorsan kerülnének vissza a kezdőcsapatba sérülés után, ahogy ő szokott! Kicsit sem lennék meglepve, ha a rossz passzban levő Morozov helyett ő kezdene holnap, Máté maradásában is biztosak lehetünk. Hurrá. Korhut és Lázár vigyázhatja a széleket, bár Lázár helye kérdéses, mivel sántikálva hagyta el a pályát Pakson, valamint le is kellett cserélni. Hír viszont nem érkezett arról, hogy komoly lenne a sérülése, valószínűleg csak óvatosságból hozták le.
Szakály kapitány sérülése miatt Mihelic kaphat lehetőséget a bal oldalon, de hála Istennek, ő bárhol bevethető. Zsidai mellé talán Vadnai is jó lesz, ha sikerült kiüldöznie a vírusokat a szervezetéből. Jobb oldalt csak Bódi van a posztra, nem vagyok nagy jós, ha azt mondom, ő lesz ott.
A két csatárunk majdnem bárki lehet, mivel mindannyian rossz formában vannak, senki nem ontja a gólokat. A Ligakupa-meccs alapján Kulcsárra és Sidibére fog esni a választás. Most szólok, hogy nyáron az első játékos, akit igazolunk, egy épkézláb támadó legyen! (Ja és a fiatalítás is ránk férne már, Kuli és Sidi együtt 64 évesek. Zárójel vége.)

Vendégcsapat: Ha volt legalább egy szóbeli megállapodás a két csapat közt a télen, akkor Vukasin Poleksic és Szécsi Márk nem játszhat majd ellenünk, hiszen a mi kölcsönjátékosunkként szerepelnek a KTE-ben. Így a lilák kapuját a szerényebb képességű, ám rutinos Németh Viktor fogja őrizni. Előtte Karan és a nálunk is megfordult Varga Róbert játszhat, szélen pedig Póti és a vicces nevű Forró Gyula. Debrecenben divat több védekező játékossal játszani, Nagy Patrik kezdése valószínű, a múlt héten megsérült Eninfult Patvaros válthatja, előrébb az okos labdákkal operáló Vladan Savic, a villámléptű Bebeto és az ifjú titán Gréczi játszhat, csúcsékként vagy a gólerős Simon, vagy akár a nagydarab Pavicevic. (Elnézést a sok eposzi jelzőért).

Óva intenék mindenkit attól, hogy félvállról vegye az ellenfelet! Ez egy sokkal jobb csapat annál, amit a helyezése mutat. Bekő Balázs tanítványai a gyengébb ősz után tavaszra egész jól összeálltak. Vagány, látványosan játszó, fiatalos és ütőképes csapatot kovácsolt. A Videotont otthon simábban verték, mint mi (3:1), a Győr csak a hosszabbításban tudta őket elintézni otthon (1:2), egy hétre rá pedig a minket csúnyán helybenhagyó MTK-t verték simán 3:0-ra. Ráadásul volt szerencsém ott lenni most januárban Pallagon, amikor edzőmeccsen 4:6-ra kikaptunk tőlük (a félidőben 2:0 volt ide). Az akkor 4 gólt szerző Volas ráadásul ma vélhetően nem lesz kezdő.

Nincs mese, meg kell nyerni ezt a borzasztó nehéz meccset! Holnap mindazért harcolunk, ami számunkra fontos! A bajnoki címért, a becsületünkért, a dicsőségért. Mondanom sem kell, hogy az Oláh Gábor utcai Stadiontól nem illik vereséggel vagy gyenge iksszel elbúcsúzni. Mindenki jöjjön el, nincs fotelszurkolás, nincs kifogás! HAJRÁ LOKI, HAJRÁ FIÚK! Harcoljatok a bajnoki címért!

https://www.youtube.com/watch?v=Ccilv4l_ta0&feature=player_embedded

Ex Oriente Lux! Pirkadatkor, kelet felől jön a fény!