LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Új fejezet kezdődik

nagyerdeistadionboritokepAzt hiszem nem mondok vele újdonságot, ha kijelentem, hogy minden Loki szurkoló életében mérföldkő lesz ez a hétvége: több, mint tíz éve várjuk már ezt a pillanatot, azt, hogy ne kelljen többet a mobil lelátókon nyomorognunk, ne kelljen fél órát sorba állni a sörért, vagy épp bokáig érő pisiben a wc-re menni, és persze hogy na ázzunk szét esős napokon. Megnyitja kapuit a Nagyerdei Stadion, amely mostantól a csapat otthona lesz. Első ellenfélnek nem is lehetne jobb ellenfél – na jó, talán egy Fradi-verés nagyobb élvezetet jelentene – mint az egyik legnagyobb riválisunk – no nem a pályán, sokkal inkább mint szurkolótábor -, az Újpest.

Azt most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy beáldoztuk a kupát a bajnoki címért, hiszen igazán semmi nem indokolta volna, hogy felforgatott csapattal álljunk ki a Diósgyőr ellen. Közel sem volt lefutott a párharc, a hétvégén pedig bár fontos meccsünk lesz, ellenfelünk hat meccse nem nyert, és nagyobbnál nagyobb pofonokba szalad bele, és még mindezek tetejébe hét közben ők is éles tétmeccset játszottak a kupában, így éppen annyit pihenhettek volna – na, jó, egy nappal többet -, mint mi. Ennek ellenére semmit nem bízunk a véletlenre, és a kulcsemberek ilyen-olyan okokból pihentek szerdán. Az eredményt ismerjük, kiestünk, csakúgy, mint a Ligakupából – ez utóbbi mondjuk szerintem 1000-ből 999 Loki drukkert hidegen hagy.

lokiuteeredmenyjelzoÍgy nem maradt más, mint a bajnoki cím, azt viszont innentől kötelező behúzni. A képlet egyszerű: háromból kettőt kell nyerni. Mit ad isten, két meccset éppen a Nagyerdei Stadionban játszunk, két leszállóágban lévő, motiválatlan fővárosi csapat ellen. Adott egy jó stadion, teltház, gyenge ellenfél, tehát minden csak rajtunk áll, hogy hozzuk-e a kötelezőt. Ha csak ezt a kettőt nyerjük meg, akkor három hét múlva ünnepelhetünk. De ne szaladjunk ennyire előre, először birkózzunk meg az első akadállyal, a szombaton esedékes Újpest elleni meccsel. A mellékelt képen lévő eredmény nyilván túlzás, de szombat este talán a felével is beérnénk – na jó, mivel 4,5 gólt nem lehet szerezni, és telhetetlenek sem vagyunk, hogy felfelé kerekítsünk, így nem sértődünk meg, ha 4-0 lesz az eredmény. Beharangozó indul!

Sok változást ne várjunk a kezdőben a pápaihoz képest: új sérültünk nincs, visszatérőnk pedig van, de a kezdőbe nem fog rögtön bekerülni. Bouadláról van szó, aki Miskolcon már a kispadon ült, és becsülettel végigmelegítette a második félidőt, ebből adódóan minden bizonnyal játékra kész. Viszont semmi nem indokolja a változtatást, hiszen egymás után két meccsen szereztünk öt gólt, erre pedig nagyon régen volt utoljára példa. Mészárosból az idény hátralévő részében minden bizonnyal jobbhátvéd marad, annyira nem is játszik ott rosszul, mint ahogy az ember azt várná egy 33 éves középső védőtől. De mint tudjuk, Mészi annak idején jobboldali támadó középpályás volt, és a gyorsasága még most is megvan ehhez a poszthoz, mi több, kevés gyorsabb védő van nála az NB I-ben. Mondjuk, van azért hiányossága is, támadásokban nem tud olyan hatékonyan részt venni, mint mondjuk Lázár, viszont kevésbé van benne a játékában a kiállítás, mint az említett kolléga esetében. Az utóbb hetek másik meglepetésembere Sidibe, aki nemes egyszerűséggel megvadult, és az előző két bajnokin négy gólt szerzett. Egyébként ő mostanában ha gólt szerez, akkor azt csak kettesével teszi, hiszen ezen négy gólját megelőzően mikor legutóbb betalált, akkor is kétszer volt eredményes a Nyíregyháza elleni kupameccsen, és ha a bajnokikat tekintjük, akkor is egy duplázást találunk, éppen a szombati ellenfelünk elleni őszi meccsen. Várjuk a hasonló folytatást Ibrahima! Szakály Péter zsinórban a harmadik bajnokin szerepelhet az eredeti posztjától szokatlan helyen, méghozzá a középpálya közepén. Utoljára a veretlen évünkben játszatta azon a poszton Kondás Elemér, akkor nem volt rossz, sőt. Az elmúlt két meccsen, főleg a Kecsó ellen szintén jól teljesített középen. Bár ahogy több összefoglalóban is hangoztattam már, szívesen megnéznék egy olyan összeállítású középpályát, mikor mindenki a megszokott helyén játszik, azaz Bódi a jobbszélen, Szakály a balon, Mihelic pedig középen, de erre még várnom kell.

lokiute

Az Újpest egy győztes kupameccsen van túl, ami azt jelenti, hogy számukra innentől egyetlen fontos tétmeccs maradt ebben a szezonban, és az nem a Nagyerdei Stadion első hivatalos tétmeccse lesz. Mint azt említettem, az UTE az elmúlt hat bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, látványos mélyrepülésük azóta indult meg, mióta tisztázódott a helyzetük, és eldőlt, hogy nem szűnnek meg, nem zárják ki őket a sokad osztályba. Minő érdekesség, hogy a bizonytalan időszakban meglehetősen jól játszott az Újpest, és sorra nyerte a meccseit. Na jó, ne essünk túlzásba, hiszen ez a komoly győzelmi széria mindössze két meccset ölel fel, méghozzá a két borsodi csapat elleni 1-0-ás illetve 2-0-ás győzelmeket. De az idei Újpestnek már a zsinórban két győztes meccs is nagy szó, és ezt most nem bántásból írom. Ha valakiket ki kellene emelnem az Újpest keretéből, akiktől tartok, akkor az mindenképp a két szélső lenne, Simon Krisztián és Asmir Suljic. Előbbi nagy ígéretnek indult, fél évet eltöltött a Feyenoordnál, végül a hollandok nem tartottak rá igényt a magas kivásárlási ára miatt. Azóta jócskán visszaesett a teljesítménye, bár még most is „csak” 22 éves – Magyarországon ugyebár 25 éves korig tehetséges fiatalokról beszélünk -, de az utóbbi időben mintha megint kezdene visszatalálni régi önmagához. Suljic szintén 22 éves, és ő is nagy tehetség, egy nagyon technikás és gyors játékosról van szó. Harmadikként Kabát „őrbódé” Pétert lehetne kiemelni, aki nem fut egy eget rengetően jó szezont, de mi motiválná jobban, ha nem az, hogy ellenünk szerezzen gólt.

Adott tehát az új stadion első tétmeccse, egy utált ellenfél, és a bajnoki címre hajtó csapatunk. Szombaton igazi népünnepély lesz Debrecenben, mindennek a teteje lenne, ha megtudnánk verni az Újpestet, más eredmény nem is születhet. Hajrá LOKI!

Statisztikák

Aktuális forma

Debrecen: GY/GY/D/V/D

Újpest FC: V/V/V/D/V

Örökmérleg a DVSC szempontjából

16 győzelem, 27 döntetlen, 42 vereség, 112-180-as gólarány

Utolsó öt egymás elleni mérkőzés

13/11/03 – Újpest 1-4 Debrecen

13/03/31 – Debrecen 0-1 Újpest

12/09/02 – Újpest 0-0 Debrecen

12/04/01 – Újpest 1-5 Debrecen

11/08/28 – Debrecen 3-2 Újpest

lokutelogok

DVSC-TEVA – Újpest FC

2014. 05. 10., 20:00, Nagyerdei Stadion

Vezeti: Erdős József

(A képek forrása: Derencsényi István, dvsc.hu)