LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékosfigyelő

atigcikkboritoMár javában tart a felkészülés a következő szezonra, ezzel együtt az átigazolási piac is bőszen pörög – már akinek. Klubunk eddig nem aktivizálta magát, mindössze két játékost igazoltunk: a kölcsönből visszatérő Varga Józsefet, és a Ferencvárostól érkező Aleksandar Jovanovicot. Ezzel még egészen biztosan nem álltunk le, hiszen tudva levő, hogy belső védőt és csatárt még keresünk, valamint az is elhangzott a felkészülés elején, hogy a középpályára, annak is főként bal oldalára keresünk valakit. Ezen cikk keretein belül összegyűjtünk a honi mezőnyből néhány játékost, akit leigazolásra érdemesnek tartunk a Lokihoz. Van köztük olyan, aki nem feltétlen jelentene azonnali erősítést, illetve olyan is akad, akinek megszerzésére kevés esélyt látunk. De itt most nem ez számít, lássuk hát a névsort.

 

Haladjunk posztok szerint. Stílszerűen a kapusposzttal kellene kezdenünk, de mivel mi rendelkezünk az egész liga legjobb kapustriójával (mondjatok még egy olyan csapatot, ahol egy montenegrói válogatott hálóőr a harmadik számú kapus, na ugye?), így hát kezdjük a védelemmel. Azon belül is a védelem közepével, hiszen elsősorban oda keresünk embert, a széleken megvagyunk.

Danijel Romic

Életkor: 21

Posztja: belső védő

Becsült érték (transfermarkt): 250 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 50%

A fiatal horvát védő 2012-ben igazolt a Pécs fiókcsapatának számító Kozármislenybe, és tavaly csatlakozott a mecsekaljai gárdához. A tavalyi szezonban 28 bajnokin lépett pályára, két gólt szerzett, öt sárgát gyűjtött be, és fiatal kora ellenére nagyon éretten játszott, a tavasszal szépen menetelő pécsi csapat védelmének egyik legjobbja volt. Ha hinni lehet a transfermarktnak, akkor 2015-ig van élő szerződése, tehát jövő nyáron ingyen vihető lenne. Emiatt, ha nem is most (mert biztos nem válna meg tőle olcsón a Pécs), akkor egy esetleges jó szezon után jövőre be lehetne nála próbálkozni, mindenképp van benne potenciál.

Fiola Attila

Életkor: 24

Posztja: belső védő, jobboldali védő, védekező középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 300 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 30%

A Paks egyik legnagyobb értékének számít, Pintér Attila válogatott keretének is tagja volt már Fiola. Első sorban belső védő, de védelem jobb oldalán, valamint a középpályán is elboldogul. Tavaly abszolút alapembere volt az atomváros csapatának, 26 bajnokin lépett pályára, gólt nem szerzett, összeszedett viszont tíz sárgát, ami soknak mondható, ezek alapján kissé fegyelmezetlen játékosnak tűnik. Ha minden igaz, neki is jövőre ját le a szerződése, szóba hozták már többször a Videotonnal.

Kálnoki-Kis Dávid

Életkor: 22

Posztja: belső védő

Becsült érték (transfermarkt): 250 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 50%

Másik nagy tehetség az MTK-ban futballozó fiatal Kálnoki. A tavalyi szezonban lett alapembere a kék-fehér együttesnek, 29 bajnokin lépett pályára, egy gólt szerzett és hét sárgát zsebelt be. Az MTK gyatra őszi szezonja ellenére is a jobbak közé tartozott, a tavaszi jó szereplésben neki is éppúgy nagy része volt, mint Romicnak a pécsi szárnyalásban. Már mi is tudjuk, hogy az MTK ritkán árul zsákbamacskát, elég csak Zsidaira vagy Vadnaira gondolni. Szerződése hosszáról nincs információ, de ha minden igaz 2010-ben kötötte meg jelenlegi kontraktusát, így sok már nem lehet belőle hátra, hacsak azóta nem hosszabbított.

Következzen a középpálya. Itt baloldali szélsőket, valamint irányító középpályásokat gyűjtöttünk össze, hiszen a nyilatkozatok és az eddigi pletykák alapján ide keresünk embereket.

Asmir Suljic

Életkor: 22

Posztja: baloldali középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 300 ezer €

Potenciál (1-5): 4

Esély a leigazolására: 5%

Tavaly szeptemberben került újpestre a fiatal bosnyák szélső, és rögtön alapembere lett Vignjevic együttesének. 19 NB I-es bajnokin lépett pályára, egy gólt szerzett és hat gólpasszt jegyzett. Kivételes technikai képességekkel bír, emellett kiemelendő a gyorsasága. Szerződése 2016-ig szól, kivásárolni túlságosan drága lenne, emellett láthattuk már, hogy az Újpest belga tulajdonosa az értékesebb játékosokat inkább elviszi egy másik, magasabban jegyzett külföldi csapatába, és ha ott is jól teljesíti, még nagyobb összegért tudja értékesíteni. Ezek alapján kicsi az esély a leigazolására, pedig nagy fogás lenne.

Balázs Benjámin

Életkor: 24

Posztja: támadó középpályás, jobboldali középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 300 ezer €

Potenciál (1-5): 2

Esély a leigazolására: 100%

Ismerjük a mondást, hogy Balázs Benjámin a legjobb a többi meg egy nagy… A bajnokságból harmatos teljesítménnyel kieső Rákóczi csapatkaptiánya a csapat legjobbja volt a szezonban, egyedül ő játszott olyan szinten, ami bent maradásra predesztinálhatta volna csapatát. Mind a 30 bajnokin pályára lépett, két gólt és három gólpasszt jegyzett. Szerződése lejárt, szabadon igazolható, ezért a százalékos mutatónál a 100%, mert gyakorlatilag az első hívó szóra leigazolhatnánk, hiszen nem kell érte fizetni, fizetési igénye sem túl nagy. Összeboronálták már velünk a nyár elején, valamint a Diósgyőr is mutat iránta érdeklődést. Egy próbát megérne.

Bognár István

Életkor: 23

Posztja: támadó középpályás

Becsült érték (tansfermarkt): 150 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 50%

A kisebbik Bognár idén robbant be az NB I-be Mezőkövesden mutatott játékával, hiszen a végül kieső helyen záró csapat legjobbja volt a szezonban: 24 bajnokin két gólig és hét gólpasszig jutott. Még egy évig van szerződése a Mezőkövesddel, 100 ezer euróért bárkinek vihető, de úgy gondolom, ennyit nem éri meg kifizetni érte. Pedig szóba hozták már velünk a télen is, és idén nyár elején is, de nem történt előrelépés az ügyben. Ha valami játékoscserével el lehetne őt hozni, vagy megvárni, míg lejár a szerződése, akkor megér egy próbát.

Márkvárt Dávid

Életkor: 19

Posztja: támadó középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 200 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 10%

A fiatal középpályás két éve robbant be a Pécs első csapatába, tavaly már alapembernek számított a megfiatalított együttesben: 29 mérkőzésen lépett pályára, két gólt szerzett és öt gólpasszt osztott ki. Testfelépítésén lenne még mit javítani, hiszen nagyon vékony alkat, emiatt könnyedén elnyomják őt, viszont emiatt (is) gyors és technikás. Még egy évig van szerződése a pécsiekkel, a Videoton már jelezte korábban, hogy szívesen kivásárolná. Nem valószínű, hogy nálunk kötne ki valaha is, pedig nagyon tehetséges.

Németh Márió

Életkor: 19

Posztja: támadó középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 200 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 10%

A Haladás fiatal generációjának egyik oszlopos tagja, idén 25 meccsen két gólt szerzett (az egyiket éppen ellenünk) és egy gólpasszt osztott ki, tavasszal többnyire csak csere volt. Nagyon fiatal még, ennek ellenére láttuk már őt nem egyszer jól játszani. Az U19-es válogatottnak is alapembere. Szerződése 2018-ig szól, így nem olcsó mulatság kivásárolni őt Szombathelyről.

Vécsei Bálint

Életkor: 20

Posztja: támadó középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 400 ezer €

Potenciál (1-5): 4

Esély a leigazolására: 5%

A listán szereplő játékosok közül az egyik legnagyobb fogás lehetne a Honvéd tehetséges középpályása. Télen járt már próbajátékon a Galatasaraynál, valamint szóbahozták a Juventussal is. Fiatal kora ellenére két éve alapembere a Kispestnek, tavaly 28 bajnokin öt gól és két gólpassz szerepelt a neve mellett. 2016-ig van érvényes szerződése a Honvéddal, tehát megkérnék az árát, ami nem a mi pénztárcánkhoz van szabva.

A sort még lehetne folytatni, de térjünk át a csatársorra. Talán ez az a poszt, ahol hiányérzetünk lehet a jelenlegi keretből, hiszen nincs egy igazi stabil gólvágónk. Nézzünk szét, hogy a magyar piacról kik jelenthetnének megoldást erre a problémára.

Bacsa Patrik

Életkor: 22

Posztja: csatár, szélső középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 250 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 5%

A DVTK fiatal támadója két éve robbant be a csapatba, tavaly már igazi vezéregyéniségnek számított, nyolc gólig és három gólpasszig jutott, pedig nem mindig játszott támadóként, hiszen a középpálya szélein is bevethető. Futács távozásával még nagyobb szerep hárulhat rá idén. 2016-ig van szerződése, ha a DVTK meg is szabadul tőle, azt csak magas áron tennék, és nem is valószínű, hogy nekünk adnák el, de azért valljuk be, erősítést jelenthetne.

Georges Griffiths

Életkor: 24

Posztja: csatár

Becsült érték (transfermarkt): 200 ezer €

Potenciál (1-5): 3

Esély a leigazolására: 65%

Az elefántcsontparti támadó másfél éve került Pápára, tavaly 25 bajnokin nyolc gólig és egy gólpasszig jutott. Igazi erőcsatár, 195 centi magasságával kicsit Sidibére emlékeztet alkatilag. Játékjogával az osztrák Ried rendelkezik, pápai kölcsönjátéka leteltével visszatért klubjába a nyáron. Megszerzésére bőven lenne esély, talán nem is lenne drága, és egy próbát is megérne.

Lencse László

Életkor: 25

Posztja: csatár:

Becsült érték (transfermarkt): 500 ezer €

Potenciál (1-5): 4

Esély a leigazolására: 0%

Zárjuk őt le röviden, mert egyrészt senkinek nem kell őt bemutatni, másrészt igazából nincs is nagyon helye a listán, csak azért került fel, mert már évek óta szívesen látnám a csapatnál. Nyáron lejárt a szerződése a Videotonnál, bárhova igazolhatott volna, elmondása szerint is voltak jobb ajánlatai, mégis Felcsúton maradt. Karrier helyett a pénzt választotta. Pedig nagyon jó játékosnak számít honi szinten, tavaly 23 bajnokin 15 gólt szerzett, előtte megjárta Izraelt, valamint Kecskeméten is volt egy jó szezonja három éve, amikor szintén 15 gólig jutott.

Radó András

Életkor: 20

Posztja: csatár, támadó középpályás

Becsült érték (transfermarkt): 600 ezer €

Potenciál (1-5): 5

Esély a leigazolására: 1%

A végére maradt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének számító Radó András. A Haladás vezéregyénisége volt már 19 évesen is, ami tavaly csak tovább fokozódott, 29 bajnokin 14 gólt szerzett, és 11 gólpasszt osztott ki. Hosszabb távú szerződése van a Haladással, de megvan az a pénz, amiért megválnának tőle, és ha hinni lehet a sajtóhíreknek, ez az összeg 600 ezer euró környékén van. Ezt Magyarországon csak két klub, a Videoton és a Ferencváros tudja kifizetni, a nyár elején úgy tűnt, hogy utóbbinál köt ki, hiszen hivatalos ajánlatot tettek érte, de úgy néz ki, hogy mégis a Vidi játékosa lesz. Pedig ő az a játékos, aki a mi játékrendszerünkben nagyon élhetne amolyan árnyék ékként, de leigazolása sajnos álomkategória.

Nem értesz egyet a listával? Valakit nem látnál szívesen közülük, esetleg valaki mást hiányolsz? Oszd meg velünk véleményed akár itt a blogon komment formájában, illetve a LokiBlog hivatalos fórumán a megfelelő topicban.