LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC – Lyon – ÉLŐBEN, itt!

mikrofonA Puskás Akadémia elleni május 24-i találkozó után július 5-én ismét élő rádiós online közvetítéssel jelentkez(t)ünk a Lyon elleni barátságos mérkőzésről, a HELYSZÍNRŐL. A cikk folyamatosan frissül képekkel, videókkal, valamint a mérkőzéssel kapcsolatos információkkal!

 

ÉLŐ: DVSC-LYON

22:00 Végeredmény: DVSC – Lyon 4-2! Hamarosan egy rövid összefoglalót olvashattok a mérkőzésről. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Indul haza a Lyon csapatbusza… szomorúan. 🙂

21:30 Sorcsere

20:50 Félidőben megérdemelten 2-0!

 

19:40 Fix kezdők:
DVSC:
Novakovic – Korhut – Máté – Mészáros – Bernáth – Varga – Bouadla – Mihelic – Bódi – Kulcsár – Sidibe
Kispadon: Verpecz, Ferenczi, Ludánszki, Lázár, Vadnai, Brkovic, Volas, Morozov, Tisza, Seydi, Jovanovic
LYON:
Gorgelin Mathieu (30), Zeffane Mehdi (2), Kone Bakary (4), Bisevac Milan (4), Makbranque Steed (17), Ferir Nabil (18), Tolisso Corentin (24), Danic Gael (26), Plea Alassane (27), Mvuemba Arnold (28), Nganioni Louis (31).
Kispad: Frick Jeremy (16), Ghezzal Rachid (11), Ferri Jordan (12), Sarr Naby (15), Yattara Mohamed (19), N’Jie Clinton (20), Bahlouli Fares (29), Labidi Zacharie (32)

19:30 Kijöttek a játékosok. A várható kezdőnk:
Novakovic – Korhut – Máté – Mészáros – Lázár – Varga – Bouadla – Mihelic – Bódi – Kulcsár – Sidibe

19:15 Továbbra sem derültek ki a kezdőcsapatok. A DVSC játékosai közül eddig Bouadlát lehetett látni, illetve Kondás Elemér szakvezető adott a tv-nek egy interjút. A franciák kihozták ugyan az edzés-eszközeiket, de a játékosok továbbra sincsenek a pályán. A szurkolók is kezdik elfoglalni helyüket, elég sokan leszünk ma este, ha ez így marad!

19:10 A Nagyerdei Stadion online jegyértékesítő felülete szerint körülbelül 8500 jegy fogyott el elővételben az összecsapásra, de biztosan lesznek olyanok, akik a helyszínen, közvetlenül a mérkőzés előtt váltanak belépőt, így nagyjából 10 000 néző várható. Figyelembe véve, hogy ez egy felkészülési mérkőzés (még ha Magyarországon közel sem szokványosnak mondható európai sztárcsapat érkezik is), valamint hogy jó néhányan szabadságukat, nyaralásukat töltik, ez egy szép számú közönséget jelent.

18:45 Kijött a francia csapat megnézni a pályát és belenézni az argentin-belga mérkőzésbe. Most már sokadik perce ácsorognak a gyepen. Reméljük a mérkőzésen is ilyesmiket fognak csinálni! 😀

18:30 Elfoglaltam helyem a stadionban. Kicsit várakozni kellett az újságírós karszalagra, de kedvesek, segítőkészek voltak a szervezők. A stadionban egyelőre 1-200 szurkoló van elszórtan, nézzük az argentin mérkőzést, elég jó a hang és képtechnika is – élvezetes!

Bernáth Csaba kinn volt hosszú percekig kis papucsban a pályán. Ez a nap róla szól! A stadion különben nagyon impozáns a jelenlegi helyről is! 🙂

17:00 A két csapat állományát tekintve a Lyon értéke 8-szorosa a Debrecennek: mi 11, a Lyon 79 millió eurót ér. Legértékesebb játékosuk Gonalons egyedül többet ér az egész csapatunknál, 12,5 milliós becsült árával. Lacazette, Grenier, Umtiti, Gourcuff, Fofana, Bisevac, Dabo, Lopes. Csak néhány több milliót érő játékos. Nálunk piaci érték alapján Varga (900 ezer), Szakály (800 ezer), Mihelic és Bódi (750-750 ezer) állnak legelöl. Reméljük a pályán ma tényleg nem ez fog számítani!

16:30 A kezdőcsapatok továbbra sem ismertek, azonban Kondás Elemér egy nyilatkozatában elmondta, hogy ezen a héten teljes meccsterhelést szeretne adni a játékosoknak, így nem várható sok csere, maximum 2-3, hiszen a keret másik fele holnap a Balmazújvárossal játszik edzőmeccset.. Bernáth Csaba szereplése azonban biztos, ő utoljára húzza fel a DVSC mezét hivatalos mérkőzésen.

14:00 A Lyon ma megérkezett Debrecenbe és már elfoglalta szálláshelyét. Az este 20:00-kor kezdődő találkozóra az egész keret eljött Bedimon kívül (ő a kameruni válogatottal vett részt a VB-n), így igazi nagy csata lehet majd a két csapat között. A stadionba egyébként a jegytulajdonosok már 17:30-tól bemehetnek és együtt nézhetik a Belgium-Argentína VB negyeddöntőt (reméljük nem lesz hosszabbítás), majd a Loki-Lyon után a Hollandia-Costa Ricát is. Igazi futballünnep lesz ma a Nagyerdőn!