LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC Legendák – Nyereményjáték

lokijatekuj

Elgondolkodtál már azon, hogy kik is lehetnek a DVSC történetének legnagyobb legendái? Idézzük fel az elmúlt 30-40 évet, ami alatt megannyi nagyszerű labdarúgó alkotta a Loki keretét, és vezették sikerekre csapatunkat. Bár mi is kiemelünk most 6 kiváló személyt, szeretnénk, ha ti is megneveznétek: Ki a LOKI legnagyobb legendája? Akár játékosokat, edzőket, szurkolókat, vagy tulajdonosokat is megnevezhettek, aki jelentős és legendás szerepet vállalt a klub életében! A Facebookon válaszolók között kisorsolunk egy jegyet a jövőhét kedden (07.29) megrendezésre kerülő DVSC – BATE Boriszov BL találkozóra. Játsszatok velünk, idézzük fel együtt a LOKI legendáit!

A nyereményjáték pontos leírása a cikk alján olvasható!

Szigorúan időrendi sorrendben, az általunk kiválasztott 6 Loki-Legenda: Kerekes György, Garamvölgyi Lajos, Liviu Goian, Sándor Tamás, Dombi Tibor, Varga József.

Kerekes György

kerekesgyKerekes György 1956-ban született Debrecenben. Ifi karrierjét a DMTE csapatában töltötte, majd fiatalon az Újpesti Dózsába került. Három évet húzott le a fővárosi lila-fehéreknél, majd Pécsre igazolt, ahonnan egy év után, 1980-ban „hazatért” Debrecenbe. Három szezont játszott a Lokiban, meghatározó tagja volt az akkoriban első osztályban szereplő debreceni gárdának, és kétszer a válogatott mezét is magára ölthette. Később megfordult még a Ferencvárosban, az Újpestben, a Vidiben, végül Ausztriában fejezte be játékos karrierjét. Napjainkban szövetségi ellenőri feladatokat lát el az MLSZ-nél.
Mitől vált legendává? Mert három éves debreceni pályafutása alatt 54 gólt szerzett, mellyel a Loki örök góllövőlistájának ötödik helyén áll.

Garamvölgyi Lajos

garamvölgyiGaramvölgyi Lajos, vagy becenevén „Gara”, 1952-ben születet Alapon. Játékos karrierjét a Videotonnál kezdte, majd 1979-ben került Debrecenbe. Igazán meghatározó személyiség azonban edzői pályafutása során lett. 1988-tól két évig a Debreceni Kinizsi együttesét trenírozta, majd megfordult a DMTE, valamint a Kaba együttesénél, mígnem 1993-ban átvette a Loki irányítását. Az akkor NB II-es csapatot feljuttatta az első osztályban, majd rá két évre a klub addigi legnagyobb sikereként bronzérmet szerzett az élvonalban a csapattal, 1999-ben pedig szintén klubtörténelmi sikerként kupagyőzelemig vezette a DVSC-t. Sajnos már nincs az élők sorában, 2008-ban, mindössze 56 évesen hunyt el.
Mitől vált legendává? Mert a mai napig úgy tekintenek rá a szurkolók, mint AZ edző, aki felemelte a DVSC-t az évtizedekig tartó első és másodosztály közötti liftezésből, és megteremtette az alapjait a későbbi sikeres debreceni csapatnak, hiszen az ő kezei alatt formálódott meg a későbbi aranygeneráció több tagja is.

Liviu Goian

goianLiviu Goian 1965-ben született a romániai Désen. Tíz éven keresztül román csapatokban futballozott, míg nem 1993-ban az akkor még NB II-es DVSC-hez került. A kőkemény középső hátvéd rögtön alapembere lett Garamvölgyi Lajos csapatának, és meghatározó egyénisége volt a 90-es évek Lokijának. Részese volt a ’95-ös bronzérmet szerző, valamint a ’99-es kupagyőztes csapatnak is. Hét esztendőn keresztül, egészen 2000-ig szolgálta a Lokit, mígnem 35 éves korában visszavonult a futballtól. Napjainkban a román másodosztályú SC Bacau klubigazgatójaként tevékenykedik.
Mitől vált legendává? Mert kevés olyan légiósa volt a Lokinak, akit ennyire megbecsülnek a szurkolók, igazi példaképként lehetett rá tekinteni akkoriban, és játékával kiemelkedett az egész honi mezőnyből.

Sándor Tamás

sandortamasSándor Tamás 1974-ben született Debrecenben. 1990-ben került a DVSC-hez, hamar meghatározó tagjává vált az együttesnek. Ő az egyike, ha nem a legnagyobb alakja a debreceni aranygenerációnak. 1997-ig 125 bajnokin 63 gólt szerzett, majd légióskodásra adta a fejét. Játszott az olasz Torino, a török Gençlerbirliği, valamint az izraeli Beitar Jeruzsálem csapataiban, mígnem 2002-ben visszatért a Lokihoz azzal a céllal, hogy bajnoki címet akar nyerni nevelőegyüttesével. Céljai megvalósításához három évet kellett várni, 2005-ben első bajnoki címét ünnepelhette a cívisváros. Második debreceni időszaka is hét évig tartott, sajnos a végén már komoly sérülések hátráltatták, így viszonylag korán, 35 évesen kénytelen volt felhagyni a profi futballal. Napjainkban a DVSC pályaedzője, Kondás Elemér közvetlen segítője.
Mitől vált legendává? Mert évekig volt a Loki ikonikus alakja, csapatkapitánya, nem mellesleg a DVSC történetének legeredményesebb játékosa 88 góljával.

Dombi Tibor

dombitibiDombi Tibor 1973-ban született Püspökladányban. 1991-ben került a DVSC-hez, ő is részese volt a ’90-es évek debreceni sikereinek, mígnem 1998-ban légiósnak állt, megfordult az Eintracht Frankfurtnál, valamint az FC Utrechtnél. 2002-ben Sándor Tamással együtt tért vissza a Lokiba, hogy bajnokcsapatot csináljanak. Tervük bevált, a 2000-es évek közepétől a Loki egyeduralkodóvá vált a honi mezőnyben. Bernáth Csaba mellett ő az egyetlen debreceni futballista, aki a Loki történetének összes bajnoki címének részese volt. Napjainkban is aktív labdarúgó, bár idén nyártól már az NB III-as csapat pályaedzőjének számít, de még ha kell, most is be tud ugrani a felnőttcsapat meccseire.
Mitől vált legendává? Mert ízig vérig debreceni kötődésű, hozzáállása és szerénysége mindig is példaértékű volt. Nem utolsó sorban kiváló futballista volt.

Varga József

vargajozsiVarga József 1988-ban született Debrecenben. Egész ifi karrierjét a Loki korosztályos csapataiban töltötte, a felnőtt kerethez 2008-ban került fel. Hamar beverekedte magát az első csapatba, ahol nagyon fiatalon meghatározó egyéniség lett. 2009-ben a Bajnokok Ligájában is letette a névjegyét, amikor a selejtezők során három góllal járult hozzá a klub történetének legnagyobb sikeréhez, a BL csoportkörbe jutásához. 2013-ban úgy érezte, itt az ideje kipróbálni magát külföldön, így fél évig a Greuther Fürthnél, majd nyártól egy évig a Middlesbrough együttesénél légióskodott. Napjainkban a DVSC keretét erősíti, hiszen másfél éves külföldi kitérője után visszatért Debrecenbe.
Mitől vált legendává? Már nagyon fiatalon meghatározó játékosává vált a Lokinak, és hatalmas érdemei voltak a klub legnagyobb sikereinek elérésben.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Részvétel: Az alábbi, egyszerű  lépéseket kövesd:

1. A játékban való részvételhez lépj be Facebook-profilodba, majd látogass el a Loki blog Facebook oldalára (vagy kattints ide). Ha eddig még nem tetted meg, akkor lájkold oldalunkat!

2. Az oldal aktuálisan első képe a nyereményjáték bejegyzése. Kattints a Megosztom gombra és oszd meg adatlapodon!

3. A bejegyzéshez szólj hozzá: írd le annak a személynek a nevét, aki számodra a LOKI legnagyobb legendája (ha kevésbé ismert személyről van szó, írd oda, kicsoda ő).

_________

Ha ezzel készen vagy, máris bekerültél a sorsolásra várók névsorába! Természetesen ezen kívül hozzászólásban megírhatod, miért éppen őt választottad, de ez nem kötelező.

Fontos! Hiába írsz nekünk e-mailt, szavazol a honlapon, vagy írod meg itt hozzászólásban véleményed, a játékban való részvételhez a Facebook oldalon kell lájkolni, megosztani, és hozzászólni!

Sorsolás: A játék 2014.07.23 és 2014.07.28 között zajlik. A sorsolást 2014.07.28-án 14:00-kor fogjuk megvalósítani, ezért 13:30-ig lehet játszani! A nyertest ezt követően azonnal értesítjük a Facebook oldalon.

Nyeremény: A játékban a részvétel teljesen ingyenes, a nyeremény pedig nem más, mint egy jegy a DVSC-TEVA – BATE Borisov Bajnokok Ligája mérkőzésre, melyre 2014.07.29-én, a Nagyerdei Stadionban kerül sor! A nyertes a jegyet ismerőse, családtagja számára is kérheti, így érdemes azoknak is játszania, akiknek már van jegye a találkozóra!

Záradék: A nyereményjátékot sikertelennek minősítjük, és a sorsolást nem tartjuk meg, amennyiben a játék végéig nem éri el a Loki Blog Facebook oldala az 1000 kedvelést (jelenleg 893-nál járunk).

Kérdés, vélemény, probléma esetén a loki.blog.nepsport@gmail.com e-mail címen elérhetőek vagyunk.

Jó játékot kívánunk!
A LokiBlog csapata