LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Keleti rangadó – Kövesd velünk!

lokiblogelo301Ma rajtol az NB1 újabb szezonja és rögtön a tavaly feljutó Nyíregyháza ellen kezdünk, idegenben. Mire lesz képes a több játékosát valószínűleg a BATE elleni BL meccsre pihentető Loki? Kiderül folyamatosan képekkel, videókkal, információkkal frissülő közvetítésünkből! Kövessétek velünk a mérkőzést!

 

22:15 Hazaértünk. 1-1 lett végül, de ami az eredményen és Kassai tevékenységén kívül igazán bosszantó volt, az a sajtós vendéglátás… az, hogy nem volt wi-fi csak ezt a kis tudósítást befolyásolta, utólag fel tudjuk tölteni, sebaj. De az a kialakítás és sajtós rendszer ami ennél a csapatnál volt, egyszerűen felháborító… Olvassatok vissza, hogy láttuk helyszínről a mérkőzést és pontosan milyen problémák merültek fel…

LNY12

LNY11

’92 VÉGE. Döntetlennel kezdi szereplését a Loki az NB1 2014/15-ös szezonjában. Ha azt nézzük, hogy tartalékos kerettel játszottunk, nem rossz eredmény. Ha azt nézzük, hogy keleti rangadó volt, vezettünk és akár többgólos előnyt is kiharcolhattunk volna, és egy elég véleményes tizenegyessel elveszítettünk 2 pontot, akkor ez bizony csalódás. Ez van, reméljük a BATE ellen majd enyhítjük ezt a csorbát.

LNY10

’90 2 perc hosszabbítás, itt már nem nagyon lesz gól egyik oldalon sem. Sárga viszont igen, Lázár kap jogosan lapot, igazi takarítót játszott.

’88 Seydi lőhetne a mezszámával megegyező időben gólt, de ő sem képes leszorítani a labdát, fölé.

’84 Felpörögtek az események. Előbb egy jó Loki szöglet, majd ebből egy veszélyes nyíregyházi kontra: a labdakezelés azonban nagy úr és egy kis hiba után máris annyi a helyzetnek, de támadásban marad a Szpari.

’83 A pálya szélén az esemény. Brkovicnak gyakorlatilag az anyakönyvi kivonatát is be kell mutatnia az asszisztensnek, hogy ápolása után visszaengedje a pályára. Mindeközben az ellenfél támadhatott.

’82 Amit az első félidőben nem tudtak megcsinálni a nyíregyiek, az most már sokadjára összejön: kispasszok a 16-os szélén, majd lövés. Szerencsénkre azonban ez is fölé.

’80 Morozov sárga, mert nem értett egyet Kassaival. Viktor megint beképzeltet játszik, köszönjük… Majd Kondást is csitítja, de nem küldi el a padtól.

’79 Jön a Nyíregyháza is, nagyon nyílttá vált a találkozó. Jó helyről szabadrúgás, de elszáll a kapu fölött.

’75 No, rájöttünk, hogy játszani kellene, Baloghnak kell védenie. A 70. perc óta pedig gyakorlatilag minden kétes esetet a Szpari javára ítél Kassai. Az első félidőt annyira tökéletese vezette… kár, hogy mindenképpen be akart avatkozni a végkimenetelbe…

’73 Plekszi nem tudja hárítani, másik irányba vetődik, 1-1. Ha nem állunk le 1-0 után a második félidőben, vagy ha Tisza legalább egy helyzetet értékesít sima győzelem lehetett volna, így pedig most minden kezdődhet elölről. Pekár volt a gólszerző.

’72 Zsidai innen úgy tűnik szabályosan szerel a 16-oson belül (Szima Gábor mellettem ugyanezt ecseteli vehemensen, mert persze a VIP és a sajtó valamilyen okos gondolattól vezérelve gyakorlatilag egy szektor) Kassai viszont hezitálás nélkül befújja…

LNY09

’67 Damahou-ra úgy rácsúsznak rögtön, hogy az valami hihetetlen. Sárgalap, de akár sötétebb is lehetett volna…

’66 A meccs helyzete, de a nyíregyházi játékos túl nagy gólt akar rúgni 13-ról, fölé marad az egygólos DVSC vezetés.

’65 A sárgás Bence le, beáll Damahou! Na láthatjuk őt is tétmeccsen, éljen!

’63 Na Tisza ma nem lő már gólt, helyére Mihelic érkezik. Egycsatáros játék? Igen, egycsatáros játék, Seydivel, az egyre eseménytelenebb mérkőzésen: mi kontrázunk és védekezésünk, a Nyíregyháza pedig próbál letámadni és egyre többet hibáznak egyébként sem éppen olajozottan működő gépezetükben.

’59 Ludánszki sokadik belépője után övé az első sárga, majd cserélnek a fehérek.

LNY08

LNY07

’56 Ismét Tisza óriási helyzetben, ismét kihagyja a csatárunk… ha ma gólt lő, azt csak a nagy számok törvényének köszönheti…

’55 Bódit pihentetni kell, Szakálynak pedig fontos a meccsterhelés, cseréjükre lehetett számítani. Fontos is, hogy Szakály felébressze a pirosakat, mert eddig gyenge volt ez a félidő.

’53 A mérkőzés nem különösebben kemény, de azért vannak komoly összecsapások. Ennek ellenére Kassai eddig nem osztott ki egy sárga lapot sem.

’51 Óriási szabadrúgás, Poleksic óriási bravúrral szögletre ment! Közben a Loki ultrák éneke: „Sz*rházi….” Nyíregyházi válasszal: „…MLSZ”!

LNY05

’50 Csak hogy szépítsük a Szpari vendéglátását: a tegnapi DVTK EL mérkőzésen áram sem volt a sajtóban. Most legalább áram van. 🙂

’49 Éledezik az ellenfél, Morozovot verik meg nagyon a 16-oson belül, a laposan betett labda azonban fölészállt.

’48 Helyzet: Tisza lő, Balogh véd.

’45 Félidei értékelés: Tisza eddig a citromdíjas, rengeteg helyzetet puskázott el, szemben Seydivel, aki nem hibázott. Bódi és Ferenczi a két szélen nagyon él, ügyesen játszanak. Ludánszki szintén rettentő agilisan játszik, Zsidai pedig hozza a formáját, így gyakorlatilag lövőhelyzetbe a 16-oson kívül nem is került a Nyíregyháza. A védelemben Morozov hatalmasat játszik, Brkovic, Lázár és Vadnai is remekül megoldotta feladatát, bár közülük Lázárt érzem a leggyengébbnek, nem segíti igazán a támadásokat. Poleksic megtette amiért kapuba került: lehúzta a rolót, de annyira nagy védeni valója azért nem volt.

LNY06

’40 Morozov ment hatalmasat egy beadást követően fejjel, a szögletből nem megy sokra a Szpari.

’39 Seydi kap egy gyönyörű kiugratást és Balogh mellett nem hibázza el lehetőségét, 1-0! Vezetünk!

LNY04

’35 Kicsit leült a meccs, de a Debrecen kezdeményezőbb. Tisza fejelhet közelről, de ez is mellé.

’25 A szélről betett labdákból sok veszélyt okoz a pirosmezes Loki, de gól Tisza 3 óriási helyzete után sincs, előbb Balogh, majd centikkel mellé, majd ismét Balogh.

LNY03

’20 Éledezik a Nyíregyháza is, tizenegyesgyanús eset, majd sorozatban 16-oson belülre betett labdák, de nagy veszély egyik kapu előtt sem adódott.

’10 Erősen támad a Loki, Közben a sajtó-szekcióról csak rosszat tudok mondani. Egyrészt a nyakunkba (és a VIP nyakába) fröcsögnek a nyíregyházi szurkolók – valahogy hozzájuk van a legközelebb a „sajtópáholy”, amit az Oláh Gabi sajtórészlege is magasan leköröz, másrészt az egész környezet az amatőrizmus teljes jelenlétét érzékelteti. (A helyemre a korlát segítségével tudok be- és kimászni…)

LNY00

‘5 Ferenczi beadása után Tisza találja el a felső kapufát…

‘3 Ludánszki lövés a 3. percben, melyből szöglet, abból pedig óriási Loki helyzet lett, de Balogh védett.

19:05 Továbbra sincs internet, így ezt sajnos nem tudjátok majd élőben olvasni, ezért utólagos elnézést kérünk. Ahogyan azért is, hogy talán túl bátor kijelentés volt az a 10.000 fős szurkolósereg, jóval kevesebbre, 6-7 ezer fősre saccolom a szurkolói létszámot.

19:00 A kezdőcsapatok tekintetében SiD majdnem telibetalálta a mi tizenegyünket: beharangozónkban: Poleksic, Lázár, Morozov, Brkovic, Vadnai, Zsidai, Ludánszki, Bódi, Ferenczi, Tisza, Seydi

LNY01

18:45 A kezdeti nehézségek ellenére fényképekkel és videókkal is próbálunk majd folyamatosan kedveskedni nektek és bízunk a Loki győzelmében!

LNY02

18:30 Megérkeztünk a stadionba. A beléptetési rendszer katasztrofális, még a klubtulajdonosoknak is sorba kell állni karszalagért (!!!), számos akkreditációt elkevertek és még a helyi wi-fi sem működik. Most komolyan: így kell kiszolgálni a sajtót? Ez őrület. Eddig vendéglátásból egy nagy 0 a Nyíregyháza…

16:30 Egy kis időjárás jelentés. Felcsút óta tudjuk, hogy nem mindegy, milyen időnk van. 🙂

idojarasnyiregy(forrás: Időkép)

16:30 Bár elővételben csak nagyjából 4000 jegy fogyott, a mai nap során már több mint 2000 újabb jegy gazdára talált, ráadásul szurkolóink közül sokan csak a helyszínen fognak jegyet vásárolni, így hatalmas párharc várható a lelátón is – akár még 10.000 fő jelenléte sem kizárt…

15:45 A LokiBlogot ezúttal hárman képviseljük majd a helyszínen. Csibu a sajtópáholyból tudósít majd, míg JuveFan18971991 Felcsúthoz hasonlóan a vendégszektorból igyekszik képeket és videókat megosztani. A harmadik személy friss blogos, hamarosan egy igen különleges, új rovat gazdája lesz! 😉

15:15 A nagy kérdés, hogy kiket pihentet Kondás Elemér, és kik játszanak ma. Az szinte biztosra vehető, hogy a kedden kimaradók közül Lázár, Brkovic, Vadnai, Zsidai ma pályára lépnek, mellettük bekerülhet még Morozov, Tisza, Seydi,Damahou vagy akár Ferenczi is, és mi magunk azon sem lepődnénk meg, ha a kapuban Poleksic állna.

15:00 A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz, valamint ma debütál az NB I-ben a Világbajnokságról megismert „botrotvahab” is. Reménykedjünk a helyes ítéletekben!

Hajrá Loki!

Csibu