LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Eljött a visszavágás ideje

meszaros_dvsc_bate_borisovKedden a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében lép pályára a Loki, ellenfelünk pedig a két évvel ezelőtti sorozathoz hasonlóan a fehérorosz BATE Boriszov lesz. A tét óriási, hiszen aki itt továbbjut, ősszel már biztosan valamelyik csoportkörben folytathatja. Mindkét csapat kerete sokat változott a legutóbbi találkozás óta, egy azonban biztos: nem lesz könnyű dolgunk, ha tovább szeretnénk jutni.

 

Két évvel ezelőtt idegenben kezdtük a párharcot, akkor Sidibe góljával, valamint öngóljával sikerült bravúrosnak mondható döntetlent kiharcolni (az nso összefoglalójáért katt ide), ráadásul a játék képe alapján nyerhettük volna is a mérkőzést. „Hazai” pályán aztán csúfos bukás lett belőle, a Nyíregyházán megrendezett mérkőzés főleg a nem létező támadójátékunkról, valamint Nikolov öt percen belül begyűjtött két sárga lapjáról lehet emlékezetes a szurkolóknak. A vége csalódást keltő 0-2, melyről itt található a Loki blog összefoglalója. Most újra összesorsolt minket Fortuna, ráadásul ezúttal örültünk is a fehérorosz csapatnak, hiszen a lehetséges ellenfeleink között ott volt a Celtic és az RB Salzburg is… A párharc esélyesei egyértelműen nem mi vagyunk, de jó játékkal, és az eddigieknél jobb helyzetkihasználással lehet esélyünk a továbbjutásra.

bate-loki

Nagy meglepetés aligha várható az összeállításunkban, mindössze két pozíció kiadó még. Az egyik a Varga melletti középső középpályás poszt, erre Szakály és Zsidai esélyes, vélhetően utóbbi fog itt játszani a nagyobb biztonság érdekében, míg Szaki eredeti posztján, a bal szélen futballozhat majd. A másik kérdéses poszt a csatár személye, Sidibe valószínűleg ezúttal sem hiányozhat, mellette pedig Seydi vagy Volas bizonyíthat, az én tippem szerint ismét a szlovén támadó kapja meg az esélyt a BL-ben. A két évvel ezelőtti alapcsapatból egyébként Mészáros, Szakály, Bódi és Korhut mondható azóta is alapembernek, míg Máté és Sidibe mindkét mérkőzésen csereként szállt be. A nyíregyházi meccsnél mindenképpen nyíltabb felállást várok a csapattól, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy ez csak a párharc első fele, hazai pályán legalább annyira fontos megakadályozni a BATE-t a gólszerzésben, mint az, hogy megnyerjük a találkozót. Éppen ezért az elsőtől az utolsó percig koncentráltan kell majd futballoznunk, nem lehetnek üresjáratok, mert azt egy ilyen szintű ellenfél kegyetlenül kihasználja. Ugyanez igaz a támadókra is, a Cliftonville és a Szpari ellen félszezonra elég ziccert puskáztunk el, ezt a luxust a továbbiakban nem engedhetjük meg magunknak.

A BATE egyik nagy előnye lehet, hogy velünk ellentétben sokkal inkább játékban vannak, a tavaszi-őszi rendszerű fehérorosz bajnokságból már 18 mérkőzés lement, ezeken ráadásul csak egyszer szenvedtek vereséget. A hétvégén szünetelt a hazai bajnokságuk, így csak a Lokira kellett koncentrálniuk, meglátjuk, ez hogyan hat a teljesítményükre. A két évvel ezelőtti állapothoz képest mindenképpen gyengült a keretük, amely azonban még mindig erős, a legnagyobb fejfájást valószínűleg ismét Rodinov okozhatja majd Mészároséknak, aki a bajnokságban is termeli a gólokat, és nekünk is okozott már kellemetlen perceket, ő harcolta ki Nikolov piros lapját a legutóbbi találkozónkon. A transfermarkt.de 18 millió euróra becsüli a keret értékét, legdrágább játékosuk a támadó középpályás, Krivets, aki egymaga kereken két milliót ér. Összehasonlításképpen: a Loki keretének összesített értéke jelenleg tizenegy millió euró körül mozog, legértékesebb játékosunk pedig Varga Józsi a maga 900.000 eurós vételárával.

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése kedden 20:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, aki nem tud a helyszínen szurkolni, az megnézheti a találkozót az M2-n.

Ha kíváncsiak vagytok a blog többi szerzőjének véleményére is, hallgassátok meg legújabb podcastünket, amelynek egyik központi témája volt a BATE elleni párharc is.

Hajrá Loki!!