LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fel kell állni a padlóról

felcsut_lokiA BL-kudarc után nincs sok időnk a szomorkodásra, holnap már újabb tétmeccs vár a csapatra. A bajnokság harmadik fordulójában végre itthon is bemutatkoznak a srácok, méghozzá a Felcsút ellen. Legutóbbi találkozónkon bajnoki címet ünnepelhettünk ellenük és, bár ezúttal a tét kisebb lesz, a három pont nagyon kéne, ha nem akarunk máris végzetes hátrányt begyűjteni az élmezőnnyel szemben. A BATE elleni kiesés és a rengeteg sérülés mindenesetre nem könnyíti meg a dolgunkat…

 

A két csapat mindössze harmadik alkalommal csap össze a bajnokságban, tavaly mindkét mérkőzésen vérszegény, egy gólos sikert arattunk, hazai pályán 2-1-re, Felcsúton pedig 1-0-ra vertük a kék-sárgákat. Az idegenbeli meccs ettől függetlenül örökké emlékezetes marad a bajnoki cím miatt, reméljük ezúttal is lesz okunk az örömre.

Az új szezonban egyik csapat sem remekel, mi mindkét meccsünket beáldoztuk a BL oltárán, a tartalékoknak pedig mindössze egy döntetlenre futotta az erejéből, a felcsútiak pedig a Diósgyőrtől kaptak ki szoros meccsen az első fordulóban, múlt héten pedig a Péccsel játszottak fordulatos döntetlent.

felcsút-loki14

Jövő héten nem vár ránk újabb nemzetközi meccs, a kezdőcsapatunkat ezúttal tehát csak a játékosok fáradtsága és sérülései határolják be, azok viszont elég rendesen. A kapuban vélhetően ismét Novakovicsnak szavaz bizalmat a stáb, amennyiben pedig a Fehéroroszországban összeszedett kisebb sérülése nem javul, Polekszics bevethető. A védelemben leginkább Mészáros Norbert játéka kérdéses, bár saját lábán jött le kedden, később kiderült, hogy meghúzódott, rá valószínűleg nem számíthat a stáb szombaton, a helyén pedig Brkovics bizonyíthat. A legnagyobb gondjaink a középpályán lehetnek, Mihelics és Szakály biztosan nem játszhat, de kérdéses Zsidai és Selim játéka is. Utóbbi nem sérülés vagy fáradtság miatt, sokkal inkább a kedden elkövetett buta belépője okán, egyelőre nem tudni, mennyire befolyásolja ez a debreceni pályafutását, én mindenesetre arra szavazok, hogy kezdeni fog holnap, nem igazán engedhetjük meg magunknak a jelen helyzetben, hogy nélkülözzük francia középpályásunkat. A csatársorban ezúttal a Tisza-Voals párost tartom a legesélyesebbnek, mivel Sidibe és Seydi teljesen kihajtották magukat Boriszovban, rájuk fér a pihenő. Jó hír a támadókkal kapcsolatban, hogy Kulcsár Tamás végre ismét teljes értékű munkát végez, meglepne, ha nem cserélné be őt Kondás mester, és személy szerint szorgalmaznám az ifjú Balogh Norbert szerepeltetését is, lehetőleg nem öt perc erejéig. Jó lenne megnézni, érett-e már az NB1-re, vagy sem. A játékunkra vélhetően rá fogja nyomni a bélyegét a kiesés, nyögvenyelős meccsen kell majd begyűrnünk egy gólt legalább, miközben hátul nem hibázunk, pokoli nehéz feladat vár ránk tehát. A leginkább Selimben bízok, valószínűleg ő megkettőzött erővel próbálja majd jóvá tenni a hibáját, amiből vagy újabb piros lap jön, vagy egy nagyon jó szereplés.

Benczés Miklós kezdőcsapatát már könnyebbnek tűnik eltalálni, a felcsúti tréner gyakorlatilag mindkét bajnoki meccsére azonos csapatot küldött ki, mindössze Polonkai és Czvitkovics váltották egymást a mérkőzések között. Ellenünk vélhetően 4-2-3-1-es hadrendben lépnek pályára, elől Lencsével, mögötte Denkovics, Szakály Dénes és a fiatal Makrai próbálkozhat a támadásokkal. A szezonban egyébként még csak Lencse volt eredményes a kék-sárgáktól, ő mindkét fordulóban betalált az ellenfél kapujába, a harmadik felcsúti gól pedig a pécsi Causics nevéhez fűződik múlt hétről. A tavalyi káosz helyzet után úgy néz ki idén sikerül stabilabb védelmi négyest kiállítania Benczésnek, a Szélesi-Vaszicsku-Tamás-Gohér alakzat feladhatja a leckét a nem éppen kirobbanó formában lévő támadóinknak, bár lehetetlennek semmiképpen nem nevezném az átjátszásukat. Sziporkázó játékot a vendégcsapattól sem várhatunk, alighanem kontrákra fognak berendezkedni, remélhetőleg kevés sikerrel.

A mérkőzés szombaton 20:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, mindenkit arra buzdítunk, hogy a helyszínen szurkoljon, ha teheti, ráfér a csapatra a támogatás a jelenlegi helyzetben. Aki mégsem tud kimenni a mérkőzésre, megnézheti a Sport1-en.

Hajrá Loki!

(a kép forrása: pfla.hu)