LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megvan a második hazai is

DSCF5262Vasárnap a Haladás együttesét fogadta a Loki az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. Tartalékos felállással, és ehhez illő gyengébb játékkal, de megszereztük a három pontot. Sokkal több pozitívumot nehéz lenne írni a meccsről, ez viszont egy összefoglalónak kicsit kevés, úgyhogy a tovább után megpróbálunk kicsit jobban elmélyülni a mérkőzésben.

 

A jövő heti EL mérkőzés miatt várható volt, hogy Kondás mester kicsit tartalékolni fog a kezdő tizenegyet illetően, így játszhatott a régóta mellőzött Lázár-Volas páros is, ami azt tekintve nagy dolognak számít, hogy sorstársuk, Joel Damahou csak a DEAC meccsén jutott szóhoz tegnap. A kapuban újfent a felépült Novakovics állt, a csapatkapitányi karszalag pedig (Szakály és Mészi hiányában) Varga Józsin feszült. A bal szélen ezúttal Vadnai rohamozott, középre pedig ismét bekerült Selim is.

A Haladás összeállításában nem sok meglepetés volt, a debreceni szurkolók újra láthatták régi kedvencüket, Halmosit, a védősorban pedig a Trollfoci kedvencét, Devecserit is. A csatársorban Rocchit még hiányolnia kellett Artner Tamásnak, így a rutintalan Gaál Bálint kezdhetett, aminek később volt is jelentősége.

hali-loki

Talán a kevés nézőnek is köszönhető, hogy a mérkőzés elég lagymatagon indult, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Mi próbáltunk nyomást gyakorolni a vendégekre, azonban az előző hetekhez hasonlóan meddőnek bizonyult a mezőnyfölényünk, míg a Hali kontráiban és pontrúgásaiban rejlett némi potenciál. Az első félidő két nagy helyzete így aztán az ő nevükhöz fűződik, de Nagy Olivér szabadrúgásból csavart a kapu mellé, a fent említett Gaál Bálint pedig hatalmas ziccerben nem tudott kaput találni fejesből. Nem sokkal később aztán jött az újabb negatív fordulat számunkra, Selim ugyanis egy párharc után ápolásra szorult, és bár később megpróbált visszatérni, végül le kellett őt cserélnünk. A félidő végén aztán füttyszó kísérte az öltözőbe a csapatokat, ami nagyjából híven tükrözte az első félidő színvonalát.

selim

Félidőben ennem megfelelően újabb csere következett, a Loki pedig kicsit felpörgött, bár hatalmas rohamokról azért nem beszélhetünk. Ennek ellenére egy szép akció végén a vezetést megszereztük a félidő elején, onnantól pedig bizakodhattunk, hogy sikerül megőrizni az előnyünket. A csapat ezután sem állt le, kidolgoztunk sok kisebb helyzetet, ezeket azonban ismét sikerült kihasználatlanul hagyni. A hozzáállás mindenképpen dicsérendő, míg korábban többször előfordult, hogy az előny birtokában visszaálltunk kontrázni, ezúttal próbáltuk a támadásokkal eldönteni a mérkőzést. Igaz, ehhez hozzájárult, hogy a Hali teljesen kifulladt, a második félidőben komoly erőfeszítés elé nem állították a védőinket, mindössze abban bízhattak, hogy a sok kihagyott helyzetünk megbosszulja magát, és a semmiből találnak egy gólt. Ez szerencsére nem következett be, nyögvenyelős győzelemmel ugyan, de megszereztük a nagyon fontos három pontot.

loki_hali_eredmeny

Pontozás:

Novakovics (6): legutóbb a BATE ellen láthattuk, ahhoz képest (és a csütörtöki Polekszicshez képest…) jóval magabiztosabbnak tűnt, bár igazán komoly feladat elé nem állították őt a szombathelyiek.

Lázár (7): tetszett a játéka, látszott rajta, hogy igyekszik megragadni az esélyét. Igyekezett segíteni a támadásokat is, de hátul is jól zárt. A végén nem rajta múlott, hogy Sidibe nem fejelte be a középre beemelt labdáját… Nálam kezdő lenne a YB ellen.

Brkovics (7): védekezésben semmi különös, élményszámba menő gólpassza miatt viszont jár a magasabb osztályzat. Zseniálisan látta meg Kulcsárt, és pontosan is fejelte vissza lövésre a labdát, még sok ilyet szeretnénk látni!

Morozov (6): hasonló, mint Brkovics, gólpassz nélkül.

Korhut (6): ezúttal kicsit szürke volt, nem tudott annyit hozzátenni a játékunkhoz, mint a másik oldalon Lázár. Ennél többre lenne képes.

Bódi (7): nagyban neki köszönhető a gólunk, és már előtte is volt egy szép lövése, ami elkerülte a kaput. Több kellene tőle is, de ebben a csapatban még így is ő volt talán a legjobb.

Selim (-): hamar megsérült, reméljük nincs komoly baja.

Varga (6): csapatkapitányként hozta amit egy védekező középpályásnak hoznia kell, bár a támadásokból ezúttal olyan nagyon nem vette ki a részét.

Vadnai (5): újfent bebizonyosodott, hogy nem balszélső, nem is tudott elég veszélyt jelenteni abban a pozícióban.

Kulcsár (7): megvan az első gólja az idényben, remélhetőleg ez beindítja őt. A többi csatárunkhoz képest mindenképpen többet nyújtott ezen a meccsen, és nem csak a berúgott helyzetre gondolok.

Volas (4): nálam ezúttal is ő a citromdíjas. Nem kapott sok jó labdát az első félidőben, így pedig használhatatlan volt a játéka, ettől függetlenül nem láttam rajta azt a fajta bizonyítási vágyat, ami Lázárban megvolt.

Szakály (5): kényszerből már az első félidőben be kellett állnia, de sokat ezúttal sem tett hozzá a játékunkhoz. Többet várnék tőle még mindig, remélem a YB ellen villan végre.

Sidibe (6): Volasnál jobb volt, de ez csekély dicsőség. A meccs végén be kellett volna fejelni azt a helyzetet, az ilyeneket nem lehet kihagyni.

Seydi (-): Beállt csereként, de sokat már nem tudott hozzátenni.

Kondás Elemér (6): Nem sikerült felpörgetni a srácokat ezúttal sem, az viszont pozitívan meglepett, hogy már a félidőben hozzá mert nyúlni a csapathoz, ez nem jellemző rá. A tartalékolás érthető volt, reméljük meg lesz a haszna csütörtökön.

A LokiBlog felvétele a győztes gólról

Szombaton lejátszotta első hazai meccsét a DVSC-DEAC is, Lucas összefoglalóját, valamint exkluzív interjúját ifjú reménységünkkel, Balogh Norberttel itt találjátok.

Hajrá Loki!

(képek: Csibu @ LokiBlog)