LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC – Young Boys – Élő közvetítés

lokiybeloMa este lehet, hogy utoljára lép pályára nemzetközi  tétmeccsen idén a Loki. De bízzunk benne, hogy nem így lesz! Az Európa Liga Play-off körének visszavágóján a DVSC 3-1-es hátrányból várja a Young Boys elleni összecsapást. A mérkőzés 20:30-kor kezdődik, mi pedig 20 órától helyszíni élőszavas jelentkezünk a helyszínről. Emellett a nap folyamán az eddig megszokottakhoz hasonlóan folyamatosan frissülő mérkőzésfelvezetőnkben jelentkezünk a legfrissebb információkkal, képekkel, videókkal, interjúkkal.

 

19:45 Megvan a kezdő, Szakály a keretben sincs (valószínűleg sérülés miatt).

Novakovic
Jovanovic-Máté-Mészáros-Korhut
Bódi-Varga-Zsidai-Vadnai
Kulcsár-Sidibe

Cserepad: Verpecz, Ferenczi, Lázár, Brkovic, Morozov, Ludánszki, Seydi

Az ellenfél csapatát Juvefan a kapus kivételével (Wölfli csak cserepadon van) telibetalálta.

MvogoFlorent Hadergjonaj, Steve Von Bergen, Alain Rochat, Jan Lecjaks
Moreno Costanzo, Sekou Junior Sanogo, Leonardo Bertone, Renato Steffen
Michael Frey, Raphael Nuzzolo

19:00 Kedves olvasóink! Mérkőzésfelvezetőnk ezzel lezárult, JuveFan18971991 búcsúzik tőletek, nagyjából egy óra múlva már csibu jelentkezik a stadionból. Hajrá LOKI!

18:45 Nem lesz telt ház, de még csak félház sem… Eddig a pillanatig nagyjából 5750 darab jegy fogyott el. Biztosan lesznek még, akik közvetlen a találkozó előtt váltanak belépőt, de ezzel együtt is maximum 6500-7000 néző várható.

18:30 Kedvenc témánk, a „kitől várjuk a gólt” című rovatunk következik. Eddig ahányszor szóba hoztuk, mindig bevált. Tehát van egy Sidibénk, aki idén eddig négyszer is betalált már a selejtezők során, mind a négy gólt egy-egy meccsen szerezte. Most is első sorban tőle várjuk a gólszerzést. Rajta kívül van még egy Seydink és egy Kulcsárunk, ahogy azt múltkor is írtuk, előbbi 0, utóbbi 1 nemzetközi góllal rendelkezik. Jó lenne, ha a középpályásaink is megemberelnék magukat, és bezúdítanának egy-két távoli löketet

18:15 Érdekesség, hogy az előző idényben az NB1-es meccseinken összesen egyszer fordult elő, hogy 2-0-ra győzzünk, ez pedig a Haladás ellen történt a 19. fordulóban. Ha azokat az eredményeket is idevesszük, mellyel ma legalább a hosszabbítást elérnénk, akkor 30/10es mutatóval, 33%-kal állunk. Bár ez inkább azt mutatja meg, hogy milyen hatékonyak voltunk az előző idényben. Viszont ez is egy izgalmas adat!

18:00 Nem ide tartozik, de azért megemlítendő. Az északír válogatott elleni EB selejtezőre összeállította Pintér Attila a válogatott bő keretét. Három debreceni játékos került be, Korhut Mihály, Varga József és Zsidai László.

17:45 Egy hete a meccs után spontán tartottunk egy mini-podcastot, amiben viccesre véve a figurát, átbeszéltük a meccsen történteket. Aki még esetleg nem hallotta volna, az most bepótolhatja. 🙂

17:30 Még három óra, és kezdődik az összecsapás! A mérkőzés felvezető 19 óráig tart, aztán 20 órától már csibu jelentkezik élőben a stadionból.

17:15 A Young Boys is készül már a mai meccsre 🙂 (Forrás: Trollfoci)

17:00 Íme a várható kezdőcsapatok.

16:45 Egy elég durva statisztikai adatra hívnám fel a figyelmet. A Lokinak történelme során egyetlen egyszer sikerült továbbjutnia a nemzetközi kupában, ha az első meccsen kikapott. A BL 2012-2013-as kiírásában az albán Skenderbeu nyert az odavágón 1-0-ra, a visszavágón pedig 3-0-ra győztünk, és továbbjutottunk. Ezen kívül 11 olyan párharc volt, amin az első meccsen összeszedett hátrányt nem tudtuk ledolgozni, persze ezek között akadt nem egy olyan meccs, amin komoly, 3-4 gólos hátrányt szedtünk össze az odavágón. Viszont ezen felül még az is beszédes, hogy csak három alkalommal tudtunk legalább győzelemmel levonulni a pályáról, és ezek is a hőskorban voltak. Ez sajnos nem kecsegtet túl jó előjellel az esti meccsre.

16:30 Ezzel szemben a Young Boys folyamatosan magára talál, a kezdeti nehézségek után két magabiztos győzelmet aratott a bajnokságban, minket is legyőztek két góllal a múlt héten, a hétvégén pedig szenvedve ugyan, de egy utolsó pillanatos góllal továbbjutottak az alacsonyabb osztályú Bavois otthonában rendezett kupamérkőzésen.

16:15 A Loki nincs mostanság jó formában, a BATE elleni kiesés óta három bajnokit játszott a csapat, hazai pályán 2-0-ra, illetve 1-0-ra nyertünk a Felcsút és a Hali ellen, de szenvedve, idegenben pedig kikaptunk 1-0-ra Újpesten. A kupában 3-0-ra győztünk Szekszárdon, de ez mellékes. A fájó inkább a múlt heti 3-1-es vereség volt a Young Boys ellenében.

16:00 Ki hogy látja az esélyeket?

15:45 A fogadóirodák szerint ha a meccs elején gólt szereznénk, akkor a végső győzelmünk 1,6-ra csökken, amire már lehetne alapozni ahhoz, hogy még egyet begyötörjünk (kapott gól nélkül persze).

15:30 Lázár Pált még a Haladás elleni bajnoki után faggatták arról, hogy mennyi sansza lehet a Lokinak a továbbjutásra. A védő szerint nincs lehetetlen helyzetben a csapat a továbbjutást illetően.

„Ehhez [a továbbjutáshoz – a szerk.]2–0-ra kellene nyernünk, ami hazai közönség előtt, maximális koncentrációval miért ne sikerülhetne? Nagyon jó csapat a svájci együttes, de a futballban az a szép, hogy bármi előfordulhat. Mindenképpen képesnek tartom a Lokit arra, hogy kivívja a továbbjutást.” (dvsc.hu)

15:15 Bódi Ádám is nyilatkozott az esélyekről.

„A végén bekapott gólért nagyon kár, hiszen 2-1-es vereségnél itthon 1-0-ra is elég lett volna nyerni a továbbjutáshoz. Az idegenben lőtt gól nagyon sokat jelenthet a visszavágón, de két találatot kellene szerezni és egyet sem kapni, ami nagyon nehéz lesz. Bízom benne, hogy a szurkolók szép számmal kilátogatnak, és buzdítanak minket, mert ezt a hátrányt csak az ő támogatásukkal dolgozhatjuk le. Szerintem a Young Boys a biztonságra törekszik majd, hiszen csak az előnyt kell megtartania, ugyanakkor kontrázni fog, ami nagyon veszélyes lehet, mert gyors játékosokból áll a kerete, különösen a két szélsőjüket nehéz tartani. Nekünk azonban mindenképpen menni kell előre, próbálni zavart okozni és kihasználni az adódó helyzeteinket. A Haladás elleni bajnoki második félidejében mutatott játékunk már biztató, de még ennél is több kell csütörtökön, és akkor elérhetjük a célunkat.” (dvsc.hu)

15:00 A mérkőzést az m2 közvetíti, 20:20-as kezdéssel, a kommentátor P. Fülöp Gábor lesz. Mi azért erősen javasoljuk, hogy hallgassatok minket is. 😉

14:45 Az időjárás ma kegyes lesz hozzánk, és kellemes futballidőben rendezhetjük az esti találkozót. (forrás: időkép.hu)

14:30 Szakály Péter az NSO-nak nyilatkozott arról, hogy a mai meccsen támadnunk kell.

Nincs más lehetőségünk, támadnunk kell, gólokat kell lőnünk. Más meccs lesz, mint a berni volt, mi sokkal támadóbb felfogásban lépünk pályára, s remélem, ennek meg is lesz az eredménye. A kinti találkozón nagyon gyorsak voltak a Young Boys futballistái, de ebben szerepet játszhatott az is, hogy alaposan fellocsolt műfüves játéktéren rendezték a meccset. Meglátjuk, hogy valódi gyepen is tudnak-e ilyen gyorsan futballozni. Az viszont egyértelmű, hogy a szabad- és szögletrúgásokra, azaz a levédekezhető rögzített játékhelyzetekre jobban kell figyelnünk.” (nso.hu)

14:15 Ha már Nagyerdei Stadion, akkor vessünk pillantást arra, hogy hogy áll a jegyértékesítés. Eddig a pillanatig nagyjából 5300 jegy talált gazdára, a teljes befogadóképesség a lezárt szektorok miatt nagyjából 15 ezer főt tesz ki. Sajnos a csapat utóbbi szereplése miatt nem reménykedhetünk még csak 10 ezres nézőszámban sem.

14:00 Így fest a korábban említett Nagyerdei Stadion B szektora… (forrás: Ultras Liberi)

13:45 Az esti mérkőzést ezúttal spanyol játékvezető, David Fernandez Borbalan vezeti majd. A 41 éves sípmester nemzetközileg elismert bírónak számít, tavaly rangos BL mérkőzéseket vezetett, többek közt a Bayern München – Manchester City találkozót. Jómagam nem vagyok jó véleménnyel a spanyol bírókról, a La Liga küzdelmeit figyelve kis túlzással rosszabb a bírói színvonal Spanyolországban, mint nálunk. De remélhetőleg nem lesz igazam, és korrekt játékvezetést láthatunk majd este.

13:30 A sportfogadó irodák oddsait elnézve sem mi vagyunk az esélyesek. A hazai fogadóirodánál a Loki siker 3.10-szeres, a döntetlen 3.25-szörös, a vendég győzelem pedig 2.10-szeres pénzt fizet.

13:25 Félretájékoztatás miatt szeretnénk elnézést kérni. Korhut Mihály nem lesz eltiltva, ugyanis nem kettő, hanem három sárga lap után jár eltiltás!

13:15 Mint ismert, a Cliftonville elleni mérkőzést történő megnyilvánulások miatt az UEFA bezáratta a Nagyerdei Stadion B szektorait. A klub fellebbezett, és az UEFA enyhítette a büntetést, így a kanyart ki lehet nyitni, csak a kapu mögötti szektorokat kell lezárni, és cserébe a lezárt szektorokba egy hatalmas, „Say no to racism!” feliratú molinót kell elhelyezni…

13:05 Nem kapcsolódik ide szorosan, de azért említsük meg még egyszer: hétfőn volt öt éve, hogy a DVSC története során először bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ennek apropóján írtunk cikket, és készítettünk egy emlékvideót erről. Reméljük ma is lesz minek örülnünk!

13:00 Az elmúlt napokban újabb szavazást írtunk ki a blog oldalsávjában, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogy mit vártok a visszavágótól. Megoszlanak a vélemények, de azért a többség elég pesszimista, és arra számít, hogy ma is kikapunk, esélyünk sem lesz továbbjutni. Azért szerencsére vannak olyanok, akik szerint van esélyünk, és ha hajszállal is, de sikerül kiharcolni a továbbjutást. Az új kérdésünk egyébként a mai élő közvetítéssel kapcsolatos, várjuk a véleményeteket!

12:45 Idézzük fel az egy hete történteket. Nuzzolo fejesével szerzett vezetést a hazai csapat, amit egy védelmi hiba után Sidibe egalizált. A második játékrészben előbb Steffen, majd Frey bólintott a kapunkba egy szögletet követően.

12:30 Vadnai Dániel szerint mindenki akarja a sikert, és szeretnék kiharcolni a továbbjutást.

„Az idegenbeli 1–3 után most sokkal inkább támadólag kell fellépnünk, csak ez vezethet sikerre. No és persze az, ha elkerüljük azokat a buta hibákat, amelyeket Bernben elkövettünk. Nagyon szervezett csapat a Young Boys, futballistái jól zárnak vissza, és gyors kontrákra alapozzák a játékukat, erre nagyon figyelnünk kell! Valószínűleg nem lesz tucatnyi helyzetünk, így amelyek adódnak előttünk, azokat könyörtelenül ki kellene használnunk. Nem lehetetlen kiharcolni a továbbjutást, a csapat képes rá, de ahhoz nagyon jól kell futballoznunk. A BATE elleni meccs volt a mélypont, a boriszovi kiesés óriási csalódást jelentett számunkra, de tudtuk kezelni idővel a helyzetet. Nincs mentális gond a csapattal, mindenki nagyon akarja a sikert, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.” (dvsc.hu)

12:15 A Lokiból három játékos biztosan hiányzik majd: René Mihelic és Tisza Tibor sérülés, Korhut Mihály eltiltás miatt nem áll Kondás Elemér rendelkezésére. Rajtuk kívül Selim Bouadla játéka is erősen kérdéses a hétvégi sérülése után, vélhetően ő sincs bevethető állapotban.

12:00 Szerkesztőnk, csibu így foglalta össze egy hete az összecsapást.

11:45 A vendégek szakvezetője, Uli Forte nem dőlt még hátra, szeretnének gólt szerezni, és tisztelik a Debrecent.

„Egy lépésre vagyunk a főtáblától, de ez az utolsó lépés lesz a legnehezebb. Az első mérkőzésen egyértelműen jobban futballoztunk ellenfelünknél, de nem voltam teljesen elégedett a játékunkkal, a visszavágón ennél több kell. Tiszteljük a Debrecent, kellően felkészültünk belőle. Előnyben vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy ennyivel megelégednénk, és csak védekezni fogunk. Dominálni szeretnénk, és arra készülünk, hogy Debrecenben is gólt lőjünk. Figyelnünk kell, nehogy ellenfelünk korán betaláljon, mert ettől belelkesedne. Nem számítok könnyű meccsre, biztos vagyok benne, a hazaiak mindent megpróbálnak, hogy ledolgozzák hátrányukat, nekünk ezt kell megakadályozni. Nincs jelentősége annak, hogy ezúttal normál füves pályán játszunk, ugyanis a svájci bajnokságban sok olyan ellenfelünk van, amelynek ilyen játéktere van, vagyis ez nem szokatlan számunkra, fel vagyunk rá készülve.” (dvsc.hu)

11:30 A tegnapi sajtótájékoztatón mindkét mester nyilatkozott az esélyekről. Kondás Elemér bízik a csapatában, és képesnek tartja arra a gárdát, hogy két gólt lőjön.

„Optimistán tekintek a meccs elé, bízom a csapatban, képesnek tartom magunkat arra, hogy két gól lőjünk hazai pályán. Figyelnünk kell, hogy ellenfelünk kontrából ne tudjon gólt szerezni. Kint is ez volt a tervünk, erre hívtuk fel a figyelmet, nagyjából meg is oldottuk a feladatot, de nem számítottunk arra, hogy szögletből kapunk majd két gólt. Úgy gondolom, a svájciak a Nagyerdei Stadionban biztonságosabban fognak játszani, mint Bernben, ahol hazai közönség előtt ők kísérleteztek többet. A bajnoki meccsükön is azt tapasztalatuk, hogy rúgtak két gólt, utána a biztonságra fektették a hangsúlyt, és kontrára építettek. Most is erre számítok. Nem futballoztak le minket kint sem, 1-1-nél Bódi Ádámnak volt egy nagy helyzete, ha az bemegy, más lett volna a helyzet, végül pontrúgásból szereztek két gólt a berniek. A csapat korábban is már rengeteg nyomást elbírt, ezt is el kell. Az utolsó lehetőség, amit meg kell ragadni!” (dvsc.hu)

11:15 Beharangozónkat ezúttal JuveFan18971991 készítette, itt olvashatjátok.

11:00 Szép napot LokiBlog olvasók! Nehéz helyzetből várja a Loki az esti ütközetet, de közel sem lehetetlen küldetés ledolgozni a kétgólos hátrányt. A mai napon két fronton támadunk az olvasóink felé: a nap folyamán JuveFan18971991 jóvoltából a mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok a folyamatosan frissülő cikkben, sok érdekes információval, képpel, interjúval, majd este nyolc órától kommentátorunk, csibu veszi át a stafétabotot a sajtópáholyból, és élőszavas közvetítéssel kommentálja az összecsapást.