LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

6. forduló: DVTK – DVSC – Élő közvetítés

dvtklokieloAz OTP Bank Liga hatodik fordulójának zárómérkőzésén, és egyben rangadóján Miskolcra látogat a Loki, és próbál meg zárkózni az élmezőnyhöz. Ennek a párosításnak mindig külön pikantériája van, hiszen nevezhetjük keleti rangadónak, bár közel sincs akkora rivalizálás a két szurkolótábor között, mint a Nyíregyházával. A LokiBlog ezúttal is a helyszínről közvetít élőben, előtte pedig egy rövid, folyamatosan frissülő mérkőzés felvezetőt olvashattok.

 A mérkőzés végeredménye:
DVTK – DVSC 1-1

Örülhetünk is, de búslakodhatunk is, hiszen 75 percig mi irányítottunk, de hiányzott a második gól, Zsidai kiállítása pedig megpecsételte sorsunkat.

’90+3 Ívelés, kapufa, majd kivágjuk… Húú de közel volt… Húzzuk az időt rendesen, de szabályosan. Ludánszki – Vadnai csere.

’90+1 Novakovic ismét óriási bravúrral menti meg csapatunkat a góltól.

’90 4 perc hosszabbítás, már annak is örülhetünk, ha nem kapunk ki…

’87 Előbb Korhut szabadít fel a gólvonalról, majd 2 közeli lövést is hatalmas bravúrral véd Novakovic – majd ápolást kér, remélhetőleg nincs komoly baj.

’84 1-1 Szélről ívelés, fejes, gól… egyenlít a Diósgyőr. Griffith fejeli kapunkba Okuka beadását. Ééés mikor cserélünk? Hát persze, hogy most… Máté-Bódi… ki érti ezt?

’83 Szabadrúgás nekünk, visszagurított labda, de blokkolt lövés. Majd Kulcsár lőhet közelről, de mellé, nagy helyzet volt!

’81 Jelentősen beszorultunk, de komoly lehetősége továbbra sem adódott az ellenfélnek. Sidibe hátrébb, Kulcsár előrébb húzódott és már csak az időhúzás, illetve a kontra az amiben bízhatunk – no meg abban, hogy a Diósgyőr továbbra is gyengélkedik.

’77 Kezet ér egy lövés, és bár Novakovic bravúrral véd, Zsidai jogosan megkapja második sárgalapját, így megfogyatkozunk! A nagyon jó helyről járó szabadrúgást Gosztonyi végzi el, nem sokkal kerüli el kapunkat a lövés. Nehéz lesz a hátralévő negyedóra…

75 Láthatóan leült a meccs, mi kontrákra játszunk a Diósgyőr pedig hibát hibára halmoz, csak beívelésekkel próbálkozik. Így talán a legjobbkor jön a DVTK üzenete: „Nem kell a kártya, nem kell a kártya, nem kell a kááártyaaaaaa!” Csak egyetérteni tudunk ezzel a kijelentéssel, mivel úgy gondoljuk: bevezetése csak mondvacsinált okból történik, az nem segíti, éppen hogy gátolja a helyszíni szurkolást.

70 Lövés az ellenfélnél, blokkolás nálunk, majd Sidibe és Kulcsár is akadozva veszi át a labdát, így oda a támadásunk.

’67 Itt az első LOKI csere! A gólszerző és a tavaly Diósgyőrből hozzánk szerződő Seydit Kulcsár váltja.

’65 Jovanovic a színészkedést elégeli megy, ez a kisebb kakaskodás sárgalap nélkül ér véget.

’63 Korhut fut el jobb szélen, Bódihoz visszapasszol, akit nem támadnak meg, így lő, de fölé. Majd csere: Grumics és Egerszegi le, Griffiths és Bognár be: egyértelműen támadó jellegű cserék.

’62 Szöglet szögletet követ a Diósgyőr javára, láthatóan felpörgették őket szurkolóik.

’59 A mérkőzés szépen csordogál, csak a bíró egy-két ítéletén hördül fel a közönség, majd Grumics úgy érzi, a közönség után neki is van joga szóvá tenni ezt-azt Morozovon, mindketten kapnak 1-1 sárgalapot.

’50 Utóbb Morozov, előtte Vadnai és Bódi veszélyeztet. A csodával határos, hogy nem lett 0-2 az állás (előbb a kapus védett kettőt, majd egy védő állt jó helyen a gólvonalon).

’45: Bori – Takács csere a félidőben.

Az onlajnok.com közvetítőpartnerünk: számos hazai és külföldi labdarúgó- és egyéb sporteseményről tudósítanak élőben, érdemes követni őket!

A hivatalos nézőszáma a mérkőzésnek: 5562 – több mint amennyien a Puskás, vagy amennyien a Haladás elleni hazai mérkőzésünkön, az új Nagyerdei stadionban volt…

’45 FÉLIDŐ: 0-1! Megérdemelten szerezte és tartotta meg a vezetést a Loki. A Diósgyőrnek csak apró momentumai, lehetőségei voltak, míg mi több lehetőséget is kidolgoztunk, az egyik ilyenből pedig Seydi juttatta kapuba a labdát!

’43 Kicsit átvették az irányítást a borsodiak, de lövésüket Varga blokkolja.

’35 Végre hallatszódik a 100-150 fős vendégtábor is. Meg is érdemeljük, a Diósgyőr helyzetbe sem kerül, ellenben Zsidai lő távolról és lövése nem sokkal kerüli el a kaput!

’31 Seydi góóóól! 0-1! A Nyíregyházát követően itt is betalál, most fejjel, Korhut beadását követően. Fontos szerepet játszott a gólban vadnai labdaszerzése, bedobás kiharcolása, majd a bedobást követően Sidibe visszapassza a szélen felfutó Korhuthoz, aki állítás után ívelt be tökéletesen az eddig nem sokat mutató Seydinek. A gól gif animációban megtekinthető az onlajnok.com oldalon!

’28 Zsidai kap sárgalapot. A bíró eddig finoman bánik a lapokkal, pedig néha igen kemény odalépések vannak mindkét oldalon.

’25 Seydi esik el a 16-oson belül, majd Jovanovic lapos beadása okoz riadalmat a hazai szurkolóknak. A túloldalon Gosztonyi elfutásában van lehetőség, de Brkovic gyönyörűen szereli, majd Németh hasonló szituációban rosszul ad be.

’18 A Diósgyőr első lövése középre érkezik, Novakovic magabiztosan védi.

’16 Bódi nagyon él, már harmadjára cselezett hihetetlen pontosan és hasznosan, ebből egy veszélyes beadás lett, amit Vadnai éppen fölé fejelt. Nagy helyzet volt. Ezt követően veszélyes helyről rúghattunk szabadot, ami azonban a sorfalba csapódott.

’11 Vadnai távoli lövése csapódik lefele, de végül fölé megy, majd Jovanovic belépője okoz közutálatot a diósgyőriek részéről.

’10 Előbb egy szabadrúgást ívelhettünk be oldalról, de nem lett veszélyes, majd Varga és Bódi összjátéka után végül Sidibe került nagy gólhelyzetbe, de a kapus védett. Az ellenfél egyelőre csak egy veszélyes beadással próbálkozott, kapuralövéssel nem. A meccshez hozzátartozik, hogy pár perccel a kezdő sípszó előtt eredt el az eső, reméljük ez nem lesz ránk negatív hatással.

20:30 A mérkőzés hamarosan kezdetét veszi. A beléptetés a vendég szektorba egyébként nem volt zökkenőmentes, már-már szokásos szigorral ellenőrizték át az összes drapériát és szurkolót.

20:20 Mindenképpen pozitív, hogy a kispadon ott van fiatal tehetségünk, Balogh Norbert, akivel egy hete mini-interjút készített Lucas. Reméljük, ha lehetőséget kap, akkor él vele! Hajrá Loki!

20:10 Kezdőcsapatok:

DVSC: Novakovic – Jovanovic, Brkovic, Morozov, Korhut – Bódi, Varga, Zsidai, Vadnai – Seydi, Sidibe
DVTK: Antal – Okuka, Alves, Kádár, Németh – Marjanovic, Bori, Egerszegi, Elek, Gosztonyi – Grumic

20:00 Megérkeztünk a stadionba, az áramellátási gondok is megoldódtak a sajtóban, a műsorfüzet pedig irigylésre méltó, mint ahogy az is, hogy már 30 perccel a kezdés előtt igen szép számban vannak hazai szurkolók a stadionban.

18:00 Mérkőzés felvezetőnk ezzel véget ért, nagyjából két óra múlva jelentkezik csibu a stadionból. Hajrá Loki!

nb_i-2013_2014-diosgyor-dvsc_teva-2014_03_02

17:50 A találkozó játékvezetője Vad II István lesz. A két asszisztens Ring György és Georgiou Theodors lesz. A budapesti születésű Vad II utoljára az előző bajnokság 24. fordulójában, a számunkra nem túl jó emlékű MTK elleni, 5-2-re elveszített idegenbeli mérkőzésen fújta a sípot. Előtte a tavaszi első NB I-es, éppen a Diósgyőr otthonában rendezett meccsünkön dirigált, akkor 1-1-es végeredmény született. (dvsc.hu)

17:45 Szintén a dvtk.eu ír arról, hogy a Loki keretében sok ismerős arccal találkozhatnak.

A borsod megyei Szikszón született egykori hátvéd, Kondás Elemér az 1985/1986-os NB II-es bajnokságban 10 mérkőzésen a Diósgyőr csapatában is pályára lépett és két gólt szerzett. Vezetőedzőként 84 találkozón irányította az NB I.-ben a DVSC csapatát. A vezetőedzőn kívül más ismerőst is láthatunk a debreceni csapatban. Verpecz István a diósgyőri utánpótlásban nevelkedett, Máté Péter pedig a DVTK labdarúgójaként lett NB I.-es játékos 2004-ben. Nem is olyan rég még a DVTK mezét viselte l’Imam Seydi és Tisza Tibor is, akik most vendégként térhetnek vissza az Andrássy útra.

17:40 Az utolsó öt egymás elleni mérkőzés Miskolcon. Két siker mellett két döntetlen, és csak egyetlen vereség, az is egy igen csak tartalékos összeállításban, amikor a BL selejtezőkre készültünk. Az elmúlt években tehát nem sok babér termett a Diósgyőrnek hazai pályán ellenünk. (forrás: dvtk.eu)

2008/2009 DVTK – DVSC 2-3

2009/2010 DVTK – DVSC 1-0

2011/2012 DVTK – DVSC 0-2

2012/2013 DVTK – DVSC 3-3

2013/2014 DVTK – DVSC 1-1

17:35 Az egymás elleni örök mérleg a mi javunkra kedvez. A DVSC és a Diósgyőr vasárnap 42. alkalommal csap össze egymással az élvonalban. Együttesünk mérlege pozitív a borsodi piros-fehérek ellen, elég jelentős a Loki-fölény. Az eddigi 41 NB I-es mérkőzésből 25 hajdúsági siker született, 9-szer döntetlent játszottunk és mindössze 7-szer kaptunk ki, a gólkülönbség 86-36 a mieink javára – írja a dvsc.hu.

17:30 A hazai fogadóiroda nem minket tart a mérkőzés esélyesének, bár az oddsok nagyon kiegyenlítettek, hajszálnyival kevesebbet fizet az esetleges hazai siker.

dvtkelooddsok

17:25 Az ismert játékosügynök, Filipovic Vladan nyilatkozott az érdekeltségi körébe tartozó labdarúgókról, és szót ejtett a Loki két játékosáról is, elképzelhető, hogy Varga Józsefért és Bódi Ádámért még befuthat egy ajánlat a hajrában.

„Varga esetében is szóba jöhet a váltás, érdeklődés van. A nemzetközi kupaszereplés miatt eddig nem tudtunk erről tárgyalni, hiszen nem lehetett tudni, hogy meddig jut a Debrecen. Múlt héten a Loki számára befejeződött az Európa-liga is, most pedig már elég kevés az idő, de dolgozom az ügyön. Korábban Bódi Ádámot is figyelték külföldről, ám az ő esetében inkább hosszabb távon van esély arra, hogy elszerződjön Magyarországról” (nso.hu)

17:20 Az MLSZ jegyértékesítő oldaláról annyit tudtunk kihámozni, hogy sok jegy fogyott el elővételben, így a jó hangulat biztosan garantált, pláne, hogy a hazai tábor mindig parádésan buzdítja sajátjait. Nagyjából 5-6 ezres nézőszámot várok estére. És ha már jegyértékesítés, mint köztudott, szeptember 15-től már csak szurkolói kártyával lehetséges jegyet vásárolni a bajnoki találkozókra, így jelen állás szerint ez a debreceni kemény mag utolsó idegenbeli mérkőzése, erről ők maguk adtak ki közleményt.

17:15 Ha eddig nem lett volna egyértelmű, csibu fog közvetíteni a sajtópáholyból, JuveFan pedig a megszokott módon a vendégszektorból követi az eseményeket, és ha valami érdekes történik, azonnal beszámol róla.

17:10 Az elmúlt két DVTK-DVSC mérkőzésen érdekes dolgok történtek a vendégszektorban. Minden a tavaszi bajnokival kezdődött, amikor a debreceni tábor és a szekusok összebalhéztak, akkor utóbbiak húzták a rövidebbet, és alaposan el lettek gyepálva. Május elején ismét Miskolcon vendégeskedtünk az MK elődöntő visszavágóján, amikor a jóval kisebb számú vendég táboron bosszút akart állni a pár hónapja helyben hagyott szekus had, és újabb csetepaté alakult ki. Kíváncsian várjuk, hogy ma mi fog történni, mindenesetre nyitva tartom majd a szemem (és a kamerám) ezúttal is. /JuveFan18971991/

17:05 Foglalkozzunk kicsit a mieinkkel is. Idén még nem nyertünk meccset idegenben (1-1 nyíregyházán, 0-1 az MTK és az Újpest vendégeként), a DVTK viszont eddig csak nyert a hazai találkozóin (2-1 a Felcsút, 3-0 a Haladás és 2-1 a Kecskemét ellen). Könnyű feladatra tehát nem számíthatunk. A tabellán jelenleg 11 pontra vagyunk az eggyel több meccset játszó éllovas Videotontól, és 6-ra a dobogó legalsó fokán álló ellenfelünktől, a DVTK-tól. Emiatt fontos tehát a győzelem ma este!

17:00 Elképzelhető, hogy Kádár Tamás az átigazolási időszak hajrájában távozik a DVTK-tól. Szivics Tomiszláv szakvezető is felkészült arra, hogy esetleg elmegy egyik kulcsembere de egyelőre a kezdőcsapatban számol vele a DVSC elleni rangadón: „Nincs még vége ennek az ügynek. „Kádi” jó formában van és mostani állás szerint a kezdőcsapatban számolok vele, viszont ha közben történik valami, akkor arra nyilván reagálni fogunk” (csakfoci.hu)

16:55 A JuveFan18871991 által jósolt kezdőcsapatok (forrás: dvsc.hu)

dvtkelovarhato

16:50 A DVTK honlapján található videóban a meccs előtti sajtótájékoztató látható Szvics, Elek és Antal részvételével.

16:45 Nem kizárt, hogy megázunk este. (Forrás: időkép.hu)

miskolcido

16:40 Az NB1.hu-nak Gosztonyi András nyilatkozott a vendégek részéről az esti összecsapásról.

„Az edzésmunkában nem volt semmi extra. Nem különítettünk nagyobb jelentőséget annak, hogy a Debrecennel fogunk játszani. Tudjuk, hogy a Loki a legjobb csapat Magyarországon, ezért átérezzük a mérkőzés súlyát. Éppen ezért nem kellett senkit sem motiválni, mert magunktól is tudjuk a dolgunkat. Még nagyon a bajnokság elején járunk, ezért fölösleges bármilyen következtetést levonni arról, hogy ki lesz a bajnok, ki fog kiesni, vagy, hogy ki a mérkőzés esélyese. Persze tudjuk, hogy hazai pályán jók az esélyeink. Szeretnénk megmutatni, hogy mit is tudunk valójában. Biztos, hogy a Debrecen is győzni szeretne, ahogyan mi is. Jóslásokba nem szeretnék bocsátkozni, mert egy korai gól bármelyik csapat számításait áthúzhatja. Ami biztos, hogy nagy küzdelem lesz.” (nb1.hu)

16:35 Íme a Nemzeti Sport által jósolt kezdőcsapatok.

nskezdokdvtkelo

16:30 Elek Ákos is nyilatkozott a sportnapilapnak.

„Azokat a mérkőzéseket már megnyerjük, amelyeken kötelező a győzelem. Most derül ki, hol a helyünk valójában. A Debrecen bajnoki rajtja csalóka, két fronton igyekezett helytállni, biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszazökken a megszokott kerékvágásba. Ellenünk bizonyára mindent belead, mert szeretne jó eredményt elérni, de ezzel mi is így vagyunk, jó mérkőzést és diósgyőri sikert várok.” (Nemzeti Sport)

16:25 A vendégek vezetőedzője, Szivics Tomiszláv a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a mérkőzésről.

„Tudjuk, hogy ez a találkozó más lesz, mint az eddigiek. Sok kérdésre kaphatunk választ. Pécsen nem volt különösebb gond, az első negyvenöt percben csaknem tökéletesen játszott a csapat, biztos, két gólos előnyt szereztünk, és összességében értékes, kötelező győzelmet arattunk. Igaz, a második félidőben megmutatkoztak figyelmeztető jelek is. Nem véletlen, hogy a DVSC az utóbbi tíz évben hétszer nyert bajnokságot. Számomra fájó emlék, hogy az előző bajnokságban Debrecenben sima négyest kaptunk tőle, viszont mindenképpen biztató, hogy Diósgyőrben már döntetlenre végeztünk ellene. A Magyar Kupából pedig kiejtettük, és eljutottunk a döntőig. Ez arról árulkodik, hogy fejlődünk, tudásban közelebb kerültünk a debreceniekhez, látszik rajtunk az egy év munkája. Szerintem egyáltalán nem számítana bombameglepetésnek, ha nyernénk. Nehéz sorozat áll előttünk, ugyanis a következő öt fordulóban mérkőzünk a Debrecennel, a Videotonnal és a Ferencvárossal is. (Nemzeti Sport)

16:20 Sérülések nehezítik továbbra is a csapat életét. A középpályánk megint foghíjas lesz, sem Szakály, sem Bouadla, sem Mihelic nem bevethető, így megint kénytelenek leszünk három védekező szellemű játékossal kiállni, hacsak nem dobja be Ferenczit a kezdőbe Eli bá’.

16:00 Kellemes délutánt minden kedves olvasónknak. Este hatig egy rövid felvezetővel jelentkezünk, majd nagyjából 8 órától kezdődik élő, szöveges közvetítésünk a helyszínről.

http://lokiblog.byethost16.com/Kepek/2014.08.31%20DVTK/DSCF5382.JPG