LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Neked melyik a kedvenc gólod?

macskaszemmelIsmét egy nosztalgikus cikkel jelentkezem, amire Szakály Péter bomba gólja ihlettett meg. Sajnos már rég nem lehettünk szemtanúi egy hasonló találatnak, amivel ráadásul fordítottunk is a Fradi ellen. Függetlenül a végeredménytől – ami egyébként nem rossz – ez a gól mindenképpen bekerül a kedvenceim közé, mint a következő néhány, amit most felsorolok. És neked melyik a kedvenced?

Kezdjük a sort egy nem is olyan régi góllal, ami Bódi Ádám nevéhez fűződik. A Haladás játékosai is megtanulták, hogy ha nála van a labda, mindegy, hogy milyen szögben vagy milyen távol a kaputól, azzal vigyázni kell. Hajlamosak vagyunk az ilyen gólokat kapushibának elkönyvelni, ami részben igaz is, de azért valljuk be, hogy kevés olyan ember van, aki képes így eltalálni egy labdát… De ha már Bódinál járunk, nem szabad elfelejtenünk a 2013-as DVTK elleni hazai győzelmünket sem (4-0), ahol ő szerezte az első, nem is akármilyen gólt kapáslövésből! Azt hiszem ez a két leglátványosabb találata.

Érdekes, hogy a következő három gól közül kettőt ugyanazon a mérkőzésen szereztünk, és mindhármat a Kecskemét ellen. Kezdjük Korhut Mihállyal, aki idegenben egy gyönyörű szóló után talált be végül a kapuba. Azt hiszem erre mindenki emlékszik. Annak ellenére, hogy ezt nem láttam élőben ez az egyik kedvencem. Valóban szemet gyönyörködtető találat!

Vissza az Oláh Gábor utcára, méghozzá nem is akármelyik mérkőzésre. Következő két kedvenc gólomra ugyanis a stadionbúcsúztatón került sor. Lehet, hogy a végeredmény szempontjából nem volt nagy jelentőségük, de az biztos, hogy emlékezetesek voltak, mint ahogy a meccs is felejthetetlen minden Loki szurkoló számára. Nem meglepetés, a két pazar találat szerzői René Mihelic, akinek a szabadrúgását mintha zsinóron húzták volna (3-0) és Kulcsár Tamás, aki gyönyörűen ívelte át a labdát a kapus fölött (5-0). Tehát az utolsó gólunk az Oláh Gábor utcán tökéletesen lezárta a stadion történetét. Jobban nem is sikerülhetett volna a búcsúzás.

A következő gól a listán ugyancsak nem sorsdöntő, viszont annál szebb. Még tavaly talált be Sidibe a meccsen másodjára az Újpestnek, de ezúttal nem megszokott módon. A támadás veszélytelennek tűnt eleinte. A beadás után Bódi elég sután találta el a labdát, amikor egy ollózó mozdulattal próbálkozott. Ezen csak mosolyogni lehetett, ám azt senki sem vette észre, hogy ez a labda pont így lesz jó Sidibe-nek, aki fantasztikus mozdulattal talált a kapuba. Egyértelmű kedvenc!

Nagy öröm számomra visszanézni ezt a néhány gólt. Remélem hamarosan újabb és újabb találatokat adhatok a listámhoz, mint ahogy Szakály hatalmas lövése is egyértelműen ide kerül (még akkor is, ha nem mindenki látta…). Kommentben Ti is írjátok meg vagy linkeljétek be a számotokra legszebb vagy legemlékezetesebb gólokat!