LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pályán kívül

macskaszemmelTe melyik játékosunkkal beszélgetnél el szívesen? Miket kérdeznél tőle? Elsőre Én azt mondanám, hogy természetesen a személyes kedvenceimmel. Miért is ne? De, ha jobban elgondolkodunk, lehet, hogy inkább egy negatív hőst interjúvolnánk meg vagy éppen vonnánk kérdőre.

Nekem mindkét lehetőség izgalmasan hangzik, ezért Én is eljátszom ezzel a gondolattal. Szerintem nem Én vagyok az első és egyetlen, aki ezt teszi. Hirtelen könnyűnek tűnhet a kérdés. Rá is vágom azonnal a kedvenceim nevét: Korhut, Bódi, Mihelic! Egyértelműen velük beszélgetnék el a legszívesebben. Mindig is csodáltam a bombagóljaikat, kíváncsi lennék, hogy hogyan csinálják. Persze erre nem olyan könnyű válaszolni. A csapatról alkotott véleményük is érdekelne. Miben változott a Loki akkor és most? És persze, hogy milyenek a pályán kívül? Ezt általában minden rajongó tudni akarja a kedvenceiről. Ilyen kérdéseket biztos nem tőlem hallanának először. És ha jobban belegondolok, lehet, hogy sokkal érdekesebb lenne elvonatkoztatni a kedvencektől és jobb interjúalanyt is találnék.

Itt van például a negatív hős kategória. Ez már egy kicsit aktuálisabb téma is lehetne. Manapság ki ne akarná megkérdezni mondjuk Tiszát, hogy mégis hol hagyta a góllövő cipőit? Valakinek fel kéne tennie ilyen kérdéseket is és persze az őszinte válasz is fontos lenne. Érdekelne például vele kapcsolatban az is, hogy hogyan értékelné önmagát. Ez már sokkal figyelemfelkeltőbb téma lenne. Szegény Tisza, úgy látszik soha nem fogok megbékélni vele, de bizton állíthatom, hogy nem Én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel. De, hogy ne csak Őt vegyem elő mindig, van olyan alkalom, amikor Mátétól is szívesen megérdeklődném, hogy mi az oka a gyenge formájának. Sajnos manapság sok-sok negatívabb kérdés merül fel bennünk, szurkolókban.

039

Menjük inkább egy pozitívabb irányba. Még egy ember, akivel szívesen elbeszélgetnék, az a fiatal Balogh Norbert lenne. Hiszen nem olyan rég debütálhatott a csapatban, ami nem akármi. Gondolom hatalmas élmény volt a számára. Természetesen az is érdekelne, hogy mik a tervei hosszútávon, hiszen az U19-es válogatottnak is a tagja. Valamint még egy nagyon fontos kérdés, hogy mi a véleménye a fiatal utánpótlásról Magyarországon. Erre már mindenki felkapná a fejét. Mégis ki tudná jobban, mint aki ebben nevelkedett és friss élményei vannak az egészről. Tehát játsszon el mindenki a gondolattal.

Egy légióssal lehet, hogy még szívesebben elbeszélgetnék. Általában Ők jobban is fogadják a kérdéseket.Az első téma, amit bedobnék az maga a magyar labdarúgás lenne. Vajon külföldiként hogyan látják? Nincs meg bennük az az előítélet, amit sok-sok itt élő emberen tapasztalok nap, mint nap. Milyen volt az első benyomásuk és egyáltalán miért választották ezt az országot? Na és persze az sem elhanyagolható, hogy szeretnek-e itt lakni, milyenek a hétköznapjaik légiósként? Biztos vagyok benne, hogy sokunkat foglalkoztatnak hasonló kérdések. De kár ennyire túlgondolkodni a dolgot, ha ilyen helyzetbe kerülnénk, hogy egy játékossal elbeszélgethetünk, úgyis mindenki a kedvencét választaná. Ez csak természetes, Én is így tennék. Csak a Loki!

vadmacska01

(kép forrása: dvsc.hu)