LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megtörni a győri átkot

dvsc_gyor_nagyKét hét szünet után folytatódik a bajnokság, méghozzá újabb rangadóval, hiszen vasárnap Győrben zárjuk az OTP Bank Liga őszi szezonját. Mivel mindkét csapat gyengén szerepelt az évad első részében, égető szükségük van minden egyes pontra. Igazi háromesélyes meccs, amiből remélhetőleg mi tudunk kijönni jobban.

 

Ennek a rossz kezdésnek köszönhetően a Loki mindössze a hetedik helyen várja a tizenötödik fordulót, míg a Győr még hozzánk képest is két pozícióval rosszabb helyzetben van. Egy esetleges ETO sikerrel pontszámban beérnének minket a zöld-fehérek, míg Loki győzelem esetén a top ötbe is beférnénk, és elérhető közelségbe kerülne a bajnoki dobogó, ami ilyen ősz után kisebb csodával érne fel. Ellenfelünket egyébként ideiglenes edzők fogják vezetni a találkozón, a hetekkel ezelőtt menesztett Horváth Ferenc helyét öt szakember vette át ideiglenesen, amíg meg nem érkezik az új vezetőedző. Győrbe amúgy nem győzni járunk, az utolsó öt meccsen mindössze egyszer, a veretlen évünkben tudtunk nyerni, ezt leszámítva mindig kikaptunk, gólt is alig szerezve. Tavaly az ETO-Parkban három góllal kaptunk ki, az Oláh Gábor utcán pedig megosztoztak a pontokon a csapatok.

eto-loki

Hetek óta a győztes csapaton ne változtass elv alapján állítja ki Kondás mester a kezdőcsapatunkat, így ezúttal sem várunk nagy felfordulást. A védelmünk adva van, maximum Mészáros kerülhetne be, ha felépült,  azonban ezt a Brkovicsot hiba lenne kihagyni a csapatból. A középpályán várok némi változást, Zsidai visszatérhet Varga mellé, hiszen Győrben nem szégyen véleményem szerint két védekezőbb típusú középső középpályással felállni. A két szélsőnk ezúttal is Bódi, valamint Jovanovics lehetnek, de bevetésre vár Selim és Mihelic is. A csatársorból minden valószínűség szerint kikerül Volas, a helyére pedig remélem az a Balogh Norbert kerül majd, aki vélhetően a Dunaújváros ellen is kezdő lett volna, ha nem hívják be az U19-es válogatottba. A cserepadra pedig ismét odaférhet Bereczki Dániel is, aki biztatóan mozgott a két héttel ezelőtti összecsapáson. Kérdéses Sidibe szereplése, aki elméletileg már a csapattal edz, de nálunk ezt sosem tudni biztosra, ugyebár. Ha ő valóban játékra kész, tartok tőle, hogy Balogh első kezdő meccse most sem fog elérkezni. Egész évben kritikus pontunk a helyzetkihasználás, amin ezúttal is javítanunk kéne, mert sok sanszunk nem lesz arra, hogy bevegyük a győriek kapuját. Ha ezen a téren mutatnánk némi fejlődést, véleményem szerint ponttal tudunk majd távozni, abban viszont nem bízok, hogy a hazaiak nem fognak tudni betalálni a kapunkba…

Mégpedig azért nem, mert a Győrnek magyar szinten egyáltalán nincs rossz támadó sora. Priskin, Rudolf, Leandro Martinez elég sok csapatba beférne, mögöttük a szintén gólerős Pátkai és Koltai osztogathat, ez pedig sok jót nem jelent ránk nézve. Az egyetlen gyenge pontjuk a formájuk, ami finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után. Múlt héten Pécsett nyertek három góllal, ami elmozdíthatja őket a gödörből, de a Loki egy teljesen más szintet képvisel, így érdeklődve várom, hogy ellenünk melyik arcukat mutatják.

A találkozó egyben az őszi szezon utolsó mérkőzése is lesz a bajnokságban, és a Sport2 közvetíti 18:30-tól.

Hajrá Loki!

(a kép forrása: dvsc.hu)