LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Könnyed évzáró győzelem

lksopron1

Utolsó tétmérkőzését játszotta 2014-ben kedden kora délután a Loki, a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Sopront fogadtuk az Oláh Gábor utcai stadionban, és mivel az odavágó 1-1 lett, így teljesen nyílt volt a párharc. A korai időpont, a hideg, esős időjárás, és a kisebb téttel bíró meccs miatt alig 50 néző látogatott ki a stadionba, de aki ott volt, az láthatott egy jó és élvezetes találkozót, melyen a Loki magabiztosan harcolta ki a továbbjutást.

Kondás Elemér a várakozásoknak megfelelően erős kezdőcsapatot küldött pályára, és dacára annak, hogy a most pályára lépők közül egyedül Verpecz kezdett az MTK ellen, még a most játszó 11 játékos alkotta csapat is erősnek számítana az NB I-ben. Ez többek közt annak köszönhető, hogy olyanok is szerepet kapta, akik normál esetben a bajnoki csapat alapemberei lennének, csak sérülések, eltiltások miatt az utóbbi időben keveset játszottak. Így lehetett kezdő Mészáros, Szakály, vagy épp Kulcsár, de játszott még Bódi és Zsidai is azok közül, akik a bajnokikon rendre szerepet kapnak. A soproniak nagyjából az első meccshez hasonló felállásban kezdtek.

lklokisopron
Mint azt tudjátok, a mérkőzésről élőben tudósítottunk, így most nem is kezdeném el felsorolni a nagyobb helyzeteket kronológiai sorrendben, aki kíváncsi a meccsen történt eseményekre, az olvassa el a közvetítésünket, megéri. Helyette majd inkább a játékosok egyéni értékelésére térnék ki jobban a végén. Azért pár mondatban mégis összefoglalnám a meccsen látottakat. Nagyjából az ötödik percben eldőlt az egész párharc, amikor az egyedül kilépő Seydivel szemben utolsó emberként szabálytalankodott a soproni játékos, természetesen kiállítás volt a jutalma. A vendégcsapat innentől jószerével a félpályát sem lépte át, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerez gólt a Loki. Erre a 23. percig kellett várni, ekkor Bódi éles szögből, majdhogynem a szögletzászló magasságából tekert hatalmas gólt a hosszúba, ezzel megvolt a megnyugtató vezetés. Ferenczi Jánosnak volt még három veszélyes távoli lövése, fiatal középpályásunk nagyon élt ezen a meccsen. A félidőre 1-0-val vonulhattak le a csapatok.

A második félidő elejét megnyomtuk, ezzel el is döntöttünk mindent: Ferenczi ugratta ki szépen Vadnait, aki betört a tizenhatoson belülre, középre tett labdáját pedig Seydi belsőzte az üres kapuba. Majd ezután nem sokkal, a 61. percben Ferenczi János gondolt egyet, és tüzelt 22-23 méterről, a kapus csak beleérni tudott a sarokra tartó lövésbe, így bent volt a harmadik is. Közben jöttek a cserék folyamatosan, beállt Balogh Norbert, majd a gólja után Ferenczit Sós Bence váltotta. Ebben a játékrészben Zsidai jelentkezett több jó, távoli lövéssel, majd őt is lecserélte vezetőedzőnk, és jött helyette Berdó Péter. Az utolsó két csere Dombi Tibor és Kinyik Ákos voltak, ők Szakályt és Ludánszkit váltották. A soproniak első helyzetére a 78. percig kellett várni, ekkor Verpecz tolt szögletre bravúrral egy szabadrúgást, de a szöglet utáni kavarodásban Bobál Dávid tudott szépíteni. A vége még izgalmas lehetett volna, mert mi kihagytuk a helyzeteinket, a Sopron viszont újabb gólt lőtt nem sokkal a vége előtt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Végül maradt a 3-1, mellyel magabiztosan jutott a nyolc közé a Loki, ahol a Dunaújváros-Videoton párharc győztesével találkozik. Szépen zártuk tehát a 2014-es évet, várjuk a hasonlóan jó folytatást 2015-ben is!

lksopron2

Játékosok értékelése

Verpecz Istvánnak jószerével semmi dolga nem volt, egyszer hárított szépen egy szabadrúgást, a gólnál talán eltakaríthatta volna a labdát, mert a szöglet után előtte pattogott el a labda.

Ludánszki Bence számára idegenen poszton, jobbhátvédként futballozott, bár volt ő már belső védő és védekező középpályás is, mindenhol hozni tud egy erős átlagot. Ez most is megvolt, bár támadásoknál kijött az, hogy nem ez az ő eredeti posztja.

Igor Morozovnak és Mészáros Norbertnek alig volt dolga, előbbinek volt egy nagyon szép szerelése a második félidőben, utóbbinak pedig egy-két bizonytalankodása az első félidőben, rajta még érződik a meccshiány.

Vadnai Dániel támadásban nagyon aktív volt, szinte végig támadó középpályást játszott. Helyzetbe is került, egy gólpasszt is kiosztott, összességében szerintem elég jól játszott.

Bódi Ádám is kimagaslott játékával a mezőnyből, nagyon elemében volt az első játékrészben, rúgott egy nagyon szép gólt szabadrúgásból, a második félidőben viszont picit eltűnt a mezőnyben.

Zsidai László is hozta a szokásost, védekeznie nem nagyon kellett, a támadásépítésből azonban ő is kivette a részét, volt vagy 3-4 jó távoli lövése is.

Szakály Péter ezúttal középen futballozott, de elég szürkén játszott, volt pár jó indítása és passza, de nem nagyon lehetett őt észrevenni.

Ferenczi János mai játéka tetszett, ezt várjuk el tőle akkor is, ha bajnokin kapna szerepet. Rengeteg távoli kísérlete volt, rendre jól célzott, végül egyszer be is talált. Mezőnyben is elfogadhatót nyújtott.

Kulcsár Tamás többnyire láthatatlan volt, talán kétszer került komoly helyzetbe, mindkétszer védte a kapus a lövését, egyébként a mezőnyben őrlődött.

l’Imam Seydi az elején kiharcolt egy kiállítást, majd a második félidőben jó helyezkedésének köszönhetően szerzett egy gólt, aztán le is cserélte őt Kondás Elemér.

A cserék közül Balogh Norbert ma több ügyes cselt is be mert vállalni, helyzetbe azonban nem tudott kerülni, egyszer lett volna erre lehetősége, de akkor felrúgták a tizenhatos előtt. Sós Bence néhány megindulással és beadással vétette észre magát, Berdó Péter pedig ügyesen szállt be, volt egy jó távoli lövése is. Dombi Tiborra ezen a meccsen rossz beadásai miatt fogunk emlékezni, Kinyik Ákos pedig a védelem jobb oldalára szállt be arra a pár percre.

Végezetül pedig kíváncsiak vagyunk a véleményetekre a mai napon debütált közvetítő rendszerünkkel kapcsolatban. Aki nem tudná, abban állt az újdonsága, hogy nem kell folyamatosan ráfrissíteni az oldalra, hanem ha új esemény van, az azonnal megjelenik. Így nekünk is sokkal egyszerűbb közvetíteni, és több eseményről számolhatunk be.