LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nekünk minden meccs rangadó

lokiblogavardsA 21. fordulón is túl vagyunk, ez pedig nem jelent mást, minthogy felelevenítsük, mi minden történt az elmúlt egy hét során. Beszólásokban, hangzatos nyilatkozatokban és vicces jelenetekben ezúttal sem volt hiány, így nagy fejtörést okozott, hogy egy-egy kategóriánál kinek is ítéljük oda azt a bizonyos díjat, de azért sikerült dűlőre jutni. Lássuk az elmúlt hét legjeit!


A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):
Tisza Tibor
győztes gólt szerzett a DVTK elleni rangadón, és ezzel már magasan ő a csapat legeredményesebb játékosa hét találatával. Idén még csak ő szerzett gólt bajnoki találkozón, így ezen a héten egyértelműen ő érdemli ki ezt a díjat.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):
A szurkolók kirekesztése továbbra is tart több fronton, először a Videoton elleni Ligakupa meccsen történt incidensről olvashattunk, ami egy debreceni családdal történt meg, majd a hétvégén egy ennél is durvább eset történt a Kecskemét-Pécs bajnokin. Az MLSZ szurkolóellenes törekvései, és a mérkőzéseken dolgozó „kedves” és „közreműködő” biztonsági szolgálatok számomra a hét legnagyobb csalódása.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Rendhagyó módon nem az élvonalból választottam ezen a héten, de talán a találatot látva ezt el lehet nézni, hiszen Birtalan Botond csodagólja már bejárta a nemzetközi sportsajtót is. Lehet, hogy hiba volt olyan könnyű szerrel lemondani a 2012-ben még Lokiban (pontosabban inkább az NB III-as DEAC-ban) focizó játékosról? 🙂

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
Ebben a fél percben minden benne van, ami hamisítatlan NB I. Egyébként a Dunaújváros-Győr bajnokin történt mindez.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):
A múlt csütörtöki Csak a Loki! című műsorban Szakály Péter és Tisza Tibor voltak a vendégek, akik az adás során több megmosolyogtató kijelentést is tettek, ezek közül néhányat Lucas már kifigurázott a hétvégi összefoglalójában, ezúttal viszont Tisza Tibor azon kijelentésére reflektálnánk, miszerint a Loki minden meccse rangadónak számít a maga nemében. A kép szintén Lucas kreálmánya.

tiszabeszolas

A hét beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
Ezt a díjat ezen a héten Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr edzője érdemelte ki, aki elég meglepő dolgot mondott a hétvégi debreceni vereséget követően: „Volt egy nagy hibám, Bognárt nem kellett volna becserélnem, mert tönkretette a játékot. Ezért nem kap szerepet, most már láthatják.” – Erről a nyilatkozatról már a hétközi podcast adásunkban is beszéltünk, és továbbra is tartom, hogy gusztustalan dolog ilyen nyilatkozatot tenni a nyilvánosság előtt a saját játékosáról egy edzőnek. Ráadásul továbbra sem érte, miféle játékról beszélt az edző…

szivicsnyilatkozat

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):
Random Ondó Andó-Szabó Sándor
nem először csalta el tört borsot az orrunk alá, tavaly májusban a bajnokavatót tette tönkre, majd ősszel kis híján megveretett minket Pápán, miután véleményes kiállítással sújtotta csapatunkat. Egyébként a tavalyi bajnokavató óta nem is merték őt Debrecenbe küldeni meccset vezetni, ennek ellenére a Vidi elleni Ligakupa meccsre sikerült megint őt küldeni. Bár ne tették volna… Négy darab büntetőt fújt be a találkozón, ebből hármat az ellenfélnek, és bizony a négyből kettő biztosan, de inkább három jogtalannak tűnt (közte a miénk is). Emellett végig tűrte a vendégjátékosok színészkedését, és amire nekünk sárgát adott, arra az ellenfélnek nem. Ráadásul a 93. percben olyan szituációra fújt büntetőt a Videotonnak, amit három előzőleg megítélt 11-es után igen csak véleményes, és bicskanyitogató dolog megítélni az utolsó percekben. Nagyon reméljük, hogy a klubnak sikerül elérnie az MLSZ-nél, hogy jó sokáig ne vezethessen nekünk mérkőzést, mint ahogy Farkas Ádám sem vezetett a DVTK-nak majdnem egy évig.

andoszabo

Ez a mém még a tavalyi Pápa elleni mérkőzés után készült, ezúttal is aktuális…

A hét képe (Egervári Sándor-díj):
Bántóan kevés néző tekintette meg az előzőekben emlegetett DVSC-Videoton Ligakupa meccset, melyen a szintén fentebb említett incidens is történt, hiszen a biztonsági szolgálat egyetlen szektorba terelte az összes nézőt. A Trollfocinak azonban sikerült átértelmeznie a szituációt. 🙂

hetkepe
A hét képregénye
Wittrédi Dávid eddig kevés lehetőséget kapott az NB I-es csapatban, eddig úgy néz ki, nem volt nyerő igazolás (bár ezt már akkor sejtettük, mikor aláírta szerződését), így jobbára csak az NB III-ban kap lehetőséget. Az ötletgazda már-már szokás szerint Lucas.

lokiblogcartoon3

A forduló válogatottja

Tujvel lehozta kapott gól nélkül a Pécs ellen, fontos védéseket bemutatva, Brdarovski és Lipták a győri védelem vezérei voltak a Dunaújváros ellen, előbbi gólpasszt is jegyzett, Mateos fontos büntetőt értékesített az MTK elleni rangadón. Nagy Gábor lényegében két gólpasszt jegyzett a Honvéd ellen, Varga Józsi a középpálya motorja volt a DVTK elleni rangadón, Gera ezúttal is kimagaslott a Fradiból, míg Halmosi fontos gólt szerzett a Paks ellen. A három támadó, Martinez, Bebeto és Tisza egyaránt győztes gólt szereztek csapataik számára, így mindhárman joggal kerültek be a forduló válogatottjába.

21fvalogatott