LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Melyik arcunkat mutatjuk a héten?

orom17_nagySzombaton az egy hellyel mögöttünk tanyázó Paks látogat a Nagyerdei Stadionba. Egy győzelemmel messzire elléphetnénk az üldözőktől, de Csertői Aurél csapata ősszel már megtréfált minket, igaz, akkor idegenben. A múlt heti játékunkkal nem okozhat gondot a három pont begyűjtése, de ha a régebbi formánkat vesszük elő ismét, még bajba is kerülhetünk…

 

A Paks továbbra is az élmezőnyben szerepel, ez pedig felülmúlja a várakozásokat (legalábbis az enyémet mindenképpen), huszonhárom forduló alatt mindössze két ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint mi. Két fordulóval ezelőtt Diósgyőrből is elvitték a három pontot, úgyhogy mi sem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Főleg, ha hozzávesszük, mennyire nem megy nekünk az atomvárosiak ellen. Ősszel legyőztek, tavaly oda-vissza döntetlen született ellenük, és a 2012/13-as bajnokságban is legyőztek minket Debrecenben. Ezt a sorozatot kéne megtörnünk…

A mi formánkról már ejtettem pár szót a bevezetőben, a Kecskemét ellen a csapat és Kondás mester is elemében volt, gyakorlatilag a szoros eredmény ellenére elmondható, hogy minden téren megvertük a lilákat. Ez azonban új hét, és a szezonban mutatott hullámzó teljesítmény miatt nagyjából bármilyen eredményt el tudok képzelni, a legkevésbé azt sajnos, hogy ugyanolyan jó játékot fogunk nyújtani.

loki-paks

Kecskeméten meglepő összeállítást húzott elő Kondás Elemér, de erre részben az ellenfél ismeretében kényszerült, hazai pályán nem hiszem, hogy újfent egy csatárral, és öt középpályással állnánk fel. Ha visszatérünk a jól megszokott 4-4-2-es hadrendhez, Bódinak véleményem szerint akkor is helyet kell szorítani a kezdőben, hiszen jól játszott végig az előző mérkőzésen, hiba lenne kihagyni. Pláne, hogy Szakály padra ültetése adja magát, sajnos csapatkapitányunk hónapok óta nincs igazából formában. A csatársorba visszakerülhet a Tisza-Kulcsár kettős, bár én reménykedek abban, hogy Balogh ismét játszhat, hiszen ő sem nyújtott rossz teljesítményt. Az ő esetében is az a kérdés, hogy mennyire volt különleges alkalom, hogy megkapta a bizalmat, vagy ezentúl megpróbálunk komolyabban építeni rá. A mai napon Wittrédit elküldtük, ő tehát már biztosan nem lesz ott a padon sem, viszont Mihelic és Sidibe eltiltása letelt, ők visszatérhetnek a meccskeretbe.

A Paks csapata jól össze van rakva idén, bár a nevek alapján nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A támadó négyesükre ettől még figyelnünk kell, Bartha és Könyves nyolc-nyolc góllal előkelő helyet foglalnak el a góllövő listán, de Haraszti és Balázs is jó formában van. A középpályán Bertus és Kesztyűs szűrhetnek, viszont hátul érzésem szerint megbonthatóak. A kapuban várhatóan ismét Molnár fog állni, aki képes nagyon jó, de gyengébb teljesítményre is.

A mérkőzés szombaton 18:30-kor kezdődik, aki nem tud a helyszínre kilátogatni, a Sport1-en követhetik a találkozót.

Hajrá Loki!

(kép: dvsc.hu)