LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nyerni vagy nem nyerni?

macskaszemmelSzombaton nem akármilyen összecsapást nézhet meg, aki a Nagyerdei Stadionba látogat. Egyik legnagyobb riválisunk a Videoton érkezik, ami mindig egy izgalmas és kiszámíthatatlan mérkőzés. Természetesen én sem fogom kihagyni és remélem, hogy velem együtt még sokan így gondolják. Lelkes közönségre és hangulatos meccsre számítok és persze egy győzelem is nagyot lendíthetne a csapaton.

Eddig minden szezonban a Videoton elleni meccseket vártam a legjobban. Habár ezt nem lehet biztosan kijelenteni, de én mindig azt mondtam, hogy ezen a meccsen Magyarország két legjobb csapata méri össze az erejét. A székesfehérváriak elleni győzelem mindig nagy dolog volt, főleg vendégként. Hazai pályán mindig elvártam egy döntetlent, legalább ha másért nem, akkor a közönség buzdítása miatt. De az elmúlt években sok minden megváltozott: a szurkolók sem olyanok, mint régen és a csapat is egy kisebb hullámvölgyben van. E közben a Videoton élete formájában sorra veri ellenfeleit. Ám a mérkőzés ezzel nincs eldöntve.

20150430_macskaszemmel

Az évek alatt nagyon vegyes eredmények születtek a két csapat között. Az előző három meccsünket zsinórban mi nyertük és ez általában így is volt, ami a bajnokságot illeti. A kupákban a Videoton jobban teljesít ellenünk. Ezek a statisztikák inkább mellettünk szólnak, de egy győzelemhez a mostani teljesítményünket nézve nagyon össze kell szedni magunkat. Ez a riválisok ellen eddig sokszor sikerült, remélhetőleg ez alól nem lesz kivétel a szombati meccs sem. Inkább a kisebb csapatok ellen vagyunk hajlamosak súlyos pontokat hullajtani és e szempontból példát vehetnénk a fehérváriakról, akiknél a győzelem az alap, az a 2-3 Nikolics gól már csak a hab a tortán.

Székesfehérvár, 2014. október 19. A debreceni Szakály Péter (b) és Simon Ádám, a Videoton játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Videoton FC - DVSC-TEVA találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. október 19-én. MTI Fotó: Beliczay László

Székesfehérvár, 2014. október 19.
A debreceni Szakály Péter (b) és Simon Ádám, a Videoton játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Videoton FC – DVSC-TEVA találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. október 19-én.
MTI Fotó: Beliczay László

Ha már itt tartunk, vegyünk egy pillantást a két csapat keretére. A kezdőcsapat ugyan még kérdéses, de az már kevésbé az, hogy Nikolics Nemanja vajon benne lesz-e. A magyar támadó jelenleg az ország egyik legjobb játékosa és majdnem meccsenként talál be. A mi csapatunkba is jól jönne egy ilyen eredményes csatár Szóval jobb, ha vigyázunk vele. Ami a mi kezdőnket illeti remélhetőleg az elmúlt fordulókban bevetett játékosokat látjuk ismét a pályán. Azt gondolom, hogy sikerülhet megállítani a Vidi menetelését egy kis önbizalommal és lelkesedéssel. Ezt mint néző is elvárom, hogy egy színvonalas mérkőzés tanúja legyek szombat délután. Szerintem többségünknek nem is a győzelem a fontos, hanem a pályán nyújtott teljesítmény, az akarat. Még mindig hiszem, hogy az ország két legjobb csapata fog összecsapni. A legtöbb mérkőzésen, amit élőben láttam valószínűleg ez a két csapat volt a pályán. Remélem megmarad az a hangulat. amit ilyenkor mindig átéltem és, hogy büszke lehetek a srácokra.

Mindenki a stadionba! Hajrá Loki!

vadmacska01

Képek forrásai: sportfogadok.hu és vidi.hu