LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hova megy, ki?

20150509ftc-dvscKérdezhetném, a Supernem egyik klasszikusát dúdolgatva – és nem tenném jogtalanul. Ugyanis a vasárnapi csúcsrangadó (!) a Ferencváros – Debrecen között, jelentős mértékben fogja meghatározni a bajnokság dobogójáért és az EL-indulásért zajló harcot. 4 mérkőzéssel a vége előtt ugyanis a Fradi lépéselőnyét veszítené el az MTK-val szemben egy esetleges vereséggel; a Loki hasonló helyzetben már matematikailag is lemondhatna még a bronzéremről is; nem beszélve arról, hogy a Paks még mindig lőtávon belülről szemléli, hátha beelőzhet minket…. Van tehát tétje a találkozónak, nem is kicsi!

 Tehát nem lehet félvállról venni a találkozót. Persze egy Fradi-Lokit akkor sem lehetne félvállról venni, ha ennél csekélyebb tétje lenne, a két szurkolótábor enyhén sem mondható közeli barátoknak. A zöldek otthonában amúgy is mindig kiélezett találkozót játszunk, az elmúlt 4 évben 2 döntetlen mellett mindkét gárda 1-1-szer nyert (1-1, 2-1, 1-2, 1-1). Az őszi, debreceni mérkőzésből kiindulva (2-2) a semleges futballszurkolók számára egy nagyon izgalmas, legalább 1-2 gólt ígérő, színvonalas mérkőzést láthatunk majd.

Egy kis visszaemlékezés, az őszi 2-2 után készített videós elemzésünkkel és a találkozó összefoglalójával.

A mérkőzés előtt egy nappal azonban ki kell jelentenünk: nem mi vagyunk az esélyesek. Bár egy jó eredményt elcsíphetünk, kevés olyan tényezőt tudnék felsorolni, ami a Loki győzelmét jósolná. Kezdjük azzal, mi is szól ellenünk?

Az őszi találkozóhoz képest a Fradi talán csak tovább erősödött, hiszen érkezett hozzájuk Hajnal Tamás és Varga Roland, akik akár meccseket is képesek eldönteni. Nem beszélve Dibuszról, Geráról, Lamah-ról, hogy Bödét meg se említsem. A tavasszal egyébként is rendkívül jó sorozatban van aktuális ellenfelünk: vereség nélkül, két döntetlen mellett 7(!) győzelmet kuporgattak össze 4-3-3-as, támadógépezetükkel. Összesen 3 gólt kaptak, 16 rúgott mellett. Eszméletlen számadatok. Ami kicsit reménykeltő, hogy pont az előző fordulóban omlottak össze egy kicsit, a Pécs elleni 2-2-nek ők jobban örülhettek, igaz, ez egy idegenbeli összecsapás volt, az idén felavatott Groupama Arénában bizonyára szívósabbak lesznek „szurkoló”táboruk előtt.

A DVSC ezzel szemben jobban hullámzik, mint a gyomrom a hétvégi debreceni Mihály Napi Vásár óriáshintáján. 4 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség… Egyik hétvégén hatalmas tapsot, ovációt érdemlő játék, másik hétvégén pedig lélektelen, idegtépő szerencsétlenkedés. Nehéz kiigazodni csapatunkon. Ráadásul a komoly sérültjeink listájára felkerült Zsidai mellé Novakovic is, a kezdőcsapatunk stabilitása pedig erősen kérdőjeles az apróbb eltiltások, sérülések, taktikai módosítások miatt. Groupama

Na de ami reményt adhat:
– Az előző hétvégén a Videoton ellen bár kikaptunk, óriásit küzdött, játszott a csapat.
– Bódi az elmúlt hónapban visszanyerte régi formáját… mibe, hogy vasárnap is betalál?
– A Ferencváros lépéskényszerben van. Nem engedheti meg, hogy kikapjon hazai pályán. A Paks, a mi üldözőnk viszont a Videoton ellen lép pályára, a mi meccsünket követően.
– Balogh Norbiban óriási bizonyítási kényszer fog dolgozni, hogy végre betaláljon, ahogyan a csapat egy része szintén azzal a tudattal lép majd pályára: ha idegenben, a Fradi ellen jó teljesítményt nyújt, az jobb helyzetbe hozhatja az átigazolási időszakban, akár hosszabbításról, akár csapatváltásról legyen szó.

Örülnék neki, ha folytathatnám a sort, de mint mondtam, azért ez a meccs nem a mi győzelmünket jósolja. Mégis, a csapat képes a jó játékra, ha pedig elől a góllövőcipőket sikerül felvenni és végre kihasználjuk a ziccereket, próbálkozunk átlövésekkel, meglephetjük a Fradit. Milyen szép is lenne, ha 1-2-vel jönnénk haza, 1-1 Bódi és Balogh góllal…

Az álmodozást már csak a kezdőcsapatok várható felvázolásával zavarnám meg. Nálunk Lázár még nem bevethető, a 4-5-1-es taktikai hadrenden pedig nem sok változtatni való van. Csatáraink a kispadon bármikor beugorhatnak majd, ha gondban lennénk, de reméljük sokáig kihúzzuk döntetlennel, és okozunk kellemetlen perceket ellenfelünknek.

Vágólap01

Várjuk együtt a találkozót és bízzunk a sikerben!
Hajrá Loki!
csibu