LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kiejthetik a Pápát?

20150515_lokipapa01Három fordulóval a vége előtt az már eldőlt, hogy a Videoton története során másodszor is bajnok és az ezüstérmes pozíció is eldőlni látszik a Ferencváros javára, míg a bronzérmes MTK-t még kis szerencsével befoghatják az közvetlen üldöző cívisvárosiak. Ehhez viszont több feltételnek is teljesülnie kell: először is a DVSC-nek hátralévő mérkőzéseit meg kell nyernie és a fővárosiaknak pedig pontokat kell hullajtania és akkor talán van még esély a bronzra. Ellenkező esetben sincs semmi veszve, mivel a körülményeknek köszönhetően még a 4. helyezés is nemzetközi kupaszereplést ér. Így gyakorlatilag jó esetben nem kell semmit sem tenni, csak megvédeni a meglévő pozíciót. Ehhez tehetik meg az első lépést vasárnap a cívisvárosiak.

A dolog azért nem ilyen egyszerű , hiszen az ellenfél az a Pápa lesz, amely jelenleg 19 ponttal holtversenyben a Szombathelyi Haladással a kieső zónában állomásozik. Ezért aztán a Lombard számára is ugyanolyan fontossággal bír majd ez a meccs, ha el akarják kerülni a kiesést. Az is igaz azonban, hogy a dunántúliaknál áll a bál az eddigi főszponzor a Lombard pénzügyi botránya után és úgy hírlik , hogy több kulcsjátékos is elhagyhatja majd az együttest a szezon végén. Ezt tetézi az a tény, hogy az MLSZ Licenszadó Bizottsága elsőfokon nem adta meg 5 élvonalbeli csapatnak köztük a Pápának sem a következő szezonban az indulásra való jogot. Ezek ismeretében viszont kérdéses, hogy mennyire tudják magukat majd függetleníteni a problémák alól a pápaiak. Ez az elmúlt bajnoki fordulóban nem igazán sikerült, mivel a Pécs elleni kiesési rangadón hazai környezetben szenvedtek vereséget és lépéshátrányba kerültek a többi a kiesés ellen vívott harcban. A Pápa kerete a télen egy kisebb átalakuláson esett át , hiszen több idegenlégióst és fiatal focistát is szerződtettek. Visszatért a csapathoz a korábbi támadójuk a szenegáli-szlovák Seyé, míg a Kecskemét és a Debrecen korábbi játékosa Mbengono Yannick is jelenlegi a sárga mezeseknél keresi a kenyerét. Ezen kívül a Győrtől kölcsönben Völgyi Dániel és Vankó Imre valamint a válogatott Stieber Zoltán testvére András is a vasárnapi ellenfélnél futballozik.
A Debrecennél is vannak problémák igaz ezek a kellemetlenségek gyakorlatilag az előző fordulóban a Ferencváros elleni kirándulás miatt adódtak. Mint ismert ezen a találkozón ugyan a hajdúságiak egy ponttal távoztak a Groupamából, de ennek bizony komoly ára volt főként a kilencedik kerületiek „vendégszeretete” miatt. Így óriási érvágás lesz a bajnokság hajrájára megtáltosodó és rendkívül fontos gólokat szerző Bódi Ádám mellőzése, aki a Fradi ellen kigyűjtötte az ötödik sárga lapját. Rajta kívül nem játszik a gyomorbántalmakkal küzdő észt válogatott védő,Igor Morozov és emellett a zöldek védői által „ártalmatlanított” Sidibe és Bouadla is felkerült a sérültek listájára. E két említett játékos egyébként a hírek szerint ebben a bajnokságban már nem is játszhat. Plusz ehhez még hozzájön a héten megműtött Novakovic és Lázár párosa. Ezért aztán könnyen elképzelhető, hogy az elmúlt találkozókon játszatott 4-5-1-es felállás több helyen is meg fog változni. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a hétközi MTK elleni Ligakupa elődöntőben pályára lépő fiatal labdarúgók bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani , így aztán már csak szakmai stábtól függ , hogy bedobják-e mondjuk például Sós Bencét vagy éppen Bereczki Dánielt a mélyvízbe?
Összegezve talán nem kell ecsetelnem, hogy mindkét fél számára fontos 90 perc lesz, hiszen ha a Pápa a Nagyerdei Stadionban is kapitulál, akkor könnyen lehet , hogy „Pápá”, azaz búcsút inthet az élvonalnak. Hazai oldalon viszont csakis a győzelem az elfogadható. A két csapat tavaly őszi mérkőzésén 2-0-ás Loki győzelem született, amit akkor Brkovic és Lázár góljainak köszönhettek a vasutasok. Azt hiszem egy ilyen eredménnyel újfent elégedettek lennénk.
Egy információval azonban még adós vagyok: a játékvezető Fábián Mihály lesz a bíróküldés értelmében és a Sport TV 2-es csatornája élőben fogja közvetíteni az összecsapást.

A dolog azért nem ilyen egyszerű, hiszen az ellenfél az a Pápa lesz, amely jelenleg 19 ponttal holtversenyben a Szombathelyi Haladással a kieső zónában állomásozik. Ezért aztán a Lombard számára is ugyanolyan fontossággal bír majd ez a meccs, ha el akarják kerülni a kiesést. Az is igaz azonban, hogy a dunántúliaknál áll a bál az eddigi főszponzor, a Lombard pénzügyi botránya után és úgy hírlik, hogy több kulcsjátékos is elhagyhatja majd az együttest a szezon végén. Ezt tetézi az a tény, hogy az MLSZ Licenszadó Bizottsága elsőfokon nem adta meg 5 élvonalbeli csapatnak, köztük a Pápának sem a következő szezonban az indulásra való jogot. Ezek ismeretében viszont kérdéses, hogy mennyire tudják magukat majd függetleníteni a problémák alól a pápaiak. Ez az elmúlt bajnoki fordulóban nem igazán sikerült, mivel a Pécs elleni kiesési rangadón hazai környezetben szenvedtek vereséget és lépéshátrányba kerültek a kiesés ellen vívott harcban. A Pápa kerete a télen egy kisebb átalakuláson esett át, hiszen több idegenlégióst és fiatal focistát is szerződtettek. Visszatért a csapathoz a korábbi támadójuk a szenegáli-szlovák Seyé, míg a Kecskemét és a Debrecen korábbi játékosa Mbengono Yannick is jelenlegi a sárga mezeseknél keresi a kenyerét. Ezen kívül a Győrtől kölcsönben Völgyi Dániel és Vankó Imre valamint a válogatott Stieber Zoltán testvére, András is a vasárnapi ellenfélnél futballozik.

lokipc3a1pa

A Debrecennél is vannak problémák igaz ezek a kellemetlenségek gyakorlatilag az előző fordulóban a Ferencváros elleni kirándulás miatt adódtak. Mint ismert, ezen a találkozón ugyan a hajdúságiak egy ponttal távoztak a Groupamából, de ennek bizony komoly ára volt, főként a kilencedik kerületiek „vendégszeretete” miatt. Így óriási érvágás lesz a bajnokság hajrájára megtáltosodó és rendkívül fontos gólokat szerző Bódi Ádám mellőzése, aki a Fradi ellen begyűjtötte az ötödik sárga lapját. Rajta kívül nem játszik a gyomorbántalmakkal küzdő észt válogatott védő, Igor Morozov, és emellett a zöldek védői által ártalmatlanított Sidibe és Bouadla is felkerült a sérültek listájára. E két említett játékos egyébként a hírek szerint ebben a bajnokságban már nem is játszhat. Plusz ehhez még hozzájön a héten megműtött Novakovic és Lázár párosa. Ezért aztán könnyen elképzelhető, hogy az elmúlt találkozókon játszatott 4-5-1-es felállás több helyen is meg fog változni. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a hétközi MTK elleni Ligakupa elődöntőben pályára lépő fiatal labdarúgók bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Így aztán már csak szakmai stábtól függ , hogy bedobják-e mondjuk például Sós Bencét vagy éppen Bereczki Dánielt a mély vízbe?

Összegezve talán nem kell ecsetelnem, hogy mindkét fél számára fontos 90 perc lesz, hiszen ha a Pápa a Nagyerdei Stadionban is kapitulál, akkor könnyen lehet , hogy „Pápá”, azaz búcsút inthet az élvonalnak. Hazai oldalon viszont csakis a győzelem az elfogadható. A két csapat tavaly őszi mérkőzésén 2-0-ás Loki győzelem született, amit akkor Brkovic és Lázár góljainak köszönhettek a vasutasok. Azt hiszem egy ilyen eredménnyel újfent elégedettek lennénk.

Egy információval azonban még adós vagyok: a játékvezető Fábián Mihály lesz a bíróküldés értelmében és a Sport TV 2-es csatornája élőben fogja közvetíteni az összecsapást.